ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Τρίπολη 29 Μαρτίου 2011  
Προς : κα Πρόεδρο της Οικ. Επιτροπής
                 Περιφέρειας Πελοποννήσου
Θέμα: « Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό έτους 2011»
Κα Πρόεδρε,
για μια ακόμη φορά η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου  αντιμετωπίζεται, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει κατά τις συνεδριάσεις της, από τους αρμόδιους για την λειτουργία της, ως ένα εκτελεστικό όργανο των επιλογών τους.
Οι αρμόδιοι για την έννομη λειτουργία της, όχι μόνο δεν λειτουργούν την επιτροπή βάσει νόμου αλλά αντίθετα καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας, καταστρατηγώντας τον ίδιο τον νόμο, που μιλά για διαβούλευση , αλλά και σεβασμό όλων των απόψεων. Τελικά δεν δείχνουν σεβασμό  προς τον ίδιο τον πολίτη καθώς εισάγουν προς συζήτηση το κορυφαίο κείμενο δράσης όλων των συγκροτημένων οικονομικών μονάδων,  τον προϋπολογισμό οικ. έτους 2011, με την μορφή του κατεπείγοντος.
Την ίδια στιγμή σε άλλες περιφέρειες, όπως αυτές του Ν. Αιγαίου, της Ηπείρου , της Στερεάς Ελλάδας, της Αττικής κλπ, οι οικονομικές επιτροπές έχουν από την προηγούμενη βδομάδα ολοκληρώσει την ψήφιση του σχεδίου προϋπολογισμού. Και βέβαια μέσα από ανοικτές διαδικασίες διαβουλεύσεις όπως και η εγκύκλιος 3907/24-01-2011(ΦΕΚ 277-22/02/2011),ορίζει. 
Είναι ενδεικτικό του μεγάλου προβλήματος συντονισμού που επικρατεί, για να μην πούμε  έλλειψης  δημοκρατικής ευαισθησίας, ότι μόλις και μια ώρα πριν την συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΝ είχαμε λάβει την εισηγητική έκθεση. Ενώ θα έπρεπε από τις 28/02/2011, να έχει ολοκληρωθεί και η απογραφή , ώστε στοιχεία της να συμπεριλάβει  ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός και όχι να πηγαίνουμε σήμερα με υποθέσεις.  Και όλα αυτά, όταν από την ψήφιση του ν.3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), γνωρίζουν ότι πρέπει μέχρι 31-3-2011 να έχει ψηφισθεί ο προϋπολογισμός από το Περ. Συμβούλιο(αρθρ. 269 παρ.2), αλλά και από επανειλημμένες εγκυκλίους του αρμόδιου υπουργείου (28 &30/12/2010, 24/01/2011, ΦΕΚ 22/02/2011). Σε διαφορετική δε περίπτωση, από 01-04-2011, ΚΑΜΙΑ δαπάνη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Είμαστε στην δυσάρεστη θέση, για να προστατέψουμε την σύννομη λειτουργία της επιτροπής και την Περιφέρεια Πελοποννήσου από προχειρότητες και λανθασμένες ενέργειες να καταγγείλουμε την όλη διαδικασία και να προχωρήσουμε στις εξής ενέργειες:
1.   να μην ψηφίσουμε ένα ΑΓΝΩΣΤΟ κείμενο σε ΟΛΑ τα μέλη της επιτροπής,
2.    να επιφυλαχθούμε για την διατύπωση των απόψεων μας, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και
3.   να επιφυλαχθούμε για κάθε μελλοντική νόμιμη ενέργεια μας.    
Τα Μέλη του Περ. Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής



               ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ.                 ΦΑΡΛΕΚΑΣ Π.                        

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;