Προδοσία






Κοίτα να δεις και κάτσε ν ακούσεις. Σ εσένα το λέω.

Που βολεύεσαι με τις αμαρτίες των πολιτικών. Που για όλα μα όλα φταίνε Τσίπρας, Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπανδρέου, Καραμανλής, Σημίτης. Ακόμα Τούρκοι, Αμερικανοί, Γερμανοί, Ρώσοι, Σύριοι, Πακιστανοί, Αφγανοί. Αλβανοί, Σκοπιανοί. Ξεχασα κανέναν; Α ναι. Μικρασιατική καταστροφή, εμφύλιο και διχασμό με μονομάχους Βενιζέλο-Κωνσταντίνο. Βάλε ενδιαμέσως και CIA, KGB, Στάζι και Μοσάντ. Ιδού το κάδρο με τις φωτογραφίες όλων των ενόχων!
Αυτοί λοιπόν οι δολοφόνοι. Αυτοί είναι που γράφουν, που συμπληρώνουν και υπογράφουν, ετησίως, την φορολογική σου δήλωση. Αυτοί παρακρατούν ΦΠΑ. Αυτοί είναι που δεν κόβουν αποδείξεις. Αυτοί διακινούν το δικό σου μαύρο χρήμα. Αυτοί μεταφέρουν, για λογαριασμό σου, το μαύρο χρήμα σε ξένες τράπεζες. Αυτοί αναφέρονται στην λίστα Λαγκάρντ. Αυτοί και στις λίστες Λουξεμβούργου και δεν ξέρω κι εγώ σε ποια άλλη ακόμα. Αυτοί κλέβουν ετησίως, από τα δημόσια έσοδα καμιά εικοσαριά δισεκατομμύρια!

Αυτοί είναι που σε αναγκάζουν, εσένα τον δικηγόρο, τον γιατρό, τον ελεύθερο επαγγελματία, να δηλώνεις εισόδημα δέκα, άντε δεκαπέντε χιλιάδες τον χρόνο!

Ξέρω, ξέρω. Η δικαιολογία έτοιμη να εκτοξευθεί από το στόμα σου προς πάσα κατεύθυνη. Την έχω ακούσει πολλές φορές. Και κάθε φορά μου ρχεται να κάνω εμετό. Οτι δηλαδή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι διεφθαρμένοι και ξεχαρβαλωμένοι. Σωστά. Και ότι τιμωρία προς τους ενόχους, καμία. Αντε το πολύ πολύ μερικοί μήνες στην στενή. Ούτε αυτό. Αφού είναι εξαγοράσιμες. Επομένως μια τρύπα στο νερό!

Που καταλήγει αυτή η επικών διαστάσεων ανευθυνότητα; Ο φιλοτομαρισμός; Ο κυνισμός; Η μετάθεση ευθυνών; Μα φυσικά στην αύξηση των έμμεσων φόρων. Μα φυσικά στην αύξηση του ΦΠΑ. Ακόμα και για το φροντιστήρια. Ποιο το αποτέλεσμα; Μα φυσικά πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια. Μα φυσικά κάθε προλετάριος, με τον ιδρώτα του και τους φόρους του καταλήγει να είναι ο δικός σου χορηγός. Από το υστέρημα του εσύ έφτιαξες την σπιταρόνα σου. Από το υστέρμημά του εσύ καλοπερνάς ζωή χαρισάμενη. Από το υστέρημά του τα ταξίδια σου, το εξοχικό σου, οι γκόμενές σου, το βεστιάριο τη γυναίκας σου και τα δίδακτρα των παιδιών σου. Εσύ κλέβεις. Ο άλλος σε πληρώνει. Ο πλούσιος πλουσιότερος. Ο φτωχός φτωχότερος!

Και κάτι ακόμα. Σχετικά με την επικείμενη καταβαράθρωση των συντάξεων. Σχετικά με όλο αυτό τον τρομολαγνικό θόρυβο, ενορχηστρωμένο από τα κέντρα εξουσίας. Με βασικό πρωταγωνιστή τον τάχα μου αδικημένο Αλέξη Μητρόπουλο. Οπου κάθε απόμαχος της ζωής-και εξαιρώ του συνταξιούχος των σαράντα και των πενήντα-θα καταλήξει στο τέλος να σκουπίζει κάδους σκουπιδιών. Σαν αδέσποτο τετράποδο!

Ποιος ο υπεύθυνος αυτής της αθλιότητας; Μα φυσικά οι κυβερνήσεις. Ολοι αυτοί οι επίορκοι. Που δεν φρόντισαν και εξακολουθούν να μην φροντίζουν για την οριστική καταπολέμηση της φοροκλοπής. Αυτοί οι πρωταγωνιστές!

Ομως από κοντά κι εσύ. Ως δευτεραγωνιστής. Ανίκανοι, αδιάφοροι εκείνοι. Οργανωμένος εσύ. Ετσι όσο λιγοστεύουν τα έσοδα τόσο φουντώνουν τα μέτρα. Και όσο φουντώνουν τα μέτρα τόσο περισσότεροι συμπολίτες σου υποφέρουν ζητιανεύουν, καταστρέφονται. Κλέβεις εσύ, αργοπεθαίνει κάποιος συνταξιούχος. Ο δυστυχισμένος της διπλανής πόρτας!

Ενα πολύτιμο μέτρο θα σώσει ζωές. Η τιμωρία. Εκλεψες; Τέλειωσες. Η κλοπή δημοσίου χρήματος ταυτόσιμη με εσχάτη προδοσία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;