ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


«Μην περιμένετε οίκτο»


 Χρησιμοποιώντας πρωτόγνωρα σκληρή γλώσσα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας για τους Έλληνες στην εφημερίδα Guardian, δηλώνει ότι τρέφει μεγαλύτερη συμπόνια για τα παιδιά της υποσαχάριας Αφρικής που δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή εκπαίδευση, παρά για τα Ελληνόπουλα που μαστίζονται από την φτώχεια στην Αθήνα.

Η κ. Λαγκάρντ στην ίδια συνέντευξη, που έχει τίτλο «Ηρθε η ώρα να πληρώσετε: Μην περιμένετε οίκτο» και την οποία σημειωτέον ακόμη και η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει ως «αντισυμβατική», προειδοποιεί ότι «ήρθε η ώρα της πληρωμής» για τους Έλληνες. Χρησιμοποιεί δε  έναν όρο που εκπλήσσει: «Ήρθε η ώρα να γίνει απόσβεση της επένδυσης», λέει, εννοώντας προφανώς την χρηματοδότηση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

«Όταν σκέφτομαι την Ελλάδα σκέφτομαι αυτούς που συνέχεια αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους», συνεχίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ, προκαλώντας την ερώτηση της δημοσιογράφου αν σκέφτεται και αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς εργασία ή λειτουργικές δημόσιες υπηρεσίες. Σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις, απαντά ότι και αυτοί πρέπει να αλληλοβοηθηθούν σε συλλογικό επίπεδο και διευκρινίζει ότι εννοεί πως όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;