«Αυγή» προς Βαρουφάκη: «Γιάνη μας, μην απλώνεις άλλο το μαντίλι σου»

«Δεν υπάρχει μέρα να μην ανοίξεις ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον υπολογιστή και να μην βρεις μπορτά σου το πρόσωπό του» τονίζει για τον υπουργό των Οικονομικών ο αρθρογράφος της Αυγής, Θανάσης Καρτερός.
gianis

«Να μην σκοντάψεις σε μια συνέντευξή του. Να μην σκαλώσεις σε έναν τίτλο που αναφέρεται σ” αυτόν» συνεχίζει.
Προφανώς, η επιλογή των λέξεων από τον Θανάση Καρτερό δεν είναι τυχαία (σ.σ. σκοντάψεις, σκαλώσεις), καθώς στην επόμενη παράγραφο του άρθρου του σπεύδει να προειδοποιήσει τον υπουργό Οικονομικών ότι «θα ξοδέψει όλα τα κέρδη που αποκόμισε για  λογαριασμό του και για λογαριασμό μας, αν εξακολουθήσει να μιλάει τόσο πολύ».
«Διότι κανένας, ούτε ο χαρισματικός αυτός υπουργός, δεν μπορεί να γλιτώσει τη φθορά από την τοξική υπερπροβολή» είναι η αμέσως επόμενη χαρακτηριστική αποστροφή.

Ο Θανάσης Καρτερός μεταφράζει και τη ρήση του πρωθυπουργού για λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά. «Γι” αυτόν θα μπορούσε να μεταφραστεί σε λιγότερες διαλέξεις και περισσότερη οικονομία» σημειώνει. Ή, για όσους δεν κατάλαβαν: «Γιάνη μας, μην απλώνεις άλλο το μαντίλι σου. Διότι η οικονομία δεν σημαίνει μόνο την επιστήμη της διαχείρισης των του οίκου μας. Σημαίνει και τη φειδώ. Την αποφυγή του περιττού. Τα λίγα λόγια με πολύ βάρος».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;