ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΡΟΥΣΑΙΩΝ - ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ





<< Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ>>
Εθν. Αντίστασης 120 Αγ Δημήτριος - Τηλ. 210-9757830 - 210-9951096 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την νύκτα της 13ης προς 14η Οκτωβρίου  κάψανε το σπίτι του Δημήτρη του Παπαδόπουλου στο Χρούσα.. Στο άκουσμα της φοβερής αυτής  είδησης το αίμα όλων των χρουσαίων πάγωσε. Απορία ,θλίψη , ανησυχία, πόνος και οργή ήταν τα  συναισθήματα. που κυριάρχησαν σε όλους τους χρουσαίους και όχι μόνο.
       Κάποιες σκέψεις για πιθανό βραχυκύκλωμα ή άλλο τυχαίο γεγονός μοιάζουν εξ ολοκλήρου αβάσιμες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο επεκτάθηκε  σε όλο το κτίριο και το κατάστρεψε ολοσχερώς.
       Το σπίτι είχαν επισκεφθεί οι ιδιοκτήτες του το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου και από την ημέρα αυτή μέχρι την εκδήλωση της πυρκαγιάς τέσσαρες  ημέρες μετά, ήταν κλειστό. Σημειώνεται επίσης ότι την Δευτέρα 12/10/09 είχαν αποχωρήσει και οι τελευταίοι συμπατριώτες μας που κατοικούν στο χωριό τους θερινούς μήνες.
         Εμπρησμός λοιπόν κατά πάσα πιθανότητα αλλά από ποιόν και γιατί. Ποια τα κίνητρα του άθλιου εμπρηστή.
        Ο Δημήτρης ο Παπαδόπουλος είναι ένας φιλήσυχος, έντιμος, αξιοπρεπής και δημιουργικός άνθρωπος  που δεν έχει αδικήσει κανέναν με την συμπεριφορά του απεναντίας με προθυμία παρέχει πάντοτε βοήθεια και συμπαράσταση σε όποιον την έχει ανάγκη. Αν και δεν μένει πλέον μόνιμα στο χωριό το επισκέπτεται πολύ συχνά , και καλλιεργεί κάποια από τα χωράφια του με δημητριακά αλλά και καρποφόρα δένδρα.
    Σε ένα κτήμα του  στην θέση «Μεγαμπέλι»είχε φυτέψει ελιές και καστανιές. Μετά το κάψιμο του σπιτιού διαπιστώθηκε ότι κάποιος είχε κόψει όλα τα δενδρύλλια στην ρίζα. Δεύτερο έγκλημα!!!
Αναρωτιόμαστε λοιπόν   αν υπάρχει κάποιος  η κάποιοι που  ενοχλούνται από την παρουσία και την δραστηριότητα του Δημήτρη στο χωριό και μετέρχονται τέτοιες εγκληματικές μεθόδους  για να τον αποθαρρύνουν ,να τον απογοητεύσουν και εν τέλει να τον απομακρύνουν  από το χωριό. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Δημήτρης έχει γίνει στόχος ύπουλων και άνανδρων κακοποιών. Πριν από λίγα χρόνια είχε καταστραφεί από πυρκαγιά αγροικία του  στην θέση «Κεφαλοβρυσος» χωρίς να βρεθούν οι ένοχοι μέχρι σήμερα.
    Αναρωτιόμαστε  επίσης αν υπάρχει οποιαδήποτε συνάφεια με άλλες παράνομες ενέργειες όπως κλοπή πουλερικών, προσπάθεια διάρρηξης του ιερού ναού του χωριού κλπ που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο χωριό μας, και αν όλες αυτές οι εγκληματικές ενέργειες έχουν σαν στόχο να καλλιεργήσουν ένα κλίμα τρόμου και ανασφάλειας με απώτερο σκοπό την πλήρη  εγκατάλειψη του χωριού από τους κατοίκους του
    Σ αυτά τα ερωτήματα καλούνται να δώσουν απάντηση οι αρμόδιες αρχές.
 Τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου κατά την έκτακτη συνεδρίαση μας την 21/10/2009αποφασίσαμε ομόφωνα  και καταδικάζουμε τις πρωτοφανείς αυτές εγκληματικές ενέργειες.
      Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να καταβάλουν  κάθε δυνατή προσπάθεια για την διαλεύκανση αυτών των εγκληματικών  ενεργειών  και την αποκάλυψη των ενόχων. Διαφορετικά  η διατήρηση του σημερινού νοσηρού κλίματος εγκυμονεί κινδύνους δεδομένου ότι οι υπάρχουσες ενδείξεις στρέφουν τις υποψίες όλων σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.
      Εκφράζουμε την συμπάθεια και την αμέριστη συμπαράσταση μας στο αγαπητό μας Δημήτρη και την οικογένεια του, και δηλώνουμε ότι θα  είμαστε δίπλα του όταν και σε ότι μας χρειαστεί.
      Συνιστούμε σε όλους ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση αναμένοντας το πόρισμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και τα αποτελέσματα των ανακρίσεων που θα πραγματοποιήσουν  οι αστυνομικές αρχές .

Ο Πρόεδρος
Δημ. Παπαθανασίου
 Ο  Γεν. Γραμματέας
Αθαν. Κουτσουμάρης



Τα Μέλη  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;