Γουρουνάκια






Τίτλος ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου που ταιριάζει γάντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα: Το μετέωρο βήμα του πελαργού!

Γιατί με το ένα πόδι βουτηγμένο μέχρι τον πάτο του τρίτου Μνημονίου. Και πιο κάτω. Και γιατί με το άλλο πόδι να χαιδεύει την «αριστερή αλληλεγγύη στον φτωχό» 
Στην Βουλή με κατεπείγοντα και προχειρογραμμένα νομοσχέδια τριακοσίων σελίδων υποταγμένοι και σφιχταγκαλιασμένοι με την Τρόικα. Στα λόγια και τις υπουργικές συσκέψεις με κροκοδείλια δάκρυα αναζητώντας τα ισοδύναμα. Απ εδώ και απ εκεί. Μία απ εδώ μία απ εκεί. Ε κάπου στο τέλος θα γκρεμιστεί! 

Ποια τα ισοδύναμα; Τα μοσχαράκια. Εγώ λέω και τα γουρουνάκια. Ακόμα λέω και τα κοτοπουλάκια. Επίσης λέω αλκοόλ και καπνό. Και γιατί όχι τις τσιχλόφουσκες. Και γιατί όχι τα προφυλακτικά. Και γιατί όχι τα περίπτερα. Και γιατί όχι τα σουβλάκια. Και γιατί όχι τον αέρα τον κοπανιστό!

Η πραγματικότητα του Τσίπρα είναι διπλή. Από τη μια αν επιχειρήσει να γδύσει εντελώς και ολοσχερώς το πορτοφόλι της κοινωνίας, ε τότε οι ψηφοφόροι του θα βγουν στους δρόμους και θα τον πάρουν με τις πέτρες. Γιατί όποιος νομίζει ότι η ανοχή είναι απεριόριστη και διαρκής, πλανάται πλάνη τραγική. Μωρέ δε πα να είναι ο Τσε Γκεβάρα επί της γης. Ετσι και ορμήσει και όλα τα βουτήξει θα φύγει νύχτα παρέα με τον κυρ Αλέκο!

Από την άλλη αν δεν εφαρμόσει την συνταγή του Μνημονίου ε τότε δεν πρόκειται να εισπράξουμε δραχμή!

Τι πρέπει να κάνει; Μα φυσικά επειγόντως να κατευθυνθεί προς την παραγωγή και τον πλούτο. Πως;

Μπορεί το ελληνικό Δημόσιο να κατασκευάσει αεροδρόμια σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς; Οχι δεν μπορεί. Μακάρι να μπορούσε. Αλλά δεν μπορεί. Γιατί τότε «πελατεία». Γιατί «ανικανότητα». Και γιατί «διαφθορά». Επομένως επειγόντως πρέπει να πουλήσει σε ιδιώτες. Τώρα!

Μπορεί το Ελληνικό δημόσιο να κατασκευάσει μαρίνες σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς; Μακάρι να μπορούσε. Αλλά δεν μπορεί. Για τους ίδιους λόγους που δεν μπορεί να κατασκευάσει και να λειτουργήσει αεροδρόμια. Επομένως επειγόντως πρέπει να πουλήσει σε ιδιώτες.Τώρα!

Με απλά λόγια. Επειδή ξεχαρβαλωμένη η κρατική μηχανή. Επειδή ανυπόληπτη. Επειδή ακατάλληλη και άχρηστη. Επειδή η διαφθορά έχει χτυπήσει κόκκινο, Και κυρίως επειδή ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους, η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να τα πουλήσει όλα. Everything for Sale!

Κυνικό; Είναι! Σκληρό; Είναι κι αυτό! Ανελέητο; Φυσικά. Αντιλαικό; Φυσικά! Αλλά λύση άλλη καμιά. Η πραγματικότητα απλή. Ετσι όπως τα έκαναν. Ετσι όπως έγιναν. Με τέτοια νεκρική ακινησία και με προοπτική μηδενική, μόνο το «ξεπούλημα» είναι μία κάποια διεξοδος μικρή!

Και ξέρετε γιατί; Επειδή αυτό είναι το επίπεδο της ελληνικής οικονομίας. Επειδή τόσοι «μικροί» είμαστε. Επειδή τόσο «μικρούς» μας έκαναν. Και επειδή τόσο «μικροί» με τις ψήφους μας καταντήσαμε!

Αντε λεβέντες της οπορτουνιστικής Αριστεράς. Πουλήστε τα όλα. Βγάλτε στο σφυρί όλα τα κόκκινα δάνεια. Υπογράψτε τα όλα. Στα τέσσερα όλοι. Οικόπεδο με θέα ήμασταν. Οικόπεδο με θέα είμαστε. Οικοπεδούχοι χωρίς μισό στρέμμα γης! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;