Για ποιον ο Τσίπρας είπε στον Καμμένο: «Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο»

Φωτογραφία:Nikos Libertas/SOOC
Την Δευτέρα και την Τρίτη ο πρωθυπουργός μαζί με τους συνεργάτες του έγραφαν και έσβηναν τα ονόματα υποψηφίων για υπουργοποίηση με τις καραμοπόλες να διαδέχονται η μία την άλλη.
Μάλιστα διαφωνίες υπήρξαν και για τις επιλογές Καμμένου με τον κ.Τσίπρα.
Οπως είχε γράψει και το iefimerida ο κ.Καμμένος είχε ζητήσει από τον κ.Τσίπρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτικη να το πάρει ο Τέρενς Κουίκ, με τον πρωθυπουργό να λέει «όχι» στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Μάλιστα όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης σήμερα ο κ.Τσίπρας μόλις άκουσε το συγκεκριμένο όνομα γι αυτή τη θέση πετάχτηκε σαν ελατήριο από τη θέση του και είπε: «Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο»! Υπενθυμίζεται πως οι πληροφορίες ήθελαν Τσίπρα και Καμμένο να διαφωνουν για τα καθήκοντα του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετήσει επικεφαλής τον Τέρενς Κουίκ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο, και σε αυτήν την πρόταση η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν «όχι». 
Μάλιστα η γνωστή στήλη στο ΒΗΜΑ υποστηρίζει πως ο Πάνος Καμμένος πρότεινε δύο κάθε φορά ώστε να επιλεγεί ο ένας και το σημαντικότερο, δεν έλεγε στους ενδιαφερομένους ποιους ακριβώς πρότεινε. Πέραν της Ελενας Κουντουρά και της Μαρίας Κόλλια πρότεινε και τον Ν. Νικολόπουλο. Φαίνεται πως του το είχε τάξει. Ελα όμως που ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε λόγω των γνωστών δηλώσεων του κ. Νικολόπουλου για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου. Ως εναλλακτική λύση πρότεινε τον Κ. Ζουράρι, τον οποίο μάλιστα έλεγε στους συνεργάτες του ότι τον θέλει ως υφυπουργό... Αμυνας. Οπως επίσης πρότεινε και τον Δ. Καμμένο ως «αυθεντία στα οικονομικά»! Μεταξύ Ζουράρι και Δ. Καμμένου ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον Δ. Καμμένο, χωρίς να γνωρίζει το παρελθόν του με το twitter. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ