ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ

Σε ρεπορτάζ του ΠΡΟΚΟΠΗ ΦΙΟΓΙΑΚΑ στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, με τίτλο «Σχέδιο για αρχιπέλαγος καθαρής ενέργειας», η Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη εξηγεί τη στρατηγική της Κυβέρνησης για «πράσινο» Αιγαίο μέσα σε 10 χρόνια.
Η Υπουργός αφού αναφέρθηκε στο πόσο ωφέλιμες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τόνισε ότι «αυτό που προέχει είναι σε πρώτη φάση να ξεμπλοκάρουν οι αιτήσεις για τις ΑΠΕ που έχουν μπλοκάρει χρόνια». Επίσης επισήμανε ότι, το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ, που κατέθεσε ο πρώην Υπουργός κ. Γ. Σουφλιάς δεν θα αναθεωρηθεί συνολικά, ωστόσο θα συμπεριληφθούν ορισμένες παρατηρήσεις που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης.
Η κ. Μπιρμπίλη στάθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση του μπλοκαρίσματος του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στη Μεγαλόπολη. «Είναι ένα έργο που έχει μπλοκάρει από την τοπική κοινωνία. Θα το δω βήμα προς βήμα. Δηλαδή προτιμάμε αντί για ένα Φ/Π στην περιοχή να έχουμε για παράδειγμα έναν ΧΥΤΑ;», αναρωτιέται. «Αυτό το έργο σε πρώτη φάση θα έβαζε τη ΔΕΗ σε έναν νέο ρόλο και θα σηματοδοτούσε το άνοιγμα της επιχείρησης προς την καθαρή ενέργεια».  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ