Ποτάμι: Ο Τσίπρας ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία με τους αγρότες - Χρυσώνει το χάπι

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Για επικοινωνιακή προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι για τα μέτρα που έρχονται κατηγόρησε το Ποτάμι τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πρωθυπουργός φαίνεται πως αποφάσισε να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία από τους αγρότες, σχολιάζει το κόμμα, για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα όσα είπε εκεί.
«Γιατί προεκλογική ομιλία θύμισαν αυτά που εξήγγειλε σήμερα, τη στιγμή που δεν έχει εφαρμόσει το παραμικρό σε έξι μήνες στην κυβέρνηση, από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ που απαριθμούσε 5.383 λέξεις. Πρόκειται επίσης για επικοινωνιακή προσπάθεια προκειμένου να χρυσωθεί το χάπι από τα οδυνηρά αποτελέσματα της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης και για τα μετρά που έρχονται», σημειώνει ακόμη.
Στη συνέχεια, το Ποτάμι κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι δείχνει να αγνοεί ότι ο αγροτικός κόσμος έχει περιέλθει σε πλήρη αδυναμία έστω και οριακής συντήρησης των παραγωγικών του δραστηριοτήτων.
«Εξι μήνες τώρα η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τους νέους αγρότες που είναι απλήρωτοι από το 2006, τα αγροπεριβαλλοντικά από το 2012, τα βοσκοτόπια που χάθηκαν στις μελέτες, τους στάβλους που περιμένουν αδειοδοτήσεις, το παραεμπόριο που οργιάζει, το μητρώο εμπόρων που γράφεται από το 2011, το νόμο για τους συνεταιρισμούς, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και τις επιδοτήσεις που οδηγούνται στους πονηρούς με τα ''πανωγραψίματα''».
Ερχεται λοιπόν τώρα ο πρωθυπουργός να καταθέσει μια ακόμη έκθεση ιδεών, χωρίς χρονοδιάγραμμα, προτεραιότητες, στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα, σχολιάζει το Ποτάμι.
«Αν ήμασταν χαιρέκακοι, θα κάναμε αναφορά στην αντιγραφή εκ μέρους του πρωθυπουργού, κάποιων από τις προτάσεις που κατέθεσε το Ποτάμι στις 31 Ιουλίου. Όμως, δείχνει να αγνοεί ότι η αγροτική πολιτική δεν διαμορφώνεται μόνον με εξαγγελίες αλλά με σχέδιο, χρονικά και ποσοτικά προσδιορισμένο και συνεχές έργο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;