Εχθροί

Δημήτρης Δανίκας


Με διάβημα, τα Τίρανα ζήτησαν τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο -με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζεται αλβανική χωρική θάλασσα- και απαίτησαν να λάβουν τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ήπειρο!

Αυτό είναι ένα από τα πολλά περιστατικά

Το δεύτερο από το φεστιβάλ των Καννών. Όπου με ολοσέλιδες διαφημίσεις φιγουράρει το όνομα Macedonia. Μόνο εμείς το λέμε Fyrom. Όλοι οι άλλοι Macedonia!

Κάτω λοιπόν απ αυτή την γεωγραφική επωνυμία διαφημίζεται η εξής άκρως ελκυστική πρόταση προς όλους τους ξένους παραγωγούς. Ελάτε στην Maceonia. Να γυρίσετε την δική σας ταινία. Σε εξαιρετικές τοποθεσίες. Κι εμείς θα σας επιστρέψουμε το 20% του κόστους της παραγωγής σας!

Τι κάνουμε εμείς; Ακρα του ελληνικού «τάφου» σιωπή!

Αν κοντά σ αυτά βάλουμε την μόνιμη απειλή από Τουρκία. Και την προτροπή του Σόιμπλε «πάρτε δρόμο από το euro», ε τότε αισθανόμαστε περικυκλωμένοι και ταπειωνωμένοι. Ολοι μα όλοι επιβουλεύονται την εθνική μας υπόσταση. Την κρατική μας κυριαρχία. Την ελληνική ανεξαρτησία!

Πλάνη αγαπητέ μου. Πλάνη τεράστια και βολική. Οι λόγοι γνωστοί

Όποιος με δανεικά ζει και υπάρχει. Όποιος διαρκώς, ως επαίτης ζητάει και εκλιπαρεί. Όποιος δεν παράγει. Όποιος κλέβει και φοροδιαφεύγει. Όποιος γκρινιάζει, μιζεριάζει, καταριέται και φωνάζει. Τότε αυτός μονίμως θα σκούζει και εχθρούς θα επινοεί και θα κατασκευάζει!

Κοιτάξτε το λίγο διαφορετικά. Ποιος καταστρέφει τα οχυρωματικά μας έργα; Εμείς και οι πολιτικοί μας!

Ποιος μετατρέπει την χώρα σε ξέφραγο αμπέλι; Εμείς και οι πολιτικοί μας!

Ποιος με τις πράξεις του ανοίγει την όρεξη των γειτόνων του; Εμείς και οι πολιτικοί μας!

Και ποιος αρνείται να συμμορφθωθεί, να αλλάξει, να μεταρρυθμιστεί, να εκσυγχρονιστεί, να δημιουργήσει και τους φόρους του να πληρώσει; Εμείς και οι πολιτικοί μας!

Απόδειξη; Τα στίφη των πολιτών που σηκώνουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες. Όσο περισσότερο αδειάζει το ταμείο των τραπεζών, τόσο ξηλώνουμε το «πουλόβερ» που προστατεύει αυτή την χώρα των Ελλήνων πολιτών!

Απόδειξη; Η πολιτική των πολιτικών. Δεξιών, κεντρώων, αριστερών. Αντί να βάλουνε μυαλό. Αντί να επιβάλλουν σοκαριστικές μεταμορφώσεις στον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής και της Οικονομίας της φτωχής, εξακολουθούν να πορεύονται με την ίδια μικροπολιτική λογική!

Απόδειξη; Μα φυσικά όλοι εμείς! Που διαφωνούμε με κάθε αλλαγή. Που θέλουμε και euro και δανεικά και αλληλεγγύη ευρωπαική. Ομως όλα κι όλα. Αρκεί όλα να μείνουν όπως πριν!

Η Αλβανία ο εχθρός. Η Fyrom ο εχθρός. Η Τουρκία ο εχθρός. Η Γερμανία ο εχθρός. Η Ολλανδία ο εχθρός. Η Σλοβανία ο εχθρός. Η Σλοβακία ο εχθρός. Η Αγγλία ο εχθρός. Οι Βρυξέλες ο εχθρός!

Εμεινε κανείς; Φυσικά. Εμείς! Οι αυταπάτες μας! Η εσωστρέφειά μας. Η μούχλα μας. Η καραβλαχιά μας. Και η ανοησία μας! Γιατί χειρότερος και ύπουλος εχθρός πάντα ο δικός μας εαυτός! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;