Η Αριστερά του χάι-τεκ μπαλτά. Σκύψε, σου 'ρχεται!



Θέμος Αναστασιάδης

Τώρα που σύρονται να υπογράψουν κακήν κακώς μια συμφωνία, που καταπώς δείχνουν τα πράγματα θα κάνει το email Χαρδούβελη πιο «άγιο» κι από την Αγία Βαρβάρα, μεγάλη η χάρη Της, θα ακούσουμε πολλές φορές ότι το ΑΛΗΘΙΝΟ, το καλό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα το δούμε στο μέλλον...

Επειδή τώρα δεν τους αφήνει η Ε.Ε., επειδή τους είχε υπονομεύσει η Ν.Δ., επειδή ο Ντράγκι μετράει ένα-ένα τα δισ. λες και είναι δικά του, ο φραγκοφονιάς, κι επειδή το φεγγάρι δεν έχει γιομίσει σωστά. Με το επιχείρημα ότι πριν απ’ όλα πρέπει να επιβιώσει η κυβέρνηση του «Πρώτη φορά Αριστερά», θα επιχειρήσουν να εγκλωβίσουν όλους τους -ειλικρινά ή μη- διαφωνούντες του εσωτερικού και να προσελκύσουν πιθανώς κι άλλους αφελείς ή πονηρούς συνοδοιπόρους. Κυρίαρχος σκοπός και αποκλειστικό κριτήριο να κρατηθούν στην εξουσία και μετά να υλοποιήσουν όλα όσα έχουν υποσχεθεί, κατά την καλή εκδοχή, την οποία δυνητικά θα έπρεπε να λαμβάνουμε υπόψη. Ελα, όμως, που σε τομείς όπου η  όποια εκκρεμότητα με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη νέα συμφωνία έχει ήδη δώσει δείγμα γραφής από το οποίο αντλεί όποιος θέλει τα συμπεράσματά του... Με μια λέξη, όνομα και πράγμα: Μπαλτάς! Κατακέφαλα κι άσε να τρέχουν ποτάμι οι κόκκινες γραμμές. Οχι βέβαια, όταν λέμε επιχείρηση «μπαλτάς», ο λόγος δεν είναι τόσο για τον ομώνυμο υπουργό Παιδείας ο οποίος στο κάτω-κάτω της γραφής δεν έκρυψε (όπως και ο ομόλογός του της Δικαιοσύνης) τα πιστεύω του. Ο άνθρωπος, αφοπλιστικά ειλικρινής σε όλα, πήγε σε τρεις μήνες την Παιδεία ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια πίσω, επαναφέροντας τα χειρότερα των χειρότερων όλων των εποχών. Βάζοντας έστω στην άκρη «τον πόλεμο στην αριστεία» που κατόπιν εορτής... ανέστειλε δι’ ολίγον, ξανάστησε στα πόδια του τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό, τους αιώνιους φοιτητοπατέρες (άσε τους φοιτητές) και οδηγεί όλη την εκπαίδευση, από τα Δημοτικά μέχρι τα ΑΕΙ, σε τριτοκοσμική φάση. Για μια σπάνια φορά κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη διακομματική συσπείρωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ διαφόρων εντελώς άσχετων και αντιτιθέμενων χώρων, και να βάλει απέναντί του το 90% της κοινωνίας. Στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Αυτός θέλει να βγάλει τα απωθημένα του και να αποδείξει στην τρίτη ηλικία ότι υπάρχει ακόμη μαρξισμός, έστω κι αν απανταχού της Γης τον βγάζουν ακόμη κι από τα μαυσωλεία.

Τι εμπόδισε άραγε τον πρωθυπουργό να τον σταματήσει; Η... Μέρκελ; Οι Φινλανδοί; Η ντόπια και ξένη ολιγαρχία; Κανείς! Κι όμως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε τίποτα. Γιατί άραγε; Συμφωνεί ή δεν πρόλαβε; Για όσους, λοιπόν, ρώταγαν «και τι χειρότερο θα πάθουμε με ΣΥΡΙΖΑ;», ιδού το ολοζώντανο παράδειγμα: Μπαλτάς.

Ακόμη χειρότερο όπως και πολύ πιο επικίνδυνο είναι το σύστημα «μπαλτάς» που βλέπουμε να εφαρμόζεται με τον πιο πρωτόγονο, παραδοσιακό κομμουνιστικό-σταλινικό τρόπο στην περίπτωση του Γιάννη Στουρνάρα. Καταρχάς, η αντίληψη: Δεν τον θες, σύντροφε, διότι πιστεύεις ότι πάει για πρωθυπουργός, για πρόεδρος του Ολυμπιακού ή για παρουσιαστής του επόμενου πρωινάδικου του καναλιού των εργολάβων μετά τον Σεφερλή; Ο,τι κι αν έχεις στο μυαλό σου, τον φωνάζεις και με μια έντιμη (όπως τόσο σου αρέσει  να λες) συμφωνία ΚΥΡΙΩΝ, δρομολογείς την απομάκρυνσή του. Ο Στουρνάρας δεν είναι ο άνθρωπος που θα ’μενε σε μια θέση καθυβριζόμενος και ανεπιθύμητος απ’ όλους εκείνους με τους οποίους θα έπρεπε να συνεργαστεί και ούτε θα... έβγαζε επίτηδες τη χώρα από την Ε.Ε. εκβιάζοντας να πάρει την αποζημίωσή του. Το πιο ΧΥΔΑΙΟ είναι ο διπλός υποκριτικός λόγος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τάχα μου δεν βλέπει «κανένα θέμα», ενώ η κυβερνητική εφημερίδα τον προγκάει κάθε μέρα ως «υπονομευτή» και τον προτρέπει να ξεκουμπιστεί. Αυτό το δεύτερο, η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ δηλαδή, με ύπουλα χτυπήματα με τον «μπαλτά» κάτω από τη μέση, δείχνει τι μπορεί να κάνει κάποιο κέντρο ή παράκεντρο του ΣΥΡΙΖΑ με όλους όσους θεωρεί αντιπάλους του στον κρατικό μηχανισμό ή στις «Ανεξάρτητες Αρχές» και όλα τα σχετικά μόλις λυθούν κάπως τα χέρια του. Εδώ το έκανε με τον Στουρνάρα, ενώ είναι στον αέρα όλη η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Δεν θα το κάνει όταν ξενοιάσει με λίγα ακόμη δανεικά λεφτά; Τότε να δεις μπαλτά!

Η πιο σκοτεινή πλευρά της όλης υπόθεσης, δηλαδή το αν έγινε ή όχι ΥΠΟΚΛΟΠΗ του συγκεκριμένου «υπονομευτικού» email, βάσει του οποίου άρχισαν οι λυσσασμένες επιθέσεις εναντίον του Στουρνάρα, έρχεται να δέσει δυστυχώς και με άλλα ΠΑΡΟΜΟΙΑ περιστατικά. Ορισμένα έχουν γίνει γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, άλλα όχι ακόμη. Κυκλοφορούν έτσι γενικά και αόριστα, προσωπικά και επαγγελματικά email Ελλήνων που θεωρούνται μη συμπαθείς στο νέο καθεστώς, όπως παλιότερα, επί εποχής Τόμπρα και Μαυρίκη, κυκλοφορούσαν κασέτες. Η ίδια δουλειά γίνεται και με υποκλαπέντα στοιχεία για επιχειρηματικές συμφωνίες, ή για καθ' όλα νόμιμα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν, που όμως μπορεί να εκθέσουν οποιονδήποτε ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ. Δυστυχώς ο κ. Στουρνάρας δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε τελευταίο θύμα ενός πολύ βρώμικου συστήματος που ξαφνικά ΜΥΡΙΖΕΙ από παντού παρακράτος και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και πολλά από τα αποκαλούμενα social media για να σπιλώσει έναν προς έναν διάφορους επιλεγμένους στόχους. Ηigh tech μπαλτάς με τις ζωές των άλλων. Φαίνεται ότι κάποιοι που τελευταία δηλώνουν θαυμαστές της Μέρκελ έχουν γοητευτεί περισσότερο από το ανατολικογερμανικό νεανικό παρελθόν της. Εχουν στο μυαλό τους πιο πολύ τον Χόνεκερ παρά τον Βίλι Μπραντ. Και σιγά μη... ΣΤΑΖΕΙ η ουρά του γαϊδάρου! (Σχεδόν, δε, προαναγγέλλονται δημόσια οι επιθέσεις «αγανακτισμένων» νεαρών, κουκουλοφόρων και μη από φιλοκυβερνητικά ηλεκτρονικά μέσα και ουδείς αντιδρά, ελπίζοντας να μην είναι αυτός πρώτος-πρώτος στη λίστα της Αριστεράς του μπαλτά. Ολα αυτά εις γνώσιν και συμμόρφωσιν...)

Προπαγάνδα, φόβος, χαφιεδισμός και ατελείωτες κατηγορίες καθημερινά για προβοκάτσιες, ακόμη και για δημοσιεύματα που επαληθεύονται ή υιοθετούνται από την κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Μέχρι και η χυδαιότητα-γελοιότητα του βίντεο με τις σφαγές των Καλαβρύτων και του Διστόμου, που έβαλαν να παίζει στους σταθμούς του μετρό σαν να είμαστε εμπόλεμη τριτοκοσμική χώρα, σε αυτό τον σκοπό εντάσσεται. Την εδραίωση ενός κλίματος ΤΡΟΜΟΥ, ΕΝΟΧΗΣ και ΣΙΩΠΗΣ, επειδή όλοι θα νιώθουν υποσυνείδητα ότι ξαφνικά από κάπου «θα μας έρθει το κακό». Ευχόμαστε όλη αυτή η ατμόσφαιρα και η πολιτική του μαζικού εκφοβισμού να μην προέρχονται κεντρικά από το κυβερνών κόμμα, αλλά να είναι συγκυριακό αποτέλεσμα της σύγχυσης και των απωθημένων πολλών Συριζαίων καπεταναίων, οι οποίοι βλέποντας ότι δεν τους βγαίνει η «δουλειά», παραφέρονται και παρεκτρέπονται προκειμένου να ξορκίσουν τον «κακό συμβιβασμό» με την Ε.Ε. Γιατί πράγματι θα είναι πολύ κρίμα η «πρώτη φορά Αριστερά» να εμφανίζεται τόσο τυφλά ρεβανσιστικά, σαν τον σχιζοφρενή με τον μπαλτά... Σκύψε, σου ’ρχεται.


Πηγή:protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;