ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΩΡΕΜΙΟΥ


Φιλανθρωπικός & Αλληλοβοηθητικός
Σύλλογος των Απανταχού Χωρεμαίων
“Η Κοίμησης της Θεοτόκου”
  Μεγαλόπολη  26 Αυγούστου  2011

                Προς:           ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
Δήμο Μεγαλόπολης

Θέμα: Παράκαμψη Τ.Δ. Χωρεμίου


   Αξιότιμοι Κύριοι

   Εδώ και περίπου 8 χρόνια , το χωριό μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την κίνηση των φορτηγών και άλλων μεγάλων μηχανημάτων που κατευθύνονται στα εργοτάξια της ΔΕΗ.
Με έγγραφα μας τον Αύγουστο του 2009 και τον Σεπτέμβριο του 2010 έχουμε επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα σε Δήμο, Νομαρχία και το Αστυνομικό Τμήμα  της περιοχής μας και ζητούσαμε να δοθεί επειγόντως λύση.
Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κανένας δεν ενδιαφέρθηκε εκτός του δημάρχου κ. Παναγιώτη Μπούρα, για την ασφάλεια μας και για τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί στο χωριό μας από την διέλευση όλων αυτών των μηχανημάτων σε καθημερινή βάση. Τα φορτηγά περνάνε υπερφορτωμένα και με μεγάλες ταχύτητες, δημιουργώντας προβλήματα.

Με αφορμή την κατασκευή της 5ης Μονάδας Φυσικού Αερίου της ΔΕΗ χρειαζόταν αναγκαστικά να γίνει μια παράκαμψη του χωριού μας για να μεταφερθούν από την Καλαμάτα τα ειδικά μηχανήματα που είναι αναγκαία.  Έτσι κατασκευάστηκε με έξοδα της ΤΕΡΝΑ , περιφερειακός δρόμος και μας δόθηκε η διαβεβαίωση από τους υπευθύνους της ΤΕΡΝΑ ότι ο δρόμος αυτός θα παραχωρηθεί στον Δήμο Μεγαλόπολης και θα γίνεται χρήση του από όλα τα φορτηγά και τα μηχανήματα, ώστε να σταματήσουν να περνάνε μέσα από το χωριό μας.

Έχουν περάσει 2 μήνες από την κατασκευή του δρόμου , και ακόμα τα φορτηγά και τα μεγάλα μηχανήματα εξακολουθούν να περνάνε μέσα από χωριό μας. Μάλιστα. ορισμένα χρησιμοποιούν τον νέο περιφερειακό δρόμο και άλλα όχι. Η απάντηση που πήραμε από τον κ. Γιαννακόπουλο, που τα φορτηγά του μεταφέρουν αδρανή υλικά στις αποθειώσεις, ήταν ότι η ΤΕΡΝΑ δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιεί τον περιφερειακό! Άλλοι οδηγοί που ρωτήσαμε μας είπαν ότι περνάνε από όπου θέλουν αφού κανείς δεν τους έχει δώσει οδηγίες να χρησιμοποιούν τον νέο δρόμο! Κανένας από τους εμπλεκόμενους, δεν ασχολείται πλέον με το πρόβλημα μας  αφού κατάφεραν να λύσουν τα δικά τους. Θεωρούμε αδιανόητο να κατασκευάζεται ένα τόσο μεγάλο έργο και να μην υπάρχει λύση στο πρόβλημα μας. Περιμέναμε ότι με την κατασκευή του δρόμου θα σταματούσαν όλες οι διελεύσεις μέσα από το χωριό μας.

Σας παρακαλούμε κύριε δήμαρχε να κάνετε τις αναγκαίες παρεμβάσεις για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Από την εταιρία ΤΕΡΝΑ περιμένουμε να μας απαντήσει ΑΜΕΣΑ και να δεσμευτεί γραπτώς ότι θα παραχωρήσει το συντομότερο δυνατό τον νέο περιφερειακό στον δήμο Μεγαλόπολης , όπως αρχικά μας είχε υποσχεθεί.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μια τόσο μεγάλη εταιρία θα μας συμπεριφερθεί με την σοβαρότητα που αρμόζει και ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα καταφέρουν επιτέλους να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να λυθεί το πρόβλημα μας.
Σε αντίθετη περίπτωση που θα καταλάβουμε ότι υπάρχει και πάλι αδιαφορία , θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να αντιδράσουμε δυναμικά σταματώντας την κίνηση προς τα εργοτάξια της ΔΕΗ.

Κοινοποίηση: Περιφέρεια Πελοποννήσου
                    Διεύθυνση  Λιγνιτικού Κέντρου Δ.Ε.Η.  Μεγαλόπολης
                    Διευθύνσεις ΑΗΣ Α΄& Β΄Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης
                    Μ.Μ.Ε


                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΡΟΜΠΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                               ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το πρόβλημα της παράκαμψης του Χωρεμίου αλλά και της Απιδίτσας έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Αυτό θα εξυπηρετούσε κατά κύριο λόγο τους κατοίκους των δύο χωριών αλλά και όσους κινούνται πρός και από τα χωριά του τ. Δήμου Λυκόσουρας, Αγία Θεοδώρα και αρχαιολογικούς χώρους.
Το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα τις ηγεσίες Δήμου και Περιφέρειας και να προωθηθεί άμεσα η λύση του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;