Επιμένει ο Μητρόπουλος: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις συντάξεων του 2012. Να καταβληθούν τα αναδρομικά

Οριστική είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που ψηφίστηκαν το 2012, επιβεβαίωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Δικαστικό μπλόκο σε περαιτέρω μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις βάζει, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε εκ νέου ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα βγει την επόμενη εβδομάδα και κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις που έγιναν το 2012 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
Στην ίδια απόφαση αναφέρεται, όπως υποστήριξε, ότι "με τα δεδομένα και εκτιμώντας το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί η κυβέρνηση να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις".
Ο ίδιος εξήγησε ακόμη ότι με βάση αυτήν την απόφαση, θα πρέπει να χορηγηθούν σε αυτούς που προσέφυγαν τα αναδρομικά και να αναπροσαρμοστούν οι σημερινές τους συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.
Αναγνώρισε, δε, ότι "το κόστος είναι μεγάλο", αλλά τόνισε πως "η κυβέρνηση έχει ένα όπλο διαπραγματευτικό".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ