ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Θ. ΣΚΥΛΑΛΑΚΗ


Πρωτοφανής ανακρίβεια του κ. Σαμαρά
και δύο ερωτήματα προς την τρόικα

Δήλωση του Ευρωβουλευτή των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών και υπεύθυνου του τομέα οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θόδωρου Σκυλακάκη, για το άρθρο του κ. Αντώνη Σαμαρά στο "Βήμα" και τη συνάντηση του με την τρόικα:
«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε στο χθεσινό "Βήμα" την πρωτοφανή ανακρίβεια που είχε δηλώσει στη ΔΕΘ, ότι "στην πρόταση «Ζάππειο ΙΙ» που υποβάλαµε περιλαμβάνονται μέτρα περιστολής δαπανών ύψους 18,4 δισ. ευρώ, σε τέσσερα χρόνια!".
Στο Ζάππειο ΙΙ όμως, προβλέπονται γενικόλογες περικοπές δαπανών που είναι 5 δις μικρότερες από αυτές που πρότεινε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο μεσοπρόθεσμο και συμποσούνται σε 11,3 δις ευρώ[1], όχι σε 18,4 (τα υπόλοιπα ποσά αφορούν ευχολόγια για νέα έσοδα από φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή κ.λπ.). Τα δύο ποσά διαφέρουν κατά 7,1 δις, τρεις φορές δηλαδή όσο το τέλος ακίνητης περιουσίας του κ. Βενιζέλου. Ήδη από τις 20 Σεπτεμβρίου, με ανακοίνωσή μου που μοιράστηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, είχα επισημάνει την σχετική ανακρίβεια και την έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά του κ. Σαμαρά, στο πιο κρίσιμο θέμα για τη χώρα, τον περιορισμό του ελλείμματος, που απασχολεί καθημερινά και επώδυνα όλους τους Έλληνες πολίτες. Από το γεγονός ότι μερικές μέρες αργότερα η ανακρίβεια αυτή επαναλαμβάνεται προκύπτει ότι ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του, ή δεν παρακολουθούν πλέον καθόλου τι συμβαίνει γύρω τους ή προσπαθούν να παραπλανήσουν συνειδητά τους Έλληνες πολίτες.
Όσο για την τρόικα, με δεδομένο ότι οι επισκέψεις καλής θέλησης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη σιωπή της, δημιουργούν σύγχυση στην ελληνική κοινή γνώμη, η οποία υπονομεύει την προσπάθεια σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας, οφείλει να απαντήσει σε δύο απλά ερωτήματα:
-Πόσο θα είναι κατά την εκτίμησή της το έλλειμμα αν εφαρμοστεί το Ζάππειο ΙΙ του κ. Σαμαρά;
-Προτίθεται να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα που εφαρμόζεται, στη βάση του Ζαππείου ΙΙ;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ