«Βόμβες» από το Forbes: Η Ελλάδα δεν θα γλιτώσει τη χρεοκοπία και το Grexit

«Βόμβες» από το Forbes: Η Ελλάδα δεν θα γλιτώσει τη χρεοκοπία και το Grexit
Δύσκολα θα βρεθεί βιώσιμη και μόνιμη λύση για το ελληνικό πρόβλημα, εκτιμάει ο αρθρογράφος του Forbes, Tim Worstall.
Γι' αυτό, όπως σημειώνει, δεν θα αργήσει η στιγμή που η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και θα αναγκαστεί να εξέλθει από τη νομισματική ένωση.
Σημειώνεται ότι αν και όλοι νόμιζαν ότι η ελληνική κρίση χρέους είχε λάβει τέλος, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι αυτό δεν έχει συμβεί κατ' ελάχιστον και επισημαίνεται ότι είναι εν εξελίξει δύο διαφορετικές διαδικασίες, που και οι δύο οδηγούν στην πιθανότητα ότι δεν πρόκειται να εξευρεθεί λύση και ότι θα ακολουθήσουν το Grexit και η χρεοκοπία.
Το πρώτο είναι ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει αυτό που πάντα θα έπρεπε να κάνει, ήτοι να πειθαρχήσει στους κανόνες του.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει μια συμφωνία η οποία δεν είναι βιώσιμη, κάτι που σαφώς αγνόησε στα δύο προηγούμενα προγράμματα βοήθειας προς την Ελλάδα.
Το δεύτερο είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο απ' ό,τι θα περίμενε κανείς, δηλαδή ότι το ποσό για την αναγκαία ελάφρυνση χρέους είναι ακόμη υψηλότερο και μάλιστα σε επίπεδο που ίσως κανείς να μην θέλει να το αντέξει.
Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου NIESR, ανέρχεται σε σχεδόν 100 δισ. ευρώ.
Το άρθρο καταλήγει ότι «δεν είναι προφανές ότι θα υπάρξει λύση», πέραν αυτής που έπρεπε να έχει συμβεί πριν από πέντε χρόνια: Grexit και χρεοκοπία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;