Ούτε οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, ούτε οι Γερμανοί Ναζί του τέταρτου Ράιχ.


Όσοι περίμεναν ο Αλέξης Τσίπρας να γυρίσει από το Βερολίνο φορτωμένος με καμιά δεκαριά τσουβάλια πεντακοσάευρα, απογοητεύθηκαν. Φυσικά, ήταν αφελείς.  
Μεταξύ αυτών, δεν συγκαταλέγεται ο Πρωθυπουργός- αλίμονο αν συνέβαινε το αντίθετο. Ο Α. Τσίπρας έκανε σαφές ότι δεν επισκέφθηκε το Βερολίνο για να ζητήσει από την Άνγκελα Μέρκελ να του δώσει χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Ορθώς έπραξε, καθώς η καγκελάριος, για τη χρηματοδότηση, την καταβολή δόσεων και την αντιμετώπιση των αναγκών ρευστότητας, παρέπεμψε στους θεσμούς και στο Eurogroup.
Ο κ. Τσίπρας έδειξε (για πρώτη φορά) ότι αναγνωρίζει τη δημοσιονομική προσαρμογή η οποία επετεύχθητε τα προηγούμενα χρόνια, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε είχε επιπτώσεις στην οικονομία, τεράστια κοινωνική επίπτωση, ανεργία και διόγκωση του χρέους, αλλά και διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Συμπλήρωσε όμως ότι αυτή την ώρα το θέμα δεν είναι να γκρεμίσουμε τα όποια θετικά υπάρχουν, αλλά να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής, να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες και να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις για την φορολογική δικαιοσύνη, την διαφθορά και την φοροδιαφυγή. 
Επιτέλους, ο Πρωθυπουργός είπε και τη μεγάλη αλήθεια, την οποία πεισματικά επιμένουν να αγνοούν οι κυβερνητικοί του εταίροι: Ότι είναι λάθος να λέγεται πως για όλα φταίνε οι ξένοι και όχι οι ίδιοι οι Έλληνες. Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι πέρα από τις συνολικές αιτίες της κρίσης υπάρχουν σοβαρές εσωτερικές αιτίες που την προκάλεσαν και οι οποίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί.  
Το σημαντικότερο - ίσως, είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη να μιλάμε ο ένας στον άλλο και όχι ο ένας για τον άλλο, επιχειρώντας να βάλει τέλος σε μια ιδιότυπη βεντέτα που ξεκινάει από τον Σόιμπλε, τον Βαρουφάκη και τον Καμμένο και φτάνει ως τα πρωτοσέλιδα της Bild και τα καφενεία όλης της ελληνικής επικράτειας. Σε μιαβεντέτα που δεν αντιλαμβάνεται ότι ούτε οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, ούτε οι Γερμανοί Ναζί του τέταρτου Ράιχ.  
Το ζήτημα τώρα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και για το λόγο αυτό να πείσει την εσωκομματική του αντιπολίτευση, που ήδη άρχισε να μιλάει για… τσάι, συμπάθεια και προσμονή. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ