ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 1: Στολισμός πόλης – εκδηλώσεις για τις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.


Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος Λύγουρη Ειρήνη και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης Δέσποινα Γαλάνη, οι οποίες μας ενημέρωσαν για τον στολισμό και τις εκδηλώσεις στην πόλη μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης, εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα είπε τα εξής:
Ο Δήμος έχει ήδη φροντίσει για τον φωτισμό των κοινοχρήστων χώρων και κεντρικών οδών, την τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου δένδρου, και τις μέρες των εορτών θα μεταδίδει χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τα μεγάφωνα της πόλης.
Η Δ.Ε.Κ.Π.Α. στις 24 Δεκεμβρίου και ώρα 11,30 π.μ. διοργανώνει εκδήλωση ο οποία θα περιλαμβάνει τα εξής.
Στην κεντρική πλατεία έχει στηθεί χριστουγεννιάτικο δένδρο το οποίο θα ονομασθεί Δένδρο Ευχών. Τα παιδιά θα γράφουν τις ευχές τους στα ειδικά διαμορφωμένα φυλλαράκια και θα τα τοποθετούνε στο δένδρο. Θα στολιστεί επίσης συμβολικά υπάρχον δένδρο στην πλατεία με στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία θα έχουν κατασκευαστεί από μικρούς μας φίλους. Την εκδήλωση θα την συνοδεύουν χαρούμενα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα παρευρίσκεται και ο Άγιος Βασίλης.
Συμφωνούμε με τις ενέργειες του Δήμου και προτείνουμε επι πλέον τα εξής:
1.Στολισμό των εισόδων της πόλης με Άγιο Βασίλη Χριστουγεννιάτικο Καράβι, Χριστουγεννιάτικο δένδρο, έτσι ώστε ο επισκέπτης να προϊδεάζεται για την όμορφη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που θα έχει η πόλη μας.

2.Τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου της Πόλης μας.

3.Να καλεστεί η Φιλαρμονική Μεγαλόπολης να παίξει ευχάριστες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες επισκεπτόμενη όλες τις γειτονιές της πόλης μας.

4.Να καλεστούν οι χορωδίες της πόλης με σκοπό να συμβάλλουν με τις μελωδικές φωνές τους, στην Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

5.Συχνή παρουσία Άγιου Βασίλη στην κεντρική μας πλατεία.

Η πρότασή μας για τα ανωτέρω είναι να υλοποιηθούν αν όχι με μηδενικό κόστος με ελάχιστο κόστος , ακολουθώντας το πνεύμα του εθελοντισμού.
Σκοπός των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων είναι να δώσουμε χαρά στα παιδιά της πόλης μας, να βρεθούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο πλάι στις ευπαθείς ομάδες που τόσο ανάγκη το έχουν καθώς και να δώσουμε ένα τόνο αισιοδοξίας γενικότερα, στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας από την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας.
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, αφού έλαβε υπόψη τα όσα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος και τις σχετικές διατάξεις, ύστερα από διαλογική συζήτηση.
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι - Ομόφωνα

Εγκρίνει την πρόταση του Προέδρου ως έχει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;