Εισηγήσεις στον Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλία εθνικής συνεννόησης


Ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται προτροπές να καλέσει Τσίπρα και Σαμαρά να συνεννοηθούν προκειμένου η χώρα να βγει από το αδιέξοδο. Τι συζήτησε με τον πρόεδρο της Ν.Δ, ο οποίος σήμερα το απόγευμα συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Μετά τη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή προχθές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς βλέπει σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με φόντο τη διαπραγμάτευση και τις πιέσεις γαλάζιων στελεχών να αναλάβει πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες συναίνεσης.
Εισηγήσεις να παρέμβει, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούν σε μία εθνική στρατηγική προκειμένου η χώρα να βγει από το αδιέξοδο, δέχεται από στελέχη και ο κ.Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός όπως συνηθίζει ακούει με προσοχή τους συνομιλητές του, αλλά δεν έχει εκφράσει τις προθέσεις του, ούτε συζήτησε τις εισηγήσεις αυτές με τον κ.Σαμαρά προχθές.
Τη συνάντηση με τον κ.Καραμανλή είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ, ως... αντιπερισπασμό στο ραντεβού της Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρωθυπουργό νωρίτερα την ίδια ημέρα, αλλά και επειδή φέρεται να ανησυχούσε μήπως η επίσκεψη της βουλευτή Α' Αθήνας στο Μέγαρο Μαξίμου είχε... καραμανλικές ευλογίες, κάτι που δεν ίσχυε. Κατά τη συνάντηση ο κ.Σαμαράς δεν έκρυψε την ενόχληση του για την κίνηση της κ.Μπακογιάννη, με τον κ.Καραμανλή να μην τοποθετείται σχετικά.
Συμφωνήθηκε να υπάρξει στη συνέχεια μια διαρροή θετική για τη στρατηγική της Ν.Δ, με στόχο να υπενθυμίσει ότι η κεντροδεξιά παράταξη αποτελεί τον εγγυητή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, κάτι που εξυπηρετεί τον κ.Σαμαρά και ιδεολογικά εκφράζει σαφώς και τον κ.Καραμανλή.
Τα όρια των αρμοδιοτήτων του έχει δηλώσει ότι θα φτάσει και ο κ.Παυλόπουλος προκειμένου να υπερασπιστεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και αυτό είναι το μήνυμα που αναμένεται να δώσει τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της Ν.Δ κατά τη σημερινή τους συνάντηση.
Ο κ.Σαμαράς δεν πρόκειται να ζητήσει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς άλλωστε ο κ.Παυλόπουλος νομιμοποιείται να το συγκαλέσει μόνο εάν το ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος της Ν.Δ όμως έχει δεχθεί εισηγήσεις να δηλώσει στον Πρόεδρο ότι εάν ο κ.Τσίπρας αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, ο ίδιος θα είναι παρών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ