Φίλης και Μακρή 'καρφώνουν' τον Πανούση. Υπέρ του, Τζάκρη και Μπαλτάς

Πολιτική αναταραχή στην κυβέρνηση και όχι μόνο, μετά το άρθρο-παρέμβαση του Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα "Τα Νέα"
Το άρθρο του Γιάννη Πανούση στα "Νέα" με το οποίο ζητά να εμπεδωθούν "θεσμοί πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης" ως προς τη λειτουργία της αστυνομίας, αλλά και οι αιχμές του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για "καθαρόαιμους Αριστερούς και Αριστερά του τίποτα", ξεσήκωσαν θύελλα πολιτικών αντιδράσεων στην κυβέρνηση αλλά και στον χώρο της αντιπολίτευσης.
Νίκος Φίλης και Ραχήλ Μακρή πήραν αποστάσεις από το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού. Οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΣΚΑΙ θεώρησε ως "ατόπημα του άρθρο του Γιάννη Πανούση στα Νέα".
"Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία διαπιστώνει και περιγράφει, ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μια πολιτική προστασίας των πολιτών", είπε ο Νίκος Φίλης.
Από τη μεριά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΑΝΤ-1 σχολίασε με καυστικό τρόπο πως "ο Πανούσης είναι υπουργός και όχι σχολιαστής" και πρόσθεσε πως έχει θεσμικό ρόλο.
"Δεν πιστεύω ότι τα όσα περιγράφει αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε "αριστερά του τίποτα", ούτε λέει ότι αφορά την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο ο κ. Πανούσης", πρόσθεσε ο ίδιος.
"Επαναλαμβάνω, είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης", κατέληξε ο Νίκος Φίλης.
"Η άποψη μου είναι ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κατ΄αρχήν και δεν είναι σχολιαστής. Θεωρώ, λοιπόν ότι θα πρέπει να ζητήσει από κάποιους συγγνώμη και είναι, βέβαια, προσωπική μου άποψη αυτή, πολιτική", είπε συγκεκριμένα η Ραχήλ Μακρή.
"Ο καθένας μπορεί να εκφράζει απόψεις στη Δημοκρατία, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μια θέση θεσμική και μάλιστα πολύ σημαντική, επομένως δεν μπορεί να είναι σχολιαστής ο κ. Πανούσης", πρόσθεσε.
Τζάκρη: Συμφωνώ με τον Πανούση
Από τη δική της μεριά, η Θεοδώρα Τζάκρη συντάχθηκε με την άποψη του Γιάννη Πανούση. Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανέφερε:
"Το αυτονόητο λέει κατά την άποψη μου". "Ένα άρθρο είναι, ο κ. Πανούσης αρθρογραφεί συχνά. Δεν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα. Μιλάει ορμώμενος από ένα γεγονός που μας απασχόλησε, δεν υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα".
Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή της στην άποψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναφορικά με την εισβολή της ομάδας των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής, ότι δεν πραγματοποιήθηκε δηλαδή κάτι το αξιοσημείωτο.
"Είμαι αντίθετη με οποιαδήποτε μορφή παραβίασης της νομιμότητας. Η Βουλή δεν είναι ανοιχτή προς όλους, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος προσέγγισης που και εμείς τον ακολουθούμε".
Αρ. Μπαλτάς: Κάποιες ομάδες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ΜΑΤ
Για κάποιες ομάδες που "θεωρούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ" έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".
Οι ομάδες αυτές, όπως είπε, "καταλαμβάνουν χώρους που μετά τη νέα κυβέρνηση έχουν μείνει σχετικά αφρούρητοι, με την έννοια ότι είναι δημόσιοι χώροι και ελεύθερης πρόσβασης...προσπαθώντας να προκαλέσουν την παρέμβαση των ΜΑΤ".
Ερωτηθείς σχετικά με το άρθρο του Γιάννη Πανούση στα "Νέα" όπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκφράζει κραυγή αγωνίας για τη δημόσια ασφάλεια της χώρας με αφορμή τα τελευταία περιστατικά καταλήψεων, ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι στη γενική κατεύθυνση συμφωνεί πολύ.
"Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης, έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται. Ουδέποτε έκλεισε ο χώρος αυτός σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές", επισήμανε ο υπουργός.
Από την πλευρά της ΝΔ, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, σημείωσε πως ο Γιάννης Πανούσης κάνει "στροφή στον ρεαλισμό".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ