Λαμπρός Εσπερινός Εγκαινίων στην Ιερά Μονή Τρικόρφου

egk fokidos-3
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα Τρίτη της Διακαινησίμου με πάσα λαμπρότητα και μοναστηριακή τάξη, η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων και ο Εσπερινός των Εγκαινίων στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.
Η τελετή ξεκίνησε από το συνοδικό της Ιεράς Μονής όπου ο Καθηγούμενος και Γέροντας αυτής Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης παρέδωσε τα τίμια και Άγια Λείψανα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο.
Αμέσως μετά όλοι οι μοναχοί και οι Ιερείς σχημάτισαν πομπή και πορεύθηκαν έως το Καθολικό της Ιεράς Μονής για να γίνει η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων και να ξεκινήσει ο Εσπερινός των Εγκαινίων.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος με σύντομη προσλαλιά προς τον λαό του Θεού, αναφέρθηκε στο μεγαλείο της ύπαρξης του επιγείου ναού προς δοξολογίαν του Αγίου Θεού και την πνευματική ωφέλεια που αποκομίζουν οι πιστοί με την προσέλευσή τους και την μετοχή τους στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Πρωτ. Νικόλαος Καραγιάννης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και Γέροντας της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, οι Ιεροκήρυκες της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος, Λεόντιος Γερανίου και Χρύσανθος Καρατζαφέρης, ο εκ Σπάρτης ορμώμενος Αρχιμ. Γεράσιμος Πετρολέκας καθώς επίσης οι Ιερείς της περιφέρειας Ευπαλίου – Ποτιδάνειας και οι εξ Αθηνών Αρχιμανδρίτες Χαρίτων Παπαδημητρίου και Σεραφείμ Δημητρίου ο οποίος και ελάμπρυνε τον δεξιό χορό της Ιεράς Μονής.
Μετά το πέρας του Εσπερινού πάλι εν πομπή κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στο συνοδικό της Ιεράς Μονής όπου παρατέθηκε κέρασμα.
egk fokidos-1
egk fokidos-2
egk fokidos-4
egk fokidos-7
egk fokidos-13
egk fokidos-14
egk fokidos-15
egk fokidos-16

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ