ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Πολιτικές φιλοδοξίες είχε ο Άκης


Αποφασισμένος να συγκροτήσει και νέο πολιτικό πόλο ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να πετύχει την αποκατάσταση της εικόνας του αλλά και την «αυτοκάθαρσή» του στην κοινωνία. Όπως προκύπτει από τις προσωπικές του σημειώσεις, ο πρώην υπουργός είχε ήδη προχωρήσει στο επόμενο σχέδιο του, αμέσως μόλις κατάφερνε το πρώτο που ήταν η αθώωσή του, «πλήρης για όλα». Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκτιμούσε ότι θα μπορούσε όλα αυτά να τα καταφέρει εξασφαλίζοντας προφανώς και τη συνεργασία των MEDIA, στην επιρροή των οποίων υπολόγιζε ιδιαίτερα, αν λάβει κανείς υπόψη τις συχνότατες συναντήσεις που είχε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ.

Στις χειρόγραφες σημειώσεις του, ο πρώην υπουργός Άμυνας αποκαλύπτει την πρόθεσή του για τη δημιουργία ενός... πολιτικού ομίλου που θα του επέτρεπε να πετύχει το άνοιγμα στην κοινωνία, το οποίο ήθελε, ταυτόχρονα με την «πολιτική καταδίκη της σκευωρίας» σε βάρος του. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσοχατζόπουλος γράφει: «Δημιουργία πολιτικού ομίλου με ινστιτούτο παραγωγής πολιτικής και στρατηγικής, για μία ανάδειξη πόλου νέας πολιτικής εξουσίας. Με κέντρα λειτουργίας και πολιτικού διαλόγου και συζητήσεις σε κάθε περιφέρεια, σε όλη τη χώρα!».

Και σε άλλο σημείο, όμως, ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει με απόλυτη σαφήνεια τους στόχους του: «Εγώ ενδιαφέρομαι να αποκατασταθώ και να ασκήσω μαζί με άλλους στην κοινωνία μία νέα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!! ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΩ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!». Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου ήταν και το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στον Τύπο και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα.

Στον αντίποδα βέβαια, των κινήσεών του αυτών, ήταν και οι προσπάθειές του για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Αυτή ήταν η βασικότερη αγωνία του την οποία δεν κρύβει στις χειρόγραφες σημειώσεις του. Κάποια στιγμή μάλιστα, απευθυνόμενος πιθανότατα στον πρώην συνεργάτη του, με τον οποίο θεωρεί ότι έχουν χωρίσει πλέον οι δρόμοι τους, γράφει: «Η κατάσταση έχει αλλάξει! Εγώ θα βρίσκομαι τώρα και για μία διετία κατηγορούμενος για ξέπλυμα και δωροδοκία στον εισαγγελέα. Οι πληροφορίες μου, μου λένε ότι εσύ τα κατάφερες και τα βρήκατε με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που τα βρήκες με αυτούς, τα έχεις ήδη σπάσει μαζί μου!».

Από τον ίδιο εξάλλου, πρώην συνεργάτη του φαίνεται ότι ζητά για άλλη μια φορά να του επιστρέψει τα χρήματα που έχουν συμφωνήσει, κάνοντας λόγο για τα... αλφαβητάρια και τα βιβλία που του χρωστάει! «Να εξασφαλίσεις από τους συνεργάτες μέχρι την Τρίτη της Μεγάλης Εβδομάδας την αποδέσμευση των υπολοίπων βιβλίων (800), ώστε να τα δούμε σε λίγες ημέρες... Είναι ανάγκη να εξασφαλιστούν 50-60 αλφαβητάρια μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη!».

Σε άλλες χειρόγραφες σημειώσεις επαναφέρει την πρόταση να τα... βρουν, γράφοντας: «Τέλος σου προτείνω να συμφωνήσουμε από κοινού στην επόμενη αντιδικία μας για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα είναι αρκετά ισχυρός και με δυνατότητες να μας βοηθήσει ουσιαστικά στο έργο μας».

Ο πρώην υπουργός στρέφει συχνά τα βέλη του κατά των εισαγγελέων που διενεργούσαν την έρευνα αλλά και την Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ενώ αναφορά κάνει και στην κ. Καλού που είχε αναλάβει την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. «Η Καλού επέμεινε για Δίωξη του Παπά!! Ανήκει και αυτή στην Ομάδα της Εισαγγελίας Αθηνών. Έχει επαφή μέσω ΡΑΪΚΟΥ με ΜΑΞΙΜΟΥ και ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Συνεργασία με Μιλτιάδη με σκοπό εισαγωγή στο Συμβούλιο» ενώ σε άλλο σημείο γράφει για τις εισαγγελείς κ. Κυβέλου και Σίσκου : «Για κακοδικία θα πάνε οι Κυρίες».

Ενδιαφέρον, επίσης, εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα τιμολόγια που περιλαμβάνονται στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα έξοδα της συζύγου του και τον τρόπο ζωής της. Σύμφωνα με τιμολόγιο από το HOTEL PITRIZZA στο Porto Cervo η κ. Σταμάτη πλήρωνε ημερησίως 1.596 ευρώ για το δωμάτιο. Στην τιμή μάλιστα δεν συμπεριλαμβανόταν το πρωϊνό! Την ίδια… καλή ζωή απολάμβανε, όμως, και ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Ν. Ζήγρας ο οποίος για τρεις ημέρες διαμονή σε ξενοδοχείο στο Capri πλήρωσε 1.729 ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;