1o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή με μεγάλη επιτυχία το 1 Συνέδριο Νέων της Μεγαλόπολης.
Μια δράση , μια εκδήλωση του Δήμου Μεγαλόπολης η οποία έρχεται να θεσπίσει νέες πρακτικές και αντιλήψεις στην κοινωνία της Μεγαλόπολης.
Σίγουρα υπήρχαν προβλήματα και το Συνέδριο δεν ολοκληρώθηκε όπως είχε σχεδιαστεί αλλά αποτελεί μια πολύ σημαντική βάση για το μέλλον.
Τα ερωτήματα οι απορίες και οι προβληματισμοί των μαθητών πολλά , σοβαρά και επίκαιρα!
Ο Δήμαρχος και οι παραβρισκόμενοι άκουσαν τις ανησυχίες και τις παρατηρήσεις και ελπίζουμε να προβληματιστούν.
Οι μαθητές μίλησαν για    το Φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΗ για τον ενεργειακό τομέα της Μεγαλόπολης και τι θα γίνει  μετά το τέλος του λιγνίτη, για το  μέλλον των νέων στην περιοχή, για την  ανακύκλωση χαρτιού , για τα σκουπίδια, για τις λακούβες στους δρόμους της Μεγαλόπολης , για τα γήπεδα και τις αθλητικές υποδομές, για την ποιότητα του νερού, για την μη λειτοργία της δημοτικής βιβλιοθήκης και πολλά άλλα.
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ Μπούρας απαντούσε σε κάθε ερώτηση αμέσως.
Μας άρεσε πάρα πολύ αυτή η διαδικασία και ήταν κάτι που ελπίζουμε να ξαναζήσουμε σύντομα.
Μοναδική παραφωνία, και μεγάλο αρνητικό γεγονός , ήταν η πλήρης απουσία όλης της αντιπολίτευσης του δήμου τόσο από την παράταξη του κ. Σπύρου Τσιριγώτη όσο και από τον "Ανεξάρτητο υποψήφιο κ. Κατσιρούμπα Αντώνη.
Μάλιστα σε συνδυασμό με την άρνηση ψήφισης των εξόδων του συνεδρίου στο δημοτικό συμβούλιο με την εύκολη δικαιολογία του σύντομου χρόνου που αυτό γίνετε , όλοι καταλαβαίνουμε οτι η απουσία των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων έγινε κατόπιν μεταξύ τους συννενόησης και δείχνει με τον πιο χειρότερο τρόπο πως αντιμετωπίζουν την νέα γενιά , τούς νέους ανθρώπους που έχουν τόσα πολλά να μας πούν.
Αν είναι δυνατόν να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά δράσεις και πρωτοβουλίες σαν αυτή, με την στείρα αντιπολίτευση και τις προσωπικές βλέψεις του καθενός.
Είναι εντελώς παράλογο να χρησιμοποιούνται προφάσεις και δικαιολογίες για να μην γίνετε δεκτή η κάλυψη των εξόδων του συνεδρίου τα οποία δεν ξεπέρασαν τα 300 ευρώ!
Τέλος είναι πολιτικά λάθος και απαράδεκτο να ασκείτε αντιπολίτευση σε τέτοια θέματα τα οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι δημοτικοί μας άρχοντες να στηρίζουν ομόφωνα και να το κάνουν με την καρδιά τους.
Έτσι όπως εξελίχθηκε,  ήταν τελικά μια μεγάλη ασέβεια στα πρόσωπα των μαθητών και χαρακτηρίζει απλά το ποιόν αυτών που το έκαναν!
Πηγή: το Καφενείο της Μεγαλόπολης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;