ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
- ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ
 Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ως αρμόδια αρχή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 700 υποθέσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε δασικές εκτάσεις, καθώς και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας σε όλους τους Δήμους εντός των ορίων της περιοχής ευθύνης της, οι οποίες διαβιβάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εξ αυτών, έως τώρα 567 υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση. Στην κατηγορία των αυθαιρέτων αυτών περιλαμβάνονται μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων.
Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, την κατεδάφισή τους αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στην οποία έχουν διαβιβαστεί οι σχετικοί πίνακες των παραπάνω αυθαιρέτων.
Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ο αριθμός υποθέσεων που έχουν τελεσιδικήσει ανά περιφέρεια είναι ο εξής:
® Πελοπόννησος 384
® Δυτική Ελλάδα 113
® Ιόνια Νησιά 70
Υπογραμμίζεται ότι προτεραιότητα θα λάβει η κατεδάφιση πολυτελών κτισμάτων και όχι μικρών οικημάτων, τα οποία ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ