Σύναξη κληρικών στη Φωκίδα με στόχο τη νεότητα

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ., στο πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμφίσσης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεοκτίστου και με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, έλαβε χώρα η πρώτη σύναξη ιερέων για την νεότητα, με αφορμή την έναρξη της νέας ιεραποστολικής και κατηχητικής χρονιάς 2015 – 2016.

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος, ως έμπειρος και ικανός καθοδηγητής ψυχών, μετά από πολλά χρόνια διακονίας στον τομέα της νεότητας ως κατηχητής, αλλά και ως Εκπαιδευτικός σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μεγαλόπολης, έθεσε τις βασικές αρχές, τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο προσέγγισης της νεολαίας από τον κατηχητή. Μίλησε για τον ρόλο των κατηχητικών σχολείων που σκοπό έχουν να οδηγήσουν τους νέους κοντά στον Χριστό.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, όπου με την μεγάλη του εμπειρία στη νεότητα κατέθεσε τις προτάσεις του και τους προβληματισμούς του. Τον λόγο αμέσως μετά έλαβε ο υπεύθυνος νεότητος και ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος αναπτύσσοντας σύγχρονους τρόπους και μεθόδους προσεγγίσεως της νεολαίας και του σύγχρονου ανθρώπου.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μετά των ιεροκηρύκων και ιερέων για την καλύτερη επιτυχία της ιεραποστολικής και κατηχητικής χρονιάς.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους μας να εργασθούμε με ζήλο και αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία του για να στεφθεί το έργο με επιτυχία.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ