Νέα πολιτική κίνηση προαναγγέλλει ο Θάνος Τζήμερος. «Εθνικός σταρ της ρήξης» ο Βαρουφάκης!

TZHMEROS

Προς δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης φαίνεται να προσανατολίζεται ο Θάνος Τζήμερος και άλλοι εκπρόσωποι του φιλελεύθερου χώρου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει, αναφερόμενος σε συγκέντρωση την Κυριακή στην Αθηναΐδα, ότι «κάτι πολύ μεγάλο δημιουργείται. Είναι, πλέον, θέμα επιβίωσης. Εθνικής και Ατομικής». Παράλληλα, εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά Βαρουφάκη και Λαφαζάνη, καθώς και κατά της ΝΔ και «φασιστών, κόκκινων και μαύρων».
Αναλυτικότερα, η συνάντηση, υπό τον τίτλο «Άλμα Ανάπτυξης» θα λάβει χώρα στον πολυχώρο Αθηναΐς την Κυριακή στις 11:00. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια συνάντηση πολιτών, ομάδων και κομμάτων του ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού χώρου και θα περιλαμβάνει ομιλίες των κ.κ. Τάκη Μίχα, Τάσου Αβραντίνη, Χάρη Βλάδου, Νίκου Γιαννή, Γιώργου Μπήτρου, Πέτρου Δούκα και Θάνου Τζήμερου, ενώ θα συζητηθούν τρόποι διείσδυσης μεταρρυθμιστικών ιδεών στο ευρύ κοινό και τον πολιτικό κόσμο, καθώς το πώς μπορεί ο μεταρρυθμιστικός χώρος να αποκτήσει κοινή πολιτική έκφραση. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο Διαδίκτυο.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ομάδα του «Άλματος Ανάπτυξης» στο Facebook, «καθώς η χώρα οδεύει ολοταχώς σε ασύντακτη χρεοκοπία, είναι ανάγκη, περισσότερο παρά ποτέ, να δημιουργηθεί ένας υπερκομματικός φορέας που θα εκφράζει όσους πιστεύουν σε βασικά πολιτικά προτάγματα, όπως:ο διαχωρισμός και η ανεξαρτησία των εξουσιών, η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η παραμονή της στο ευρώ, η δομική μεταρρύθμιση του Δημοσίου, η οικονομική ελευθερία και η διευκόλυνση του επιχειρείν, ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του κράτους, σε θέση επόπτη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και εγγυητή των θεσμών και όχι επιχειρηματία, αντίπαλου ή υπονομευτή του Ιδιωτικού Τομέα. η εφαρμογή πάγιων μηχανισμών αξιολόγησης και λογοδοσίας σε κάθε θέση του Δημοσίου και για κάθε ευρώ που δαπανά, το σταθερό οικονομικό περιβάλλον και η χαμηλή, σαφής και αναπτυξιακού χαρακτήρα φορολογία, η απλοποίηση της νομοθεσίας και ο εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης. η αναθεώρηση του Συντάγματος, η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ποινικοποίηση της πολιτικής απάτης. η προστασία της Παιδείας από τις πολιτικές διαμάχες, και η μετατροπή της χώρας από ένα κράτος καταναλωτών δανειοληπτών σε παραγωγική μηχανή».
Σήμερα, συμπληρώνεται, «υπάρχουν ουσιαστικά δύο κόμματα στη χώρα: α) οι λαϊκιστές, κρατιστές που “επενδύουν” στην ακινησία, στην εξουθένωση και στην οργή του πολίτη και β) όσοι θέλουν η Ελλάδα να εκτιναχθεί με ένα άλμα ανάπτυξης που θα βασίζεται σε βαθειές δομικές μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Εκπρόσωποι και των δύο “τάσεων” υπάρχουν σε όλους τους κομματικούς σχηματισμούς, συνθέτοντας μια παρά φύσιν πολιτική γεωγραφία. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο πυρήνας αυτής της αλλαγής είναι το Μεταρρυθμιστικό Ευρωπαϊκό Κέντρο που όλα αυτά τα χρόνια δίνει πολυμέτωπο αγώνα: με τους φασίστες της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς αλλά και με τους “βολεμένους” συντεχνιακούς προσοδοθήρες του αυτοαποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου». 
Επίθεση Τζήμερου κατά Βαρουφάκη και Λαφαζάνη
Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Θάνος Τζήμερος εξαπολύει παράλληλα επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Συγκεκριμένα, κοστολογημένα. Αυτό ζήτησαν. Και τι έστειλε ο Γιάνης ο Φλου; "Αποκρατικοποιήσεις με μέτρο." Έτσι όπως το ακούτε! Τι σημαίνει με "μέτρο" Εθνικέ Σταρ της ρήξης; Ούτε ποιες, ούτε πότε, ούτε τι έσοδα περιμένουν. Αποκρατικοποιήσεις με μέτρο! Κάτι σαν πίτσα ένα πράγμα. Που κι εκεί, σού λένε ότι τόσο κάνει ο πόντος. Εδώ, πόσο πάει το μέτρο; Μέσα σε άλλες 17 εντελώς φλου επικεφαλίδες σαν έκθεση μαθητών δημοτικού, που οι περισσότερες αφορούν σε περισσότερους φόρους».
Στη συνέχεια, κάνει λόγο για σχέδιο Λαφαζάνη για «χοτζοαλβανοποίηση της χώρας», που «προχωράει ακάθεκτο», ενώ, αναφερόμενος στις πρώτες αντιδράσεις των Βρυξελλών, όπως του μεταφέρονται από φίλους από την Ε.Ε., είναι «χάνουμε τον χρόνο μας μ'αυτούς τους ηλίθιους».
«Δεν θα τους αφήσουμε. Ούτε αυτούς, ούτε τους άλλους της ελαφρολαϊκής πελατειακής δεξιάς που ονειρεύονται επιστροφή και νέα φοροεπιδρομή, ούτε τους φασίστες, κόκκκινους και μαύρους που μυρίζονται αναμπουμπούλα και τρίβουν τα χέρια τους. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων, να γίνει επιτέλους ένα σοβαρό, αξιοπρεπές ευρωπαϊκό κράτος. Αυτό θα το κάνουν μόνο όσοι πιστεύουν σε βαθειές, δομικές μεταρρυθμίσεις, ξέρουν το πώς, έχουν δουλέψει στη ζωή τους και δεν φοβούνται να συγκρουσθούν με τον κρατισμό και τα τσιράκια του: κόκκινα, μπλε και πράσινα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ