Ο Τσίπρας βλέπει εκτάκτως τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μαξίμου

Συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας. Άγνωστο το θέμα συζήτησης. Επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στον Ευ. Βενιζέλο.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Η συνάντηση αναμένεται να γίνει σήμερα στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Χθες άλλωστε, σε συνέντευξη του στο "ΚΡΗΤΗ TV", ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε νέες αιχμές εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου αφήνοντας ανοιχτό πάντως το ενδεχόμενο επανένωσης του "χώρου".
Συγκεκριμένα είπε:
"Ο Βενιζέλος δεν με στήριξε. Συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης. Σήμερα, με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δέχομαι ερωτήματα να ηγηθώ πρωτοβουλιών. Δεν είναι ευχάριστο ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού να είναι κατακερματισμένος. Θεωρώ ότι η επανενοποίηση είναι απαραίτητη. Δεν είναι θέμα όμως προσώπων. Είναι θέμα αρχών".
Στη συνέχεια είπε:
"Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ το 2010 είχαν στηρίξει την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, δεν θα είχαμε χάσει πολύτιμο χρόνο και θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα", πρόσθεσε. "Δυστυχώς, ο Αντώνης Σαμαράς αντί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει η δική μας κυβέρνηση, άρχισε να προσπαθεί να ξεφεύγει από τις υποχρεώσεις. Πέταξε την μπάλα στην επόμενη κυβέρνηση με δύσκολους όρους".
Για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε άλλωστε:
"Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των απαιτήσεων. Εμείς αυτό κάνουμε ως Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Βάζουμε πλάτη στη διαπραγματευτική προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση. Θα πρέπει όμως η κυβέρνηση να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Να πει πως δε γίνεται να εφαρμόσει ακριβώς ή ένα πολύ μεγάλο μέρος των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά". Τόνισε επίσης ότι τα σενάρια περί Grexit δημιουργούν προβλήματα στη σταθερότητα της χώρας.
Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι ως πρωθυπουργός "συγκρούστηκε με σειρά ηγετών".
"Εγώ τσακώθηκα με τον Μπαρόζο, με τον Γιούνκερ. Δεν ήθελα κανένα μνημόνιο. Δεν ήθελα να ζητιανεύω στον Πούτιν, στους Κινέζους ή στους Σαουδάραβας να αγοράσουν ομόλογα. Είχα ζητήσει από τη Ρωσία να αγοράσει ομόλογα. Η απάντηση ήταν αρνητική. Ο Μεντβέντεφ μου είπε τότε να πάω στο ΔΝΤ. Πολλοί εταίροι μου είπαν το ίδιο".
Ο Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε μάλιστα στην ανάγκη να είχε γίνει το δημοψήφισμα το 2011.
"Κοιτάζοντας πίσω το λάθος μου ήταν ένα. Θεωρώ τώρα ότι τότε θα έπρεπε να είχα βρει τρόπο να γίνει το δημοψήφισμα. Αν είχε γίνει, θα είχαμε μία καθαρή εντολή από τον λαό να προχωρήσω σε σημαντικές θετικές τομές για την χώρα. Αυτό είχα προτείνει το 2011 στον Σαμαρά, να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;