ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη οι προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων
για τη διεύρυνση της δημοκρατίας και τις αλλαγές στους πολιτικούς θεσμούς.

Με συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη κορυφώθηκαν σήμερα οι περιοδείες των Οικολόγων Πράσινων, που ολοκληρώνονται απόψε με την κεντρική τους δημόσια εκδήλωση, στο πάρκο Τσιρογιάννη (Ντορέ) απέναντι στο Λευκό Πύργο, στις 8μμ

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος Επικρατείας και συνεπικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας μαζί με την Ιωάννα Κοντούλη, τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι ολοκληρώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία σε κλίμα ενθουσιασμού για την απήχηση των προτάσεών τους στην κοινωνία, και αισιοδοξίας για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

«Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι χρειαζόμαστε ταυτόχρονες απαντήσεις, και για την οικονομία, και για την κοινωνία, και για το περιβάλλον», σημείωσε. «Αν υπάρχει ένα κύριο συμπέρασμα από τον προεκλογικό διάλογο, είναι ότι το παλιό πολιτικό σύστημα δεν έχει πια τίποτα να δώσει στη χώρα. Για δεκαετίες πρόσφεραν πελατειακές σχέσεις και αποσπούσαν λευκή επιταγή για την εξουσία τους. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν φθάσει στα όριά τους, και οι πολίτες δε δίνουν πια λευκή επιταγή σε κανένα.

Ζητώντας την ψήφο των πολιτών, οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουμε απτά δείγματα γραφής στο ευρωκοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση. Αρνηθήκαμε τα προνόμια, διαχειριστήκαμε με πολλή ευθύνη την κρατική χρηματοδότηση, γι’ αυτό και σήμερα μπορούμε να μιλάμε για μείωση 50% στην επιχορήγηση των κομμάτων και το μισθό των βουλευτών. Λέμε «ναι» στο κόστος της δημοκρατίας, όχι όμως στο κόστος του πολιτικού συστήματος. Παράλληλα είμαστε πολίτες και της Ευρώπης, μέρος του διεθνούς Πράσινου κινήματος που έχει δείξει ως τώρα την πιο ισχυρή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και που συνεχίζει να τη δείχνει στα πλαίσια του αγώνα για μια άλλη Ευρώπη, Ευρώπη δημοκρατίας, δικαιοσύνης και βιωσιμότητας.

Την Κυριακή καταψηφίζουμε το πολιτικό σύστημα που ασέλγησε στη δημοκρατία, υπερασπίζουμε αποφασιστικά τη δημοκρατία και τις αξίες της, γινόμαστε μέρος της λύσης για να τερματίσουμε την ομηρεία της χώρας στους δανειστές. Απέναντι στα αδιέξοδα του Μνημονίου και την οικονομία λεηλασίας που προωθείται παράλληλα με αυτό, αποτελεί ζωτική προτεραιότητα να επενδύσουμε στη διέξοδο από την κρίση, με ριζικό αναπροσανατολισμό της οικονομίας και Πράσινη Στροφή.

Για όλα αυτά, οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε ισχυρή πράσινη παρουσία στη νέα Βουλή, καταλύτη διαλόγου και συνεργασιών, σε αντίθετες όχθες με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αντίβαρο και στο έλλειμμα προτάσεων της Αριστεράς και στο λαϊκισμό αρκετών ακόμη πολιτικών χώρων».

Απόψε το βράδυ ο Γ. Παρασκευόπουλος θα είναι κεντρικός ομιλητής στην τελευταία προεκλογική εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη. Στην ίδια εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Φιλίπ Λάμπερτς, συμ-πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, και η Βούλα Τσέτση, γεν. γραμματέας της ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο, που έρχονται να εκφράσουν από κοντά τη πανευρωπαϊκή στήριξη των Πράσινων προς την Ελλάδα και την προεκλογική εκστρατεία των Οικολόγων Πράσινων.

Φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου υπάρχουν στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://plus.google.com/photos/112072833958750365060/albums/5738629190706026145

Βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου: http://www.youtube.com/user/ecogreenstv

Ολόκληρες οι προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για τη δημοκρατία και τους θεσμούς :

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=2749:2011-11-22-12-31-06&catid=20:councildec&Itemid=37
Από το Γραφείο Τύπου
Για περισσότερες πληροφορίες: 6972911009

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;