Κραυγή αγωνίας Γιάννη Πανούση: Πώς νοούν οι "καθαρόαιμοι" Αριστεροί την αστυνομία; Να καίγονται αστυνομικοί από κουκουλοφόρους;

Κραυγή αγωνίας από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση. "Να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης. Νοείται αριστερά του τίποτα;", διερωτάται. Οι παρατηρήσεις έρχονται λίγες ώρες μετά την "εισβολή" αντιεξουσιαστών στη Βουλή και τις κινητοποιήσεις του αναρχικού χώρου υπέρ των απεργών πείνας.
Με ένα άρθρο-παρέμβαση που δημοσιεύεται στα "Νέα", ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης θέτει επί τάπητος ζητήματα που σύμφωνα με τον ίδιο έχουν να κάνουν με τη δημόσια ασφάλεια και τη λειτουργία της αστυνομίας.
Με το κείμενο του που τιτλοφορείται "Νοείται Αριστερά του τίποτα;" και φέρει υπότιτλο το "κραυγή αγωνίας από τον υπουργό", ο κ. Πανούσης κάνει "άνοιγμα" προς την Αριστερά στην κυβέρνηση της οποίας μετέχει, ζητώντας να μείνουν στην άκρη τα "τσιτάτα" όπως αναφέρει και να εμπεδωθούν "θεσμοί πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης".
"Πώς νοούν οι "καθαρόαιμοι" Αριστεροί την αστυνομία; Να καίγονται αστυνομικοί από κουκολοφόρους;" γράφει χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο.
"Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν΄ αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης,τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι "χωρίς πρόσωπο", γράφει στην αρχή του άρθρου του σε ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα.
"Αριστερά και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά ,σημαίνει ισοελευθερία ,δικαιώματα κοινωνική πολιτική,δημόσιο έλεγχο,δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική ,κοινωνική,εθνική ασφάλεια,δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση,ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές), όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι "αδελφωμένοι" - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με την Δημοκρατία.
Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών ,πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης", προσθέτει στο κείμενο του.
Και καταλήγει με τις παρακάτω παρατηρήσεις - ερωτήματα:
"ΥΓ1: Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον ότι "κάποιοι καθαρόαιμοι αριστεροί (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν φασισιτικό ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των "γνησίων"…
ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πως νοούν οι "καθαρόαιμοι" την "αριστερή Αστυνομία". Να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Και να ναι,ποιοι εκπροσωπούν την Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;".
Αναμένεται η επίσημη αντίδραση - τοποθέτηση της κυβέρνησης, αν προκύψει μέσα στη μέρα.
Σημειώνεται ότι οι παρατηρήσεις Πανούση έρχονται λίγες ώρες μετά την "εισβολή" όπως χαρακτηρίστηκε από πολλά Μέσα, αντιεξουσιαστών στη Βουλή, τις καταλήψεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις κινητοποιήσεις του αναρχικού χώρου υπέρ των απεργών πείνας και της κατάργησης των φυλακών Τύπου Γ΄, κάτι για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί προεκλογικά.
Υπενθυμίζεται πάντως πως σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Γιάννης Πανούσης είχε πει: "Δεν θα αφήσουμε να καεί όλη η Αθήνα λέγοντας 'δεν πειράζει, παλιά καιγόταν και ο Πειραιάς". Είχε δηλώσει επίσης πως διαφωνεί με τον κ. Παρασκευόπουλο που είχε κάνει λόγο για "διάλογο" με τον αντιεξουσιαστικό χώρο σημειώνοντας μεταξύ άλλων: "διάλογος δεν πρέπει να γίνει για κανέναν λόγο. Η Δημοκρατία δεν κάνει διάλογο με αυτούς που δεν έχουν πρόσωπα", αναφερόμενος στους αποκαλούμενους "κουκουλοφόρους".

Υπό μελέτη βρίσκεται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο ένταξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε άλλωστε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον Υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση, τον Υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση. Συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται του σωφρονιστικού συστήματος και της αστυνόμευσης.
Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στη σύσκεψη συζητήθηκε συγκεκριμένα:
• η θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης
• η συγκρότηση μόνιμης ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.
Όπως ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση, η νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα.
Το Μαξίμου ξεκαθάριζε το βράδυ της Τετάρτης πως δεν υπήρχε κάποιο θέμα κόντρας με Πανούση και πως το ζήτημα συγχώνευσης των δύο υπουργείων έχει να κάνει με την καλύτερη λειτουργικότητα τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;