ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΣΙΝΑ ΣΤΟ ΚΟΤΥΛΙΟ

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο Κοτύλιο σε οικόπεδο κοντά στον οικισμό, έγινε Αγιασμός και τοποθετήθηκε Θεμέλιος Λίθος για την ανέγερση Ησυχαστηρίου (μετόχι) της Ιεράς Μονής Σινά. Ένα σπουδαίο έργο που όλοι πιστεύουν ότι θα δώσει ζωή στη περιοχή και ώθηση στο τουρισμό Θρησκευτικού περιεχομένου. Το συγκρότημα ξεπερνά σε κτιριακές εγκαταστάσεις τα 500 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από Ναό αφιερωμένο στη μνήμη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γεννάδιου, Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου, και λοιπές υποστηρικτικές κατασκευές διαμονής.

Η παρουσία και μόνο του Σεβασμιώτατου Αρχιεπίσκοπου Σινά κ. Δαμιανού προσέδωσε λαμπρότητα στη τελετή. Ως εκπρόσωπος της Τοπικής Εκκλησίας παρέστη ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Τάκης Μπούρας, πολλοί δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και αρκετοί πιστοί παρακολούθησαν τη τελετή.

Μίλησαν και αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία του έργου ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμιανός καθώς και ο δήμαρχος κ. Μπούρας.


Στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Κοτυλίου ακολούθησε γεύμα, και προβολές του έργου της Μονής Σινά. Συζητήθηκαν θέματα και λεπτομέρειες για την οργάνωση του εργοταξίου και δόθηκαν κατευθύνσεις σύμπλευσης με τις παρατηρήσεις της Αρχαιολογίας. Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε δώρα από το Σινά στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσο Κάβουρα, στον πρώην δήμαρχο Γόρτυνος Κώστα Μιχόπουλο και στον πρώην Αντιδήμαρχο Φαλαισίας Βασίλη Κανέλλο. Οι λόγοι των ευχαριστιών που ακολούθησαν ήταν σε εγκάρδιο κλίμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;