Δείτε τον Καμμένο σαν άλλο Σαλαμινομάχο κατά... Ξέρξη

Δείτε τον Καμμένο σαν άλλο Σαλαμινομάχο κατά... Ξέρξη

Οι εικόνες αποτυπώνουν μια γεύση μεταξύ αρχαίας Ελλάδας και σκοτεινού παρελθόντος που περισσότερο δημιουργούν συνειρμούς γραφικότητας...

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας ήταν μία από τις σημαντικότερες συγκρούσεις της αρχαίας Ελλάδας με τους βαρβάρους και αποτέλεσε την αρχή του τέλους της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα.
Ακολουθώντας το σχέδιο του Θεμιστοκλή, οι Αθηναίοι και οι Έλληνες από άλλες πόλεις κράτη ανάγκασαν τον Ξέρξη να τους επιτεθεί στα στενά της Σαλαμίνας, όπου η αριθμητική υπεροχή των Περσών ήταν άχρηστη. Στη ναυμαχία, ο ελληνικός στόλος πέτυχε μια σημαντική νίκη, αφού κατέστρεψε 300 περσικά πλοία.

Σήμερα, 2.495 χρόνια μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας που πραγματοποιήθηκαν στη Σαλαμίνα. Ο κ. Καμμένος δεν ήταν το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που θυμήθηκε στην επέτειο της ναυμαχίας. Συνοδευόταν από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Τραγάκη και τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος διατέλεσε υφυπουργός Υποδομών για... 12 ώρες.





Σαν άλλος Σαλαμινομάχος κατά... Ξέρξη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έλαμψε στις εκδηλώσεις που είχαν εσάνς από την επική ταινία «300, η άνοδος της αυτοκρατορίας».

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την μεγαλοπρεπή τελετή που έγινε στη Σαλαμίνα. Μιας εκδήλωσης στην οποία ουδείς μπορεί να επιχειρηματολογήσει ότι θριάμβευσε το στοιχείο του μέτρου και της... υψηλής αισθητικής.

Οι εικόνες αποτυπώνουν μια γεύση μεταξύ αρχαίας Ελλάδας και σκοτεινού παρελθόντος που περισσότερο δημιουργούν συνειρμούς γραφικότητας...

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Καμμένος προειδοποίσε ότι και σήμερα «η Ελλάδα καλείται τώρα να αντιμετωπίσει μία καινούργια απειλή από την Ανατολή, την απειλή του φονταμενταλισμού».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε εκείνες τις δράσεις που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, τις πράξεις που δίνουν προοπτική και ελπίδα στον Ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».

Μακριά από διχαστικές κορώνες ή άλλες εξάρσεις ο κ. Καμμένος κάλεσε όλους να ενεργοποιήσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που ενώνουν τους Ελληνες. «Πρέπει σε ημέρες όπως αυτή να αναλογιζόμαστε και να θυμόμαστε, πως όποιες και αν είναι οι διαφορές μας υπάρχει κάτι βαθύτερο και ιερότερο που μας ενώνει. Είμαστε όλοι Έλληνες, τιμούμε μαζί τους ήρωες μας και έχουμε χρέος να παλεύουμε όλοι μαζί για να ανορθώσουμε την Πατρίδα μας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.











Σε μια συμβολική κίνηση, ο κ. Καμμένος απέδωσε τις πρέπουσες τιμές στους πολεμιστές της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. 

«Μην ξεχνάμε ότι εδώ, στη Σαλαμίνα, ο εξόριστος Αριστείδης εγκατέλειψε την Αίγινα για να βρεθεί στο πλευρό του Θεμιστοκλή, λέγοντάς του "παρά τις διαφορές μας, τώρα είναι πόλεμος και οι Έλληνες θα πρέπει να ενωθούμε"» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Σε αυτούς χρωστάμε όχι μόνο την ελευθερία μας και την εθνική μας κυριαρχία, αλλά την ηθική και εθνική υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη, περήφανη και ανεξάρτητη» επισήμανε.

«Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι είναι επιτακτική υποχρέωσή μας απέναντι στους ήρωες του παρελθόντος αλλά και τις γενιές του μέλλοντος, να είμαστε άγρυπνοι φρουροί, άξιοι συνεχιστές των ηρωικών μας προγόνων» τόνισε ο Πάνος Καμμένος ολοκληρώνοντας τον συγκινησιακά  φορτισμένο λόγο του.

Και αφού ολοκλήρωσε την ομιλία διέσχισε τον διάδρομο που είχε δημιουργηθεί πρόχειρα πάνω σε ξύλινες παλέτες. Πατώντας πάνω στο κόκκινο χαλί, ο κ. Καμμένος έφτασε μέχρι την ακροθαλασσιά, έγυρε το σώμα του ελαφρώς προς τα μπρος, έκλεισε τα μάτια, έσφιξε τα χέρια του σε γροθιές και απέδωσε τιμές στους πραγματικούς Σαλαμινομάχους. 








Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος υποσχέθηκε στην δήμαρχο Σαλαμίνας ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα της πόλης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. «Όχι ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά ως αρχηγός κόμματος και ως πρόσωπο, ότι θα είμαι δίπλα σας στην υποψηφιότητα της Σαλαμίνας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021» είπε ο Πάνος Καμμένος.







ΥΓ: Πάντως, για όσους τυχόν αναζητούν ομοιότητες, η τελευταία φωτογραφία με τη συνεισφορά των πόλεων, θυμίζει κάτι από Ερντογάν...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ