Εριξαν «μαύρο» στην ΕΡΤ Open, συνέλαβαν και τον Καλφαγιάννη

Εριξαν «μαύρο» στην ΕΡΤ Open, συνέλαβαν και τον Καλφαγιάννη

Συνελήφθη και ο ταμίας της ΠΟΣΠΕΡΤ - Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι -  ΕΡΤopen: «Δεύτερο μαύρο» οι συλλήψεις - Η σύλληψη έγινε στα Τουρκοβούνια, όπου βρίσκονταν οι πομποί εκπομπής προγράμματος - Στο ΑΤ Κυψέλης Λαφαζάνης και Ραχήλ Μακρή -Συμπαράσταση και από τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλο

Τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και τον ταμία της ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, συνέλαβαν την Τετάρτη αστυνομικοί στα Τουρκοβούνια, για «παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος».
Οι δύο άντρες συνελήφθησαν για παράνομη εκπομπή της ΕΡΤ Open όταν μετέβησαν στα Τουρκοβούνια, στον χώρο όπου βρίσκονταν οι πομποί από τους οποίους εξέπεμπε πρόγραμμα η ERT Open. 

Μετά τη σύλληψή τους οι συνδικαλιστές οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης με βάση την αυτόφωρη διαδικασία, ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

«Δεν ξέρω γιατί η σύλληψη μας έγινε σήμερα, δεν ξέρω αν είναι συμβολική η κίνηση αυτή. Αναρωτιέμαι, όμως, γιατί ενώ υπάρχουν κανάλια χωρίς άδειες, εκείνοι αποφάσισαν να συλλάβουν εμάς», είπε, βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα ο κ. Καλφαγιάννης.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Τουρκοβούνια έγινε μετά από καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Κούνης. Συγκεκριμένα, στα γραφεία του σταθμού πήγε το πρωί αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας επενέβη ύστερα από αίτημα της ΕΕΤΤ για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.

«Πήγαμε στον χώρο γιατί οι άνθρωποι που μας τον είχαν νοικιάσει δεν έχουν καμία ευθύνη» εξηγεί ο κ. Κούνης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι πλέον τα μηχανήματα έχουν κατασχεθεί.

Ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Σπίρτζη. 

ΕΡΤopen: «Δεύτερο μαύρο» η σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤopen χαρακτηρίζει «δεύτερο μαύρο» τη σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ταμία της Ομοσπονδίας, σημειώνοντας πως η «πολλά υποσχόμενη» εκκαθάριση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ξεκίνησε από την ΕΡΤopen, «που κράτησε ζωντανή την φωνή της κοινωνίας για πάνω από δυο χρόνια».

«Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης προέδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Δημήτρης Κούνης, ταμίας της Ομοσπονδίας προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤopen», σχολίαζει.

Στο πλευρό του Καλφαγιάννη ο Λαφαζάνης - Πήγε στο ΑΤ Κυψέλης


Στο πλευρό του κ. Καλφαγιάννη βρέθηκε αμέσως ο επικεφαλής της Λαϊκης Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ζήτησε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

«Η ERTOPEN λειτουργεί εδώ και δυόμιση χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός εργαζομένων της ΕΡΤ, από τότε που έπεσε το "μαύρο" στην ΕΡΤ.  Από το ελεύθερο μικρόφωνο της ERTOPEN έχει "παρελάσει" σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μέχρι τώρα όμως, ουδείς διανοήθηκε να προβεί σε αυταρχικές κινήσεις που απειλούν με κλείσιμο μία δημοκρατική αντιμνημονιακη φωνή στα ερτζιανά», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση είναι υπόλογη και υπεύθυνη». 



Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση ξεκίνησε το μνημονιακό της έργο
Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη σύλληψη των δύο συνδικαλιστών άσκησε και με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, κάνοντας λόγο για «αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη» ως αφετηρία του «μνημονιακού έργου».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ «οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία».

«Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ERTOPEN» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Ραχήλ Μακρή στο Twitter: «Zήτω η αριστερή χούντα»
Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο ΑΤ Κυψέλης και η Ραχήλ Μακρή η οποία υποστήριξε πως τόνισε ότι για τη σημερινή κατάσταση και τις συλλήψεις υπεύθυνη είναι μόνο η κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για Αριστερή Χούντα.

«Πρώτη φορά Αριστερή χούντα. Υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση και τις συλλήψεις είναι μόνο η κυβέρνηση η οποία όταν ήταν αντιπολίτευση αναγνώριζε ως νόμιμη την ΕΡΤ και σήμερα κάνει συλλήψεις. Από την ΕΡΤopen έχουν περάσει στελέχη όλων των κομμάτων, ακόμη και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας», είπε.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η κυρία Μακρή αναφέρθηκε στο θέμα και μέσω Facebook, γράφοντας: «Τα μηχανήματα με τα οποία εξέπεμπε η ErtOpen έχουν κατασχθεί προκειμένου να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης. Zήτω η χούντα».





Συμπαράσταση από τον Φωτόπουλο

Τη συμπαράστασή του στον συλληφθέντα πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ έσπευσε να δείξει,όμως και ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος. 

Μάλιστα, ο κ. Φωτόπουλος φωτογραφήθηκε μαζί με τον κ. Καλφαγιάννη από το παράθυρο του αστυνομικού τμήματος.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;