Τον Σταθάκη «δείχνουν» ως τον υπουργό με το ένα εκατ. ευρώ στο «Πόθεν Έσχες»

Τον Σταθάκη «δείχνουν» ως τον υπουργό με το ένα εκατ. ευρώ στο «Πόθεν Έσχες»

«Θα λάμψει η αλήθεια», είπε ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή χωρίς να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την πληροφορία- Σε ερώτηση αν η εσπευσμένη μετάβασή του στο Μαξίμου συνδέεται με πιθανή παραίτησή του απάντησε αρνητικά

Τις τελευταίες ώρες συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός που φαίνεται να μην έχει δηλώσει ποσό περίπου ενός εκατ.ευρώ στο «πόθεν έσχες» είναι ο Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας. 
Οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Σταθάκη να έχει πρόβλημα με την δήλωση «πόθεν έσχες» στην οποία τα πολιτικά πρόσωπα δηλώνουν τις καταθέσεις, τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους και τις μετοχές που πιθανώς κατέχουν, αναφέρουν ότι λόγω της εμπλοκής αυτής ο υπουργός Οικονομίας το τελευταίο διήμερο είχε συνεχείς επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σταθάκης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πήγε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των πόθεν έσχες και επιχείρησε να τακτοποιήσει το πρόβλημα με το «κενό» του ποσού περίπου ενός εκατ.ευρώ στη δήλωσή του. 

Παρά το γεγονός ότι είναι άγνωστο γιατί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης -ο οποίος εμφανίζεται με βεβαιότητα απ' όλες τις πηγές ως ο υπουργός με το «προβληματικό» πόθεν έσχες- είχε «λησμονήσει» να δηλώσει το ποσό του ενός εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες, τα χρήματα αυτά φαίνεται πως είναι εκκρεμότητα προηγούμενων ετών, μάλλον προτού ο κ. Σταθάκης υπουργοποιηθεί. 

Ο ίδιος ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ότι είναι το πολιτικό πρόσωπο που ερευνάται. Σε ερώτηση αν πρόκειται να παραιτηθεί, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και ότι σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική επιτροπή «πόθεν έσχες» και το θέμα θα διευθετηθεί. 

«Κάντε υπομονή, θα φανεί σε μία εβδομάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας σε ερώτηση αν είναι εκείνος που εμπλέκεται στο θέμα του ενός εκατ.ευρώ. Δεν μπορώ σύμφωνα με το νόμο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα προτού γίνει έλεγχος, συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να προκαταλάβει το έργο της επιτροπής πόθεν έσχες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;