ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΛΕΙΣΤΟ !!

Εδώ και πολλά χρόνια . όλη η κίνηση των φορτηγών και των μεγάλων μηχανημάτων που κατευθύνονται πρός τα εργοτάξια της ΔΕΗ , για να μην περνάνε μέσα από την πόλη της Μεγαλόπολης, έχουν οδηγηθεί μέσα από τον δρόμο που πάει για Ίσαρη - Βάστα.
Στην ουσία λοιπόν με εντολή της τότε δημοτικής αρχής ο νομαρχιακός δρόμος αυτός μέσα σε μια νύχτα έγινε περιφερειακός δρόμος της Μεγαλόπολης για τα μηχανήματα  χωρίς κανένας να εξετάσει αν υπάρχει αυτή δυνατότητα.
Σε όλη την διαδρομή που κάνουν τα φορτηγά, το μόνο χωριό που περνάνε από μέσα είναι το Χωρέμη.
Όλα αυτά τα χρόνια οι ζημιές και τα προβλήματα που δημιούργησε αυτή η απόφαση είναι πάρα πολλά. Το οδόστρωμα είναι τελείως κατεστραμμένο, τα δίκτυα ύδρευσης έχουν υποστεί ζημιές εκατοντάδες φορές, έργα πλακοστρώσεων και πεζοδρόμια έχουν σπάσει, και πραγματικά όποιος διασταυρωθεί με φορτηγό μέσα στο στενό αυτό κομμάτι κινδυνεύει να πάθει ατύχημα - κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές!
Όλο αυτό τον καιρό οι κάτοικοι του χωριού έχουν εκφράσει τα παραπονά τους αφού ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν μπορούν να βγούν από τα σπίτια τους τα οποία τρέμουν από την συχνή κίνηση των υπερφορτο,ένων μηχανημάτων και βέβαια μεσημέρι και νύχτα δεν μπορεί να κοιμηθεί κανείς! Τα μικρά παιδιά δεν τολμάνε να κυκλοφορήσουν σρον δρόμο αφού και οι ταχύτητες που έχουν τα φορτηγά είναι μεγάλες!
Από τους κατοίκους έχουν γίνει πολλές ενοχλήσεις σε Δήμο - Νομαρχία - Αστυνομία - ΔΕΗ  αλλά εδώ και 8 χρόνια περίπου κανένας δεν αχολήθηκε με το θέμα εκτός από τον τωρινό δήμαρχο Μεγαλόπολης, ο οποίος σαν πρώτη λύση είχε δώσει τον περιφερειακό δρόμο που θα γινόταν για το Φωτοβολταικό Πάρκο. Με την γνωστή κατάληξη που είχε το έργο το πρόβλημα παρέμεινε για το χωριό. Πέρυσι τον Αύγουστο μάλιστα είχε γίνει και συμβολικό κλείσιμο του δρόμου!
Ήρθε λοιπόν η εταιρία ΤΕΡΝΑ η οποία ήθελε να μεταφέρει από την Καλαμάτα στην Μεγαλόπολη τα μεγάλα φορτία για την κατασκευή της 5ης Μονάδας.
Σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαλόπολης ο οποίος όρισε 2 υπεύθυνους δημοτικούς συμβούλους τους να δείξουν στην ΤΕΡΝΑ  την περιοχή και να βρούν τους ιδιοκτήτες, η ΤΕΡΝΑ πλήρωσε και κατασκεύασε περιφερειακό δρόμο έξω από το χωριό Χωρέμη για να περάσουν τα μεγάλα μηχανήματα που δεν χωρούσαν μέσα στους στενούς δρόμους. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας ΤΕΡΝΑ διαβεβαίωναν τους κατοίκους του χωριού ότι τον δρόμο θα τον παραδώσουν στον δήμο Μεγαλόπολης για να γίνεται χρήση του από όλα τα μηχανήματα και έτσι να δωθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα.
 Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης διαβεβαίωνε και αυτός με την σειρά του για την λύση του προβλήματος!
Ο δρόμος έχει κατασκευστεί εδώ και 3 μήνες, η ΤΕΡΝΑ έχει περάσει 4 -5 μεγάλα φορτία αλλά όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα και φορτηγα εξακολουθούν να περνάνε μέσα από το χωριό Χωρέμη, αφού κανένα δεν ασχολείται πλέον να λύσει το πρόβλημα και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Η εταιρία ΤΕΡΝΑ κάνει την δουλειά και περνάει τα μεγάλα φορτία αλλά δεν δίνει τον δρόμο στον δήμο όπως είχε υποσχεθεί. Τοποθέτησε μάλιστα και απαγορευτικές ταμπέλες !
Ο δήμος Μεγαλόπολης δεν φαίνεται διατεθειμένος να βοηθήσει να λειτουργήσει πλήρως ο περιφεριακός δρόμος.
Οι ιδιώτες εργολάβοι που χρησιμοποιούν τον δρόμο δεν μπαίνουν από τον νέο δρόμο γιατί δεν τους το επιτρέπει η ΤΕΡΝΑ!
Έτσι όλοι κάνουν την δουλειά τους , οι κάτοικοι του χωριού εξακολουθούν να έχουν μεγάλο πρόβλημα και φτάσαμε στο απίστευτο αλλά αληθινό όλοι οι παραπάνω υπεύθυνοι - ανευθύνοι να καταφέρουν να κατασκευάσουν έναν δρόμο και να το έχουν κλειστό.!!!!
Η συνέχεια που θα ακολουθήσει είναι ήδη λίγο πολύ γνωστή στους κατοίκους.
Αν δεν γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις από τον Δήμο Μεγαλόπολης ο δρόμος θα κλείσει και πάλι οριστικά αφού περάσουν όλα τα μεγάλα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ.
Οι κάτοικοι για ακόμη μια φορά ενημερώνουν και διαμαρτύρονται και ελπίζουν ότι έστω και τώρα κάποιος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ θα βρεθεί τελικά και θα δώσει την λύση που πρέπει, που θα ενδιαφερθεί πραγματικά για το μεγάλο πρόβλημα τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;