Χωρίς σαφείς προτάσεις η Ελλάδα στο EuroWorking Group

Τα περιθώρια είναι στενά και οι ισορροπίες ιδιαίτερα λεπτές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση ήταν εφ'όλης της ύλης καθώς πέραν του ζητήματος της εκταμίευσης του 1,2 δισ.ευρώ που εξετάζεται από τον ESM στις τεχνικές του λεπτομέρειες, συζητήθηκαν επίσης θέματα ρευστότητας, η δημοσιονομική πορεία της χώρας και θέματα μεταρρυθμίσεων.
Σημειώνεται, επίσης, ότι η επικοινωνία της ελληνικής πλευράς με τεχνικά κλιμάκια συνεχίζεται κανονικά.
Χωρίς κοστολογημένες προτάσεις
Χωρίς συγκεκριμένες, κοστολογημένες και χρονολογημένες προτάσεις από πλευράς της Ελλάδας, διεξήχθη η σημερινή συνδιάσκεψη του EuroWorking Group.

Τα περιθώρια είναι στενά και οι ισορροπίες ιδιαίτερα λεπτές ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Δεδομένη θεωρείται συν τοις άλλοις η μέχρι στιγμής στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία συνοψίζεται στη φράση: «Οχι νέοι φόροι, όχι νέα υφεσιακά μέτρα», αλλά και στις προσδοκίες για χρηματοδοτική ανάσα με τουλάχιστον το 1,2 δισ. του ΤΧΣ, συνθέτουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την ελληνική πλευρά, στη σκιά και των πιέσεων από την ΕΚΤ.

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το ελληνικό αίτημα για το 1,2 δισ. ευρώ πηγές των Βρυξελλών δηλώνουν πως είναι «νομικά αδύνατο» επί του παρόντος.

Με αφετηρία τη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group, η κυβέρνηση εισέρχεται στο ουσιαστικό τμήμα των διαπραγματεύσεων, που αφορούν στη λίστα των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων. Μια λίστα που ακόμα συνθέτεται, εξ' ου και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη σημερινή σύσκεψη του EWG συζητήθηκαν τα... ανοιχτά ζητήματα μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και χθες, μέχρι αργά, τα «ραντεβού» των τεχνικών κλιμακίων είχαν επίκεντρο την διακρίβωση ακριβώς των λεπτομερειών των μέτρων. Οι δανειστές φέρονται να επιμένουν σε παρεμβάσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ασφαλιστικό λόγω του χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού τους αντίκτυπού. Εξετάζουν επίσης παρεμβάσεις στην νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια, στις ομαδικές απολύσεις και στην απελευθέρωση των τιμών της ενέργειας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;