7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ


  
Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο .
     Το φετινό μήνυμα της 7ης Απριλίου είναι «Η ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΑΝΤΟΧΗ ένα ζήτημα μείζoνος σημασίας  για τον άνθρωπο και την εξάπλωσή της σε παγκόσμιο επίπεδο».
    Συγχρόνως ζητήματα όπως οι Κλιματικές Αλλαγές, η Προνοσοκομειακή Φροντίδα, τα Λοιμώδη Νοσήματα, οι Διατροφικές Συνθήκες είναι θέματα που πρέπει να μας απασχολούν. 
     Σήμερα, περισσότερο από 50% του πληθυσμού του πλανήτη, ζει στις πόλεις και το ποσοστό αυτό συνέχεια αυξάνεται. Η αστικοποίηση είναι μια
πραγματικότητα. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έχει σκοπό να επιστήσει την παγκόσμια προσοχή στο θέμα της υγείας ώστε να τεθεί η υγεία στο επίκεντρο της αστικής πολιτικής. Συγχρόνως δεν πρέπει να εγκαταλείπεται η πρόληψη στις άλλες μικρότερες περιοχές.

    Οι κίνδυνοι της υγείας που έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο είναι:

*            Η αυξημένη έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες (ατμοσφαιρική ρύπανση, νερό, αποχέτευση, απόβλητα κ. α).
*            Η αυξημένη έκθεση σε παράγοντες κινδύνους που οδηγούν σε μη μεταδοτικά νοσήματα (κάπνισμα, ανθυγιεινή διατροφή, έλλειψη σωματικής άσκησης, κατάχρηση αλκόολ.
*            Η αυξημένη έκθεση σε μεταδοτικά νοσήματα (HIV, AIDS, ελονοσία, φυματίωση, πανδημία γρίπης Η1Ν1).
*            Η αυξημένη έκθεση στη βία.
*            Η αυξημένη έκθεση σε τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα.
*            Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία (επιδημίες, φυσικές καταστροφές και ανθρωπιστικές κρίσεις). 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;