Μία τρύπα στο... Βερολίνο βλέπει ο Σαμαράς

Καμία πρόοδο στο μείζον πρόβλημα της Αθήνας, που δεν είναι άλλο από την εξάντληση των ταμειακών αποθεμάτων με άμεσο κίνδυνο ακόμη και για την καταβολή μισθών – συντάξεων τον Απρίλιο, διαπιστώνει ο Αντώνης Σαμαράς στο απόηχο της χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. 
Στη Ν.Δ. επισημαίνουν ότι η σιδηρά κυρία της Ευρώπης όχι μόνον παρέπεμψε τον Αλ. Τσίπρα στους θεσμούς (σ.σ. τρόικα) αλλά δεν ανέλαβε και καμία προσωπική δέσμευση για την ανακούφιση της ταμειακής ασφυξίας με την οποία απειλείται η Ελλάδα. Παράλληλα, επανάλαβε την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων και επιβεβαίωσης των δημοσιονομικών δεδομένων και στόχων της Αθήνας. 
Υπό την έννοια αυτή, στη Συγγρού θεωρούν ότι – παρά τις προσπάθειες γοητείας της γερμανίδας Κεγκελαρίου – το χθεσινό τετ α τετ ως προς το δια ταύτα ήταν περιορισμένης σημασίας. 
Σε αυτά τα δεδομένα εδράζεται και η στρατηγική της Ν.Δ. και του κ. Αντώνη Σαμαρά, που ανεβάζουν τους τόνους έναντι της κυβέρνησης. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά, ο οποίος επέστρεψε χθες από την Καλαμάτα, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι εβδομάδες που έρχονται θα είναι περίοδος δοκιμασίας για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά εκτιμούν, δε, ότι πολύ δύσκολα ο κ. Τσίπρας θα μπορέσει να βρει κοινό τόπο μεταξύ αυτών για τα οποία δεσμεύτηκε στη μίνι σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών και, χθες, στο Βερολίνο και αυτών που έχει εξαγγείλει προεκλογικά ή η εσωκομματική μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ως θέσφατα. 
Με αυτό το δεδομένο, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει, με τους υψηλούς τόνους κριτικής, αφενός να αρχίσει να οικοδομεί εικόνα προσωπικής δικαίωσης, αφετέρου να επαναφέρει το κόμμα του στο δημοσκοπικό χάρτη καθώς σήμερα η Ν.Δ. εμφανίζεται στα όρια της καταστροφικής εκλογής του Μαϊου του 2012. 
Παρά τα σενάρια που κυκλοφορούν, ο κ. Σαμαράς μοιάζει αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει την πολιτική μάχη, με τους συνεργάτες του να ελπίζουν ήδη σε ένα δυναμικό come back του μεσσήνιου στα πολιτικά πράγματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ