Σκληρή επίθεση της μητέρας της Κωνσταντοπούλου στον Νίκο Παππά

Σκληρή επίθεση της μητέρας της Κωνσταντοπούλου στον Νίκο Παππά

Απολύτως αντισυνταγματική, χαρακτήρισε η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Λίνα Αλεξίου, τη διάταξη για την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας των μελών των ανεξάρτητων αρχών, που έχουν συμπληρώσει την αρχική τους τετραετία

Απολύτως αντισυνταγματική, χαρακτήρισε η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Λίνα Αλεξίου, τη διάταξη για την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας των μελών των ανεξάρτητων αρχών, που έχουν συμπληρώσει την αρχική τους τετραετία.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, πλαισιούμενη από τα μέλη του ΕΣΡ Γ. Στεφανάκη και Κ.Αποστολά, η κ. Αλεξίου επιτέθηκε κατά του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, κατηγορώντας τον πως ουσιαστικά επιχειρεί να καταργήσει μία ανεξάρτητη Αρχή - και πως η ίδια, με όσα νομικά μέσα διαθέτει, θα κινηθεί ενάντια στη συγκεκριμένη διάταξη.

Η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ υποστήριξε ότι η προσθήκη στο νομοσχέδιο για τα MME που αφορά το ΕΣΡ και τις υπόλοιπες ανεξάρτητες αρχές, συνιστά μία εκπρόθεσμη τροπολογία που ψευδεπίγραφα τιτλοφορείται «νομοτεχνική βελτίωση» και είναι απολύτως αντισυνταγματική. Υπενθύμισε δε, ότι για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το ΕΣΡ υπέβαλε τρεις φορές έγγραφες παρατηρήσεις, χωρίς ποτέ να κληθεί επίσημα ή ανεπίσημα, στη διαβούλευση.

Τέλος, η κ. Αλεξίου υπογράμμισε ότι την άποψη του Ν. Παππά περί μη νόμιμης σύνθεσης του ΕΣΡ, απέρριψε ομόφωνα με γνωμοδότησή του το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής (17/08/2015) μετά από ερώτημα της Διάσκεψης των Προέδρων.

Το μέλος του ΕΣΡ Γ. Στεφανάκης, χαρακτήρισε «ακραία νομοθετική πράξη» το ψηφισθέν νομοσχέδιο, που «αντί να δυναμώνει μια ανεξάρτητη Αρχή, και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, την απονεκρώνει», σημειώνοντας πως ένας υπουργός δεν έχει τη δυνατότητα να παύσει τη θητεία των μελλών του ΕΣΡ χωρίς απόφαση κρατικού φορέα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ