Έτοιμο το Βερολίνο να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει;

«Θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, αν δεν τηρήσει τα όσα συμφωνήθηκαν».

Merkel_Scheuble1

Τα παραπάνω ανέφεραν τη Δευτέρα γερμανικές κυβερνητικές πηγές οι οποίες, μεταξύ άλλων, απέρριψαν την πρόταση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είπε πως είναι έτοιμος να προχωρήσει ακόμα και αυτόν το μήνα στην «πρώτη εκταμίευση» των 7,2 δισ. ευρώ που απομένουν στην Ελλάδα, από τη διάσωση των 172 δισ. ευρώ, αν όμως η Αθήνα παρουσιάσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, πηγές της γερμανικής κυβέρνησης υποστήριξαν πως, «αν ένα μέλος σπάει τις συμφωνίες επανειλημμένα, το κόστος είναι μεγαλύτερο από μία χρεοκοπία».
Νωρίτερα τη Δευτέρα, σκληρή γλώσσα για τη χώρα μας χρησιμοποίησε ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.
Μία ημέρα έπειτα από τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι ενδεχόμενη μη αποπληρωμή των δόσεων της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σημαίνει και πιστωτικό γεγονός, ο κ. Γιέγκερ ανέφερε πως ο κ. Σόιμπλε εννοεί τα όσα λέει, συμπληρώνοντας πως δεν είναι πρόθεση του Γερμανού υπουργού να απειλήσει την Ελλάδα, αλλά να την κάνει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.
Μάλιστα, σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την στάση που τήρησαν Ισπανία και Πορτογαλία κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, ανέφερε ότι είναι «ασυνήθιστο μια χώρα της ευρωζώνης να κατηγορεί με αυτόν τον τρόπο άλλες χώρες».
Η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «ήταν ένα λάθος πολύ ασυνήθιστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αυτά δεν γίνονται στο Eurogroup. Δεν πρέπει να ανακατευόμαστε στις υποθέσεις των κυβερνήσεων των εταίρων μας» σχολίασε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;