Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Ο τύπος την κοπανάει


Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρώην πλέον πρωθυπουργό να απαντήσει για το σχέδιο Β' Βαρουφάκη και τους πολίτες να μην ψηφίσουν με θυμικό, αλλά με βάση πεπραγμένα. Τι ειπε για Ρουσόπουλο- Βουλγαράκη, για την Κωνσταντοπούλου, για τη ΧΑ και για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Νέα ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε για άλλη μία φορά το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας και υποστήριξε ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός δραπετεύει μπροστά στις συνέπειες των πράξεων του λέγοντας ότι ο κ.Τσίπρας αναφέρεται είτε σε αυτοδυναμία “που δεν την πιάνει μετά την εσωτερική διάσπαση, γιατί δεν του έφυγε ένα κομμάτι, χωρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στα δύο”, είτε σε κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, “για αυτό και επιβεβαίωσε χθες την άποψη μου ότι ο τύπος την κοπανάει, διότι δε θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που θεωρεί καταστροφή αλλά το εισηγήθηκε”.
Ο κ.Μεϊμαράκης σημείωσε ότι: “Τον Ιανουάριο οι πολίτες συνέκριναν τα πεπραγμένα τα δικά μας και το ωραίο ροζ συννεφάκι που έφτιαχνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως έχουμε τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά μας. Αυτά του επταμήνου πρέπει να συγκριθούν με το ροζ συννεφάκι ή τα δικά μας πεπραγμένα”.
Κατηγόρησε επίσης τον κ.Τσίπρα ότι θεώρησε πως η Ελλάδα είναι Κουμουνδούρου, ότι το εσωτερικό του ζήτημα μπορεί να το φέρει σε κεντρική πολιτική σκηνή και να το λύσει με εκλογές. Επανέλαβε επίσης ότι ο κ.Τσίπρας πάει σε εκλογές γρήγορα γιατί δεν έχουν έρθει τα ραβασάκια της εφορίας, του ΕΝΦΙΑ και γιατί όσοι πάνε σε ιδιωτικά σχολεία δεν έχουν ακόμη πληρώσει το 23%.
Ανέφερε ότι η ΝΔ με επιστολή της έθεσε το ζήτημα της φορολόγησης των ιδιωτικών σχολείων με 23% στην Κομισιόν, η οποία επιβεβαίωσε ότι υπάρχει οδηγία για τη μη φορολόγησης της παιδείας και ζήτησε και από την υπηρεσιακή κυβέρνηση έστω τελευταία στιγμή με ΠΝΠ να το αλλάξει.
Παρά τη σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον κ.Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως δεν απέκλεισε κανένα σενάριο για την επόμενη ημέρα σε ερώτημα για τις πιθανές κυβερνητικές συνεργασίες: “Θα κάνουμε ό,τι μας πει ο λαός αναλύοντας την ψήφο του και το αποτέλεσμα”.

Τι θα γίνει αν εκλεγεί πρωθυπουργός

Στο ερώτημα εάν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και ο ίδιος πρωθυπουργός, τι θα γίνει με το κόμμα, δεδομένου ότι έχει συμφωνηθεί να προχωρήσει η διαδοχή με ορίζοντα την άνοιξη του 2016, ο κ.Μεϊμαράκης αναρωτήθηκε καταρχήν “και ποιο το πρόβλημα;” καταλήγοντας ότι τέτοιο ερώτημα δεν έχει τεθεί απο κανένα νεοδημοκράτη, αλλά το θέτει το Μαξίμου “τα υπόγεια που ξεκινάνε από εκεί” διότι προσπαθεί να καλύψει τα δικά του ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας θέμα για τη ΝΔ, που όμως είναι η πιο συμπαγής δύναμη αυτή τη στιγμή. Σχολίασε επίσης με νόημα ότι “μπορεί να μην υπάρξει θέμα δυαρχίας”.

Τι είπε για Βενιζέλο- Βουλγαράκη- Ρουσόπουλο- Λιάπη

Στην επισήμανση ότι και η ΝΔ δεν έκανε ως κυβέρνηση όσα υποσχέθηκε ως αντιπολίτευση στο Ζάππειο, ο κ.Μεϊμαράκης απάντησε ότι μετά τις εκλογές του 12 δεν ήταν μία μονοκομματική κυβέρνηση, αποδίδοντας εκτός από τις πιέσεις των δανειστών και στο ΠΑΣΟΚ ευθύνες. Ειπε χαρακτηριστικά ότι “δεν ήταν ο Βενιζελος φρένο σε μείωση φόρων, αλλά σε πολλές αποκρατικοποιήσεις που έπρεπε να γίνουν για να μειωθεί η σπατάλη”.
Κληθείς να απαντήσει εάν θα επιστρέψουν στη ΝΔ πρόσωπα όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ή ο Μιχάλης Λιάπης, ο κ.Μεϊμαράκης αναρωτήθηκε “θα τους απαγορέψουμε να ψηφίσουν ΝΔ ή να έρθουν σε συγκεντρώσεις;”. Τους αντιμετώπισε δηλαδή ως απλούς ψηφοφόρους, και όχι ως στελέχη που θα επιστρέψουν για να είναι υποψήφιοι ξανά. Αλλωστε υπενθύμισε ότι στις λίστε θα τηρηθεί η σειρά εκλογής των ψηφοδελτίων του Ιανουαρίου. Είπε πάντως ότι έχουν αδικηθεί.

“Γλυκά τον ειπα ψευτράκο”

Σχολιάζοντας αντιδράσεις για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά του πρωθυπουργού, ο κ.Μειμαράκης είπε: “Εάν ήμουν συνταξιούχος και περίμενα τη 13η σύνταξη, αν περίμενα το παιδί μου να διοριστεί όπως υποσχέθηκε, αν περίμενα μείωση ΕΝΦΙΑ, τι θα έλεγα; Ότι μου είπε ψέματα θα έλεγα. Πολύ γλυκά είπα ότι είναι ψευτράκος”.

Υπεύθυνος ο Τσίπρας για Ζωή και Βαρουφάκη

Ο κ.Μεϊμαράκης τόνισε ότι μέχρι να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Βουλής θα αντιμετωπίζει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θεσμικά και πως θα έπρεπε ο κ.Τσίπρας να την ήξερε και να μην την είχε προτείνει ή έστω να αναλάμβανε την ευθύνη να την αλλάξει.
“Θα της ξανάδινα ανθοδέσμη να μη μπερδεύουμε τα κοινωνικά με τα πολιτικά. Μα πως θα την περίμενα με ύβρεις; Τι θα κανα θα της έδινα μία μπουνιά;” είπε χαρακτηριστικά
Σημείωσε ότι ο κ.Τσίπρας χρεώνεται και την επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη και άφησε να εννοηθεί ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών “κρατάει” τον πρώην πρωθυπουργό. “Με τη συμπεριφορά τους εκπέμπουν ένα μήνυμα ότι και οι δύο συζητούσαν πως θα πάνε σε έξοδο από το ευρώ. Ο κ.Τσίπρας απαντά σε αυτό με μεγάλες αντιφάσεις Εγώ θεωρώ φυσικό να έχει στο μυαλό του και τα δυσμενή σενάρια κι εγώ αυτό έκανα στο Άμυνας, αλλά εγώ το έκανα με τα επιτελεία δε φώναξα από το εξωτερικό ούτε πήρα τα φιλαράκια μου” είπε, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις “γινόντουσαν παρεΐστικα” με πρόσωπα όπως ο Γκάλμπρεϊθ και ο Χάμοντ που όπως είπε έχουν σχέση με ξένα κερδοσκοπικά funds, τα οποία άρα θα γνώριζαν πως θα αμύνετο η Ελλάδα σε περίπτωση Grexit.

Γιατί προκάλεσε ΧΑ- Καμμένο με αφορμή το μεταναστευτικό

Ο κ. Μεϊμαράκης απέδωσε ευθύνες για το μεταναστευτικό στον κ.Τσίπρα και αναρωτήθηκε “ιδιαίτερα όσοι ψηφίσαν ΑΝΕΛ και Καμμένο αυτό το περιμένανε;”
Καθώς δε κάλεσε εκ νέου τον κ.Τσίπρα σε debate με όποιους όρους θέλει, ερωτήθηκε εάν σε μία τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς θα έπρεπε να συμμετάσχει και ο πρόεδρος της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι εάν κληθούν όλοι θα πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναγνωρίζονται οι θέσεις τους. Είπε επίσης ότι θέλει να ρωτήσει την ηγεσία της ΧΑ γιατί αυτή την περίοδο δεν πολυμιλάει για μεταναστευτικό και να πει στους ψηφοφόρους “μην πάτε σε αυτές τις εκλογές με θυμικό, αυτό κάναμε το Γενάρη και δε μας βγήκε” τονίζοντας ότι η ΧΑ μπορεί να κάνει δηλώσεις και να φωνάζει αλλά δεν έχει πολιτικές που πράγματι θα βοηθήσουν σε μείωση μεταναστευτικής ροής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;