ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ


Σε ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Σπύρου Τσιριγώτη, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη 11-8-2011, καταγγέλλεται ότι ο φάκελος των θεμάτων της συνεδρίασης της 9-8-2011 δεν ήταν έγκαιρα έτοιμος με πλήρη στοιχεία.

Επειδή η παραπάνω καταγγελία είναι και άδικη και δημιουργεί εντυπώσεις γνωστοποιώ τα ακόλουθα.
Δεν παρέκλινα  της προφορικής συμφωνίας με όλους τους συναδέλφους να μην συζητηθούν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση (παραμονές των Εορτών του 15γουστου)
τα μεγάλα και φλέγοντα για τη περιοχή μας θέματα, αλλά να υπάρξει και δεύτερη ειδική συνεδρίαση στις 17-8-2011.
Τα θέματα της συνεδρίασης της 9-8-2011 ήταν θέματα λειτουργίας και διαχείρισης του δήμου.
Τέσσερα θέματα αφορούσαν συγκροτήσεις επιτροπών ΕΚΠΟΤΑ για παραλαβή προμηθειών του δήμου και τρία θέματα ήσαν για αποδοχή πιστώσεων.
Τα περισσότερα όμως θέματα αφορούσαν στοιχεία του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού που έχουμε ψηφίσει, (ουσιαστικά θέματα για τη λειτουργία του δήμου), και δεν απαιτούσαν ιδιαίτερα στοιχεία και εισηγήσεις προκειμένου να γίνουν κατανοητά και να βοηθήσουν τους Δημοτικούς συμβούλους στη διαλογική συζήτηση και στη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

 Η μέχρι σήμερα πρακτική που ακολουθώ είναι σε όλα τα σοβαρά θέματα να προηγείται και η τηλεφωνική ενημέρωση της Αντιπολίτευσης.

Η παραπάνω ανακοίνωση του κ. Τσιριγώτη είναι τουλάχιστον ατυχής καθόσον αδικεί το Προεδρείο του Δ. Σ., και δεν συμβάλλει στη δημιουργία γεφυρών Επικοινωνίας, Διαλόγου και Συνεργασίας όλων των Παρατάξεων του Δ. Σ.
 Ο φάκελος με τα θέματα των συνεδριάσεων του Δ. Σ. βρίσκεται κάθε φορά στο γραφείο του Προέδρου για ενημέρωση όλων των συναδέλφων. Αν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα  θεωρώ ότι θα είχε λυθεί με απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου.
Σέβομαι κάθε πρόταση της Αντιπολίτευσης, και  είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση μαζί της που συμβάλει στην επίλυση των διαφόρων προβλημάτων.

Συνυπηρετούμε τους συνδημότες μας και θα πρέπει να διαχειριζόμαστε τα θέματα και τα προβλήματα του δήμου μας με την ελάχιστη τουλάχιστον συναίνεση και ομαδική προσπάθεια.

Τάσος Κάβουρας

Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;