Α, ρε κοροϊδάρα!

Δημήτρης Δανίκας

Τα λόγια έχουν υποκαταστήσει την πράξη. Οι υποσχέσεις τα αποτελέσματα. Η εικονική πραγματικότητα τη δρώσα πολιτική. Ο καναπές τη συμμετοχή. Και η φαντασίωση την πραγματικότητα!

Το είδες; Το είδα. Πού; Στα κανάλια! Το διάβασες; Το διάβασα. Πού; Στα blogs. Το άκουσες; Το άκουσα. Πού; Από τον κολλητό μου που το είδε στα κανάλια και το διάβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα λεγόμενα και social media!



Εχει διαπιστωθεί ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης κατανάλωσε πέντε ώρες της υπουργικής του απασχόλησης δίνοντας συνεντεύξεις σε πάσης φύσεως media. Από ραδιόφωνα και κανάλια μέχρι εφημερίδες και περιοδικά. Μέσα σε μια μέρα!

Εχει διαπιστωθεί ότι ο Σπυρίδων-Αδωνις Γεωργιάδης κατανάλωνε ημερησίως, στη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, περί τις δύο ώρες. Εμφανιζόμενος σε πρωινάδικα, talk shows και δίνοντας συνεντεύξεις σε όποιο Μέσο του το είχε ζητήσει!

Εχει επίσης παρατηρηθεί ότι, στους δύο πρώτους μήνες της νέας «αριστερής» κυβερνήσεως υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, σχεδόν οι μισοί και πλέον υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί είναι οι προνομιούχοι φιλοξενούμενοι των: Γιώργου Παπαδάκη, Βασίλη Λυριτζή - Δημήτρη Οικονόμου, Δημήτρη Καμπουράκη - Γιώργου Οικονομέα, Ιορδάνη Χασαπόπουλου - Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιώργου Αυτιά, Μάκη Κουρή, Αιμίλιου Λιάτσου, Κωνσταντίνου Μπογδάνου και λοιπών!

Αν κοντά σ’ αυτά τα πρωινάδικα, απογευματιάτικα και πλείστες τηλεοπτικές εκπομπές βάλεις και τα ειδησεογραφικά δελτία των 8, ε, τότε όλα, μα όλα καταστρώνονται, εκτελούνται και αποκαλύπτονται από μια εικονική πραγματικότητα επικών διαστάσεων! Ένα αχόρταγο «εικονικό» τέρας καταβροχθίζει το ήδη χαμηλό και κατεστραμμένο πολιτικό IQ του Έλληνα πολίτη!

Κορυφαία περίπτωση αυτού του πρωτοφανούς, στα παγκόσμια χρονικά, ορυμαγδού πολιτικής εικονικής πραγματικότητας, οι πενήντα μέρες της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Εδώ ο Αλέξης και η παρέα του έδωσαν και δίνουν ρέστα. Κατάφεραν να μετατρέψουν την τηλεόραση σε υπέρτατη βιομηχανία συμβόλων. Μια βιομηχανία παραγωγής μαζικών ψευδαισθήσεων και φαντασιώσεων. Θυμηθείτε:

Συμβολική πράξη η επίσκεψη του άθεου Τσίπρα στον Αρχιεπίσκοπο. Με παραλήπτες τους θεοσεβούμενους!

Συμβολικό αίνιγμα η στιχομυθία ανάμεσα στον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ. Αραγε τι να είπε ο ένας στον άλλον;

Συμβολική πράξη η χειρονομία με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη. Με στόχευση τα συνωμοσιολογικά και αντιγερμανικά αισθήματα του διαρκώς «κατατρεγμένου» και εσαεί «προδομένου» ελληνικού λαού!

Συμβολική η παρουσία του Τσίπρα και του επιτελείου στην οικονομική θέση του αεροσκάφους με κατεύθυνση τις Βρυξέλλες!

Συμβολική πράξη το κουλούρι του Βαρουφάκη στην πλατεία Συντάγματος. Με στόχευση τον «λιτό βίο» της νέας κυβέρνησης!

Συμβολική πράξη η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και οι καταστροφές των κανίβαλων ναζιστών. Με στόχευση τα εθνικά αντανακλαστικά των Ελλήνων!

Συμβολική πράξη και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τον εορτασμό των αρματολών και της κλεφτουριάς. Συνοδευόμενη με δημοτικά παραδοσιακά. Στοχεύοντας στο «άρτος και θεάματα» και φυσικά στο «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια»!

Απειροι συμβολισμοί. Απειρες τηλεοπτικές εμφανίσεις. Απειρες παρεμβάσεις. Απειρες υποσχέσεις. Απειρος χρόνος μπλα-μπλα-μπλα. Ολα μα όλα για τον θρίαμβο της εικονικής πραγματικότητας!

Το πρακτικό αποτέλεσμα σχεδόν μηδενικό. Ενα ατελείωτο και ακατανίκητο «Θα». Δηλαδή Θα πάρουμε δανεικά. Θα παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. Θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Θα αλλάξουμε την κρατική μηχανή. Θα σκοτώσουμε τη φοροδιαφυγή. Θα εκσυγχρονίσουμε τη χώρα. Θα ταπεινώσουμε τους Γερμανούς. Θα συνάψουμε μια έντιμη συμφωνία!

Τα λόγια έχουν υποκαταστήσει την πράξη. Οι υποσχέσεις τα αποτελέσματα. Η εικονική πραγματικότητα τη δρώσα πολιτική. Ο καναπές τη συμμετοχή. Και η φαντασίωση την πραγματικότητα!

Οπως Βοριδιάδα, Αδωνιάδα, Βενιζελιάδα, έτσι και Κατρουγκαλιάδα, Ποταμιάδα, ΣΥΡΙΖιάδα, ρεβιθάδα, ελληνική φασουλάδα. Ολα και όλοι virtual reality. Μια κοινωνία που περπατάει με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά. Α, ρε κοροϊδάρα!


Πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;