Μεϊμαράκης: Η «ακτιβίστρια» Ζωή και ο Βαρουφάκης στη «λεπτή γραμμή σοβαρού και γελοίου».


Μεϊμαράκης: Η «ακτιβίστρια» Ζωή και ο Βαρουφάκης στη «λεπτή γραμμή σοβαρού και γελοίου»Για τα σφάλματα της «ακτιβίστριας» Ζωής Κωνσταντοπούλου, για τα «παιχνίδια» που γίνονται στο χρηματιστήριο εν αγνοία του Αλέξη Τσίπρα και για το τι λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για Γιάνη Βαρουφάκη μίλησε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ειδικά για τον υπουργό Οικονομικών προειδοποίησε πως «υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή του να είσαι σοβαρός ή του να γίνεις γελοίος»!

Μιλώντας στους Νότη Παπαδόπουλο, Γιώργο Παπαχρήστο και Βασίλη Χιώτη το πρωί της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν χαρίστηκε σε κανέναν. 

Λόγω και της εμπειρίας του ως Προέδρου της Βουλής ξεκίνησε με τη διάδοχό του, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή και όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης

«Η πατρική συμπάθεια και αγάπη πού έχω προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ίδια εδώ και πάρα πολλά χρόνια και θα παραμείνει. Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό, από την πολιτική αντίληψη, συμπεριφορά και προσέγγιση, πού πρέπει να έχουμε στα ζητήματα του Κοινοβουλίου» σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και συνέχισε: 

«Εφόσον μάλιστα είμαι παρών και ακούω ότι όλα γίνονται καλά για πρώτη φορά, ενώ κατά την προηγούμενη θητεία, όλα έγιναν στραβά, οφείλω να υπερασπιστώ το έργο μου, ήθελα να δείξω ότι μέσα σε πολύ λίγες βδομάδες, έγιναν πάρα πολλά στραβά σε πολύ κορυφαία ζητήματα, τα οποία εγώ ακριβώς δεν ήθελα να αναδείξω. Όπως όλα αυτά τα οποία επεσήμανα. Κατ’ αρχήν για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και όλα αυτά, είναι κυρίως θέματα της Κυβέρνησης, δεν είναι της Βουλής. Η Βουλή λειτουργεί με τον κανονισμό της, το αν δηλαδή η κυρία Κωνσταντόπουλου ή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντίθεση με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι αντίθεσή της με την εκτελεστική εξουσία. Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατ’ αρχήν μάς είπε, ότι "το προεδρείο αποφάσισε να μην γίνει η συνεδρίαση και η ψηφοφορία τώρα", σφάλμα πρώτον, το προεδρείο δεν αποφασίζει, το προεδρείο εισηγείται στο σώμα και το σώμα είναι το κυρίαρχο να αποφασίσει. Το δεύτερο όταν ανακοίνωσε τους φακέλους πού ήρθαν από την εισαγγελία, πρώτον εγώ είχα την ευαισθησία και ειδοποιούσα όποιον τον αφορούσε και δεύτερον δεν ανέφερα τα ονόματα και αν τα ανέφερα, ανέφερα και το τι ορίζει ο εισαγγελέας. Εδώ η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε τα ονόματα χωρίς να πει κιόλας για κάποιους, ότι ο εισαγγελέας προτείνει να πάει στο αρχείο. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται, ότι σε όλη την προηγούμενη θητεία, δεν έγιναν σωστά τα πράγματα ενώ έγιναν και το γνωρίζει και δεν μπορεί να ισχυρίζεται, ότι τώρα γίνονται σωστά, ενώ δεν γίνονται. Είχε συζητηθεί (εάν θυμάστε) και τα προνόμια των προφυλακισμένων και η χρηματοδότηση του κόμματος και όλα τα σχετικά, τα οποία ξανά έβαλε στη συζήτηση, μπορεί βεβαίως αν θέλει να τα ξανά θέσει και να πάρει άλλη απόφαση το σώμα, εφόσον τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει και εφόσον πει, ότι ορθώς έγιναν στην προηγούμενη σύνοδο. Κατά συνέπεια είναι μια πολύ μεγάλη μεταβολή για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτό» προσέθεσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και συνεχίζοντας την ανάλυσή του για τη νέα Πρόεδρο της Βουλής, εξήγησε:

«Από εκεί που ήταν συνέχεια διαμαρτυρόμενη έως και ακτιβίστρια, θα έλεγα, ξαφνικά είναι θεσμός η ίδια και εγώ πιστεύω θέλει ένα χρόνο προσαρμογής και θα πετύχει, θα είναι καλή Πρόεδρος και πρέπει να την βλέπουμε με την συμπάθεια και τη στοργή και να προσπαθούμε να τη διορθώνουμε, (διότι μην ξεχνάτε) ότι πριν από λίγους μήνες, είχε μπει στη Βουλή με ένα μπαλόνι διαμαρτυρίας ή έκανε πολλά. Σήμερα είναι αυτή ο θεσμός, σήμερα δεν υπάρχει κάποιος να της κλείνει το μικρόφωνο και να της λέει σταμάτα κι αυτή να διαμαρτύρεται».

«Ο Αλ. Τσίπρας αφήνει να γίνονται παιχνίδια στο Χρηματιστήριο»
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής μίλησε ακολούθως για τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα μετά και τη συμφωνία με το Eurogroup. «Ο κ. Τσίπρας κατά τη γνώμη μου δεν έδειξε ότι θέλει να αναβαθμίσει το κοινοβούλιο με τις κινήσεις του. Ορθώς έκανε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα αλλά δεν μπορεί να κρατάει σε μυστική βάση και σε ανησυχία και αγωνία τους πολίτες και τις αγορές χωρίς να την φέρνει στη Βουλή και χωρίς να την ενημερώνει τη Βουλή, ακόμα κι αν δεν την ψηφίσει» είπε για τη συμφωνία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος στη συνέχεια δεν δίστασε να καταγγείλει και «παιχνίδια» στο Χρηματιστήριο.

«Εδώ πρέπει να σας πω ότι, άθελα του (ο Αλ. Τσίπρας) προς το παρόν, αφήνει να γίνονται παιχνίδια, διότι δεν μπορεί το Χρηματιστήριο να παρουσιάζει πτώση 10% και άνοδο 15% μέσα σε μια βδομάδα. Αρα αυτό σημαίνει ότι κάποιοι πού ίσως γνωρίζουν, άθελά του ακόμα, επαναλαμβάνω και του υπουργού Οικονομικών άθελά του και το λέω με γνώση γίνονται κάποια παιχνίδια. Η σωτηρία της χώρας και το τρίτο Μνημόνιο έχει γίνει business τελικά» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

«Η λεπτή γραμμή σοβαρού και γελοίου»
Μιλώντας για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι ακόμα και οι συνάδελφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ λένε πολλά γι' αυτόν.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι λένε οι συνάδελφοί του στο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτόν μέσα σε πολύ λίγες μέρες. Ξέρετε υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή του να είσαι σοβαρός ή του να γίνεις γελοίος και κάποιοι βρίσκονται σε αυτή τη γραμμή» είπε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Και κληθείς να ξεκαθαρίσει αν εννοεί πως ο Γ. Βαρουφάκης έγινε γελοίος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε:

«Δεν το ξέρω, δεν λέω εγώ για τον Βαρουφάκη. Σας λέω, ότι γενικώς υπάρχει μια λεπτή γραμμή, πού αν την ξεπεράσεις και σε πάρουν στο ψιλό την έβαψες, ακόμα κι αν είσαι καθηγητής και είσαι και ο πιο σοβαρός άνθρωπος».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;