Η σκληρή επίθεση του Θεοδωράκη στον ΔΟΛ μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος» Πηγή: Η σκληρή επίθεση του Θεοδωράκη στον ΔΟΛ μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος»

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σχολιάζουν μετ' επιτάσεως όλη την Κυριακή το πρωτοσέλιδο του «Βήματος» για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέβηκε χθες στη σκηνή του «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη και ήδη με τις πρώτες φράσεις του επιτέθηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Ο αρχηγός του Ποταμιού άφησε να εννοηθεί ότι στον ΔΟΛ ζητούν τώρα προστάτες, μετά και το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος» με τίτλο «Η ευκαιρία της Αριστεράς» και υπέρτιτλο «Ιστορικών διαστάσεων πολιτική ανατροπή από ενδεχόμενη πρωτιά Τσίπρα», ενώ τόνισε πως τα διευθυντικά στελέχη των εφημερίδων του παρακαλούν να ξεφουσκώσει το Ποτάμι. Το γεγονός προκαλεί έκπληξη, αφού ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν επί χρόνια συνεργάτης των «Νέων», φαίνεται όμως πως αυτό δεν τον αποθαρρύνει από το να στείλει τα μηνύματα που επιθυμεί, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.
Ανεβαίνοντας στη σκηνή του «Ολύμπιον», με τον Γιάννη Μπουτάρη να παρακολουθεί από την πρώτη σειρά των καθισμάτων, άρχισε την ομιλία του ως εξής: «Το Ποτάμι ξεφουσκώνει γράφει -ή μάλλον παρακαλεί- εδώ και μήνες η διευθυντική πένα της εφημερίδας "Τα Νέα". Το Ποτάμι είναι ένα ασπόνδυλο κόμμα, συμπληρώνει κάθε Κυριακή ο διευθυντής της εφημερίδας "Το Βήμα".
Την απάντηση για το αν το Ποτάμι ξεφουσκώνει τη δίνει κάθε μέρα ο ελληνικός λαός. Δεν έχουμε εφημερίδες, δεν έχουμε κανάλια, στις ειδήσεις εμφανιζόμαστε για δευτερόλεπτα, αλλά είμαστε εδώ παρόντες και δυνατοί.
Και σήμερα δέκα πέντε μέρες πριν από τις εκλογές που τα ψέματα τελειώνουν, όλος ο Τύπος από την "Αυγή" μέχρι το "Βήμα", το ομολογούν. Το Ποτάμι είναι η τρίτη δύναμη της χώρας. Το Ποτάμι θα πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή.
Αν λοιπόν ο λαός έδωσε την απάντηση για το Ποτάμι που ξεφουσκώνει – εγώ θα δώσω την απάντηση για το ασπόνδυλο κόμμα Ποτάμι. Τι εννοεί ο διευθυντής του "Βήματος"; Να σας πω εγώ τι εννοεί. Ότι αυτό το κόμμα "δεν έχει κάποιον να συνεννοηθούμε. Δεν έχει κάποιον να παζαρέψουμε. Δεν έχει σπονδύλους να κρατηθούμε τώρα που οι προστάτες μας καταποντίζονται". Και ναι, έτσι είναι.
Το Ποτάμι δεν έχει και δεν θα έχει σπονδύλους για αυτούς. Το Ποτάμι είναι ένα λαϊκό κίνημα που δεν έχει κρυφούς μετόχους. Δεν έχει ανάγκη από συνεννοήσεις και παζάρια. Δεν πήρε την άδειά σας για να εμφανιστεί και δεν θα παζαρέψει μαζί σας τις θέσεις του και τα στελέχη του.
Όλες αυτές τις μέρες κάποιοι προσπαθούν να μας νουθετήσουν. "Πάρε αυτόν τον πρώην υπουργό – πάρε αυτόν τον σύμβουλο – βάλε στα ψηφοδέλτια τον φίλο του φίλου". Λοιπόν, το Ποτάμι δεν δουλεύει έτσι. Ποτάμι θα παραμείνει και δεν θα γίνει λίμνη. Αλλού τα λύματα».


Πηγή: Η σκληρή επίθεση του Θεοδωράκη στον ΔΟΛ μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος» | iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ