Πάγκαλος για Τσίπρα: Ένα ιδρωμένο παιδάριο που νομίζει ότι ξέρει εγγλέζικα...

«Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ψυχασθενείς»
Πάγκαλος για Τσίπρα: Ένα ιδρωμένο παιδάριο που νομίζει ότι ξέρει εγγλέζικα...

«Γιατί μίλησε εγγλέζικα; Γιατί νόμιζε ότι ήξερε εγγλέζικα. Όπως νόμιζε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα του δώσουν χρήματα, όπως νόμιζε ότι ο Λαφαζάνης είναι καλός υπασπιστής. Ένας πρωθυπουργός που νομίζει συνέχεια και κάνει συνεχώς λάθη, δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά» εξερράγη ο πρώην υπουργός

Με τον ιδιαίτερο, δικό του καυστικό τρόπο σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας πως «αυτοί που μας κυβερνούν είναι ψυχασθενείς», ενώ  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «δεν κάνει για τη δουλειά».
Η συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, ξεκίνησε με σχόλιο για τις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη Λαϊκή Ενότητα: «Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ψυχασθενείς. Οι μεν (ΑΝΕΛ) νομίζουν ότι μάς ψεκάζουν διάφορα αόρατα αεροπλάνα και οι δε (ΣΥΡΙΖΑ) δεν είναι πολύ καλύτεροι. Νομίζουν ότι θα κάνουν επανάσταση και θα εφαρμόσουν στην Ελλάδα του 2015 τους κανόνες που ίσχυσαν στη Ρωσία του 1917. Αυτό είναι ψυχασθένεια. Οι άλλοι, τουλάχιστον, οι τρελάρες, σηκωθήκανε και φύγανε και κάνανε τη Λαϊκή Ενότητα, τη «Λαϊκή Μαχητική Ενότητα» και θέλανε να πάνε στο Νομισματοκοπείο, να κλέψουν νομίσματα της δραχμής. Ξέρετε τι έχουν γίνει τα νομίσματα της δραχμής; Τα πήραν εξειδικευμένοι οίκοι, οι οποίοι τα μετέτρεψαν σε μέταλλο».

Στη συνέχεια ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις, ειδικότερα για το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη και στη Σύσκεψη του ΟΗΕ: 
«Νομίζει ότι ξέρει αγγλικά. Είναι ένα λάθος αυτό. Νομίζει ότι έχει τη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Είναι επίσης λάθος. 17% τον ψήφισαν, αν υπολογίσει κανείς την αποχή. Είναι ανάγκη να μας το λέει συνέχεια, να μας λέει «ο ελληνικός λαός»; Ποιος ελληνικός λαός; Ένας στους τέσσερις Έλληνες τον έχει ψηφίσει. Ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει ψηφίσει αυτό το ανώμαλο συγκρότημα, το οποίο κυβερνάει σήμερα. Γιατί μίλησε εγγλέζικα; Γιατί νόμιζε ότι ήξερε εγγλέζικα. Όπως νόμιζε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα του δώσουν χρήματα, όπως νόμιζε ότι ο Λαφαζάνης είναι καλός υπασπιστής. Ένας πρωθυπουργός που νομίζει συνέχεια και κάνει συνεχώς λάθη, δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά. Αυτό που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας, ένα ιδρωμένο παιδάριο, το οποίο ρούφαγε τη μύτη του, γιατί δεν είχε μαντηλάκι και ήταν μπροστά στο θηρίο, τον Κλίντον, το θηρίο της παγκόσμιας πολιτικής και έλεγε βλακείες, του έλεγε «αφήστε τα ελληνικά» που δεν ήξερε τι τον ρώταγε και γελούσε ηλιθίως… Τον ρώτησε ο άλλος αν θα επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους οι επενδυτές κι άρχισε να γελάει. Τι είναι αυτό το γέλιο δηλαδή; Πλάκα μου κάνεις; Δεν κατάλαβε την ερώτηση, πώς φάνηκε στους επενδυτές αυτό; Ότι μας κάνει πλάκα! Μας λέει ότι δεν πρόκειται να μας πάρουν τα λεφτά, δεν πρόκειται να τους ξαναδούμε. Είπε ότι στην Ελλάδα πρέπει να κόψουμε τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και τους φακέλους κάτω από το τραπέζι κι έκανε και το χέρι του κάτω από το τραπέζι. Υπάρχει μεγαλύτερος συλλέκτης τέτοιου είδους χρημάτων από τον Κλίντον παγκοσμίως; Περιουσία έχει κάνει ο Κλίντον με τους συγχρηματοδότες των πολιτικών κομμάτων και με τους φακέλους κάτω από το τραπέζι. Γιατί είναι νόμιμα στην Αμερική. Πρόκειται για φαινόμενο που έρχεται ένας επενδυτής, περνάει από όλες τις νόμιμες διαδικασίες, επενδύει κολοσσιαία ποσά, τα οποία δεν έχουν ξαναφανεί στην ελληνική οικονομική σκηνή, λειτουργεί την επιχείρησή του, απασχολεί 2.500 ανθρώπους κι έρχεται ο τσαμπουκαλής, ανεπάγγελτος, τυχάρπαστος, κομμουνιστής, δήθεν - δεν θέλω να πω ποιανού - και του κλείνει την επιχείρηση, γιατί έτσι θέλω κι αντίθετα με τις αποφάσεις του δικαστηρίου και μιλάμε για τις Σκουριές. Τώρα, κύριε πρωθυπουργέ, οι επενδυτές θα τα πάρουν τα λεφτά τους; Και δεν απάντησε. Να μην τον κυκλοφορούν, αφού δεν καταλαβαίνει την ερώτηση ή να μιλάει σε μια γλώσσα την οποία καταλαβαίνει, αν καταλαβαίνει καμιά γλώσσα. Γιατί στα ελληνικά μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο και είπε: «Άκουσον μεν, πάταξον δε». Άκουσέ με δηλαδή και δείρε με μετά, γιατί έτσι νόμιζε ότι είπε ο ναύαρχος ο Θεμιστοκλής, το αγράμματο και ανεπάγγελτο, τυχάρπαστο ανθρωπάριο. Να μην κυκλοφορεί, επειδή πήρε 17% του ελληνικού λαού και κυρίως να μη λέει «ο ελληνικός λαός», γιατί αυτό πάρα πολύ με εκνευρίζει». 

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε και για τις εξελίξεις στη Ν.Δ., αλλά και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η καρδιά του θέματος είναι το τέλος των προσωπικών κομμάτων, των προσωποπαγών κομμάτων και το τέλος των απογόνων. Έτσι τελειώνουν τα τζάκια. Και είναι γελοίο να ακούμε υποψηφίους, οι οποίοι είναι γιοι βουλευτών, να λένε ότι τελειώνουν τα τζάκια, επειδή του αλλουνού το τζάκι ήταν μεγαλύτερο. Κι απορρίπτω το σύστημα που εκλέγει πρόσωπα. Θέλω να δω πλατφόρμες κι αυτό ομολογείται από μερικούς ότι υπάρχει στη Ν.Δ., μια ατόφια δεξιά, μια κεντρώα άποψη και μια άποψη μεταρρυθμιστική. Να εκφραστούν με πλατφόρμες. Αυτό ζητώ να κάνει και η Φώφη. Να βγάλει πλατφόρμες και τις πλατφόρμες να τις υπογράψουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για να δω εγώ, πιθανόν να συνταχθώ πίσω από ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τελικά και να μετάσχω στην αντίστοιχη διαδικασία του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να δω πού εγώ ταιριάζω περισσότερο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ