ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΥΚΟΣΟΥΡΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΥΚΟΣΟΥΡΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΡΜΟΥ 64 -10551 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3213780

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Μετά τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν επί σειρά ετών των τόπο μας προέκυψε τελευταία και το θέμα εγκατάστασης φυλακών υψίστης ασφαλείας στην περιοχή μας Η Ένωση μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανταποκρινόμενη στην ανοιχτή πρόσκληση της δημοτικής αοχής, παρακολούθησε με προσοχή την Δημόσια Διαβούλευση και επιθυμεί να διατυπώσει τις απόψεις της στο ζήτημα αυτό.


Είναι γεγονός ότι υπάρχουν προσδοκίες από κάποιους επαγγελματίες του τόπου για πρόσκαιρα ή μόνιμα οικονομικά οφέλη από την προοπτική δημιουργίας των φυλακών στην περιοχή μας. Οι προσδοκίες αυτές ακόμα και αν θεωρηθούν βάσιμες δεν αφορούν παρά κάποιες δεκάδες επαγγελματιών συμπατριωτών μας.


Οι χιλιάδες των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής αλήθεια τι θετικό μπορούν να περιμένουν;


Η προοπτική νσ εξασφαλιστούν κάποιες νέες θέσεις εργασίας αποτελεί μάλλον ουτοπία. Οι φυλακές θα στελεχωθούν, κατά κύριο λόγο, με το προσωπικό που εργάζεται σήμερα στις υπό κατάργηση φυλακές της Τρίπολης ενώ για τις λίγες νέες θέσεις εργασίας, που πιθανόν να προκύψουν, δεν είναι βέβαιο ότι η εντοττιότητα θα παίξει καθοριστικό λόγο, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει με προσλήψεις προσωπικού στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Επίσης οι προμήθειες ειδών διατροφής και λοιπών αναλωσίμων υλικών δεν διασφαλίζονται ότι θα γίνονται από καταστήματα της περιοχής, δεδομένου ότι θα ισχύσουν οι εμπορικοί κανόνες της αγοράς, μειοδοτικοί διαγωνισμοί κ.λ.π..


Όσο για την εμπορική κίνηση των καταστημάτων από τους επισκέπτες και συγγενείς των κρατουμένων, αυτή θα έχει άμεση σχέση με την θέση των Φυλακών, όπως η απόσταση από το κέντρο της πόλης κ.λ.π. Η φυλακές υψίστης ασφαλείας δεν έχουν τόσο συχνή επισκεψιμότητα και τα νομικά καταστήματα έχουν ήδη εγκατασταθεί σε άλλες περιοχές.


Ας δούμε τώρα τις αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν.


Η ύπαρξη και η λειτουργία φυλακών σε μια περιοχή συνιστά αττό μόνη ανεπιθύμητη δραστηριότητα. Ενδεχομένως να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για όσους συμπατριώτες μας σκέπτονται να επενδύσουν στην δημιουργία επιχειρήσεων, κατοικιών ή την βελτίωση κατοικιών στην περιοχή έστω και σαν δεύτερη ή εξοχική κατοικία. Η περιοχή


γενικά, μετά ήδη υπάρχοντα προβλήματα της ρύπανσης λόγω ΔΕΗ, θα καταστεί ακόμη λιγότερο ελκυστικός και δημοφιλής προορισμός για τους επίδοξους επισκέπτες της.



Η Ένωση μας αποδέχεται και προσυπογράφει κάθε σκέψη, κάθε πρόταση για πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής. Οραματίζεται την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γεγονός που θα επιφέρει την ήπια τουριστική ανάπτυξη με μόνιμα και μεγαλύτερα οφέλη για την περιοχή.


Προσδοκούμε σε άμεση έναρξη των εργασιών για την δημιουργία του Παλαιοντολογικού Μουσείου, στην στελέχωση και λειτουργία του Μουσείου της Λυκόσουρας και την ανάδειξη του Παρασσίου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Περιμένουμε από την πολιτεία και αττό την τοπική αυτοδιοίκηση συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την κατασκευή έργων υποδομής που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.


Το Φράγμα της Κομπόνας. το Βιοτεχνικό Πάρκο, η καλλιέργεια με όρους ενεργειακών φυτών για την παραγωγή βιομάζας είναι έργα που έχουν κατά καιρούς εξαγγελθεί χωρίς ωστόσο να γίνουν ουσιαστικά βήματα για την υλοποίηση τους.


-Αυτά τα έργα θα επιφέρουν ουσιαστική ανάπτυξη στην περιοχή.


-Αυτά τα έργα θα φέρουν σίγουρα και πολλά έσοδα για τους επαγγελματίες
της περιοχής.

-Αυτά τα έργα θα περιορίσουν το πρόβλημα της ανεργίας.


-Αυτά τα έργα θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση του κατεστραμμένου


περιβάλλοντος της περιοχής του λεκανοπέδιου της Μεγαλόπολης.


Σε όλα αυτά οι φυλακές δεν έχουν καμία θέση. Έτσι ή αλλιώς μαθαίνουμε ότι τις διεκδικούν και άλλες περιοχές σε Αρκαδία και Μεσσηνία και για πετύχουν το στόχο τους έχουν κινητοποιήσει όλους τους πολιτικούς εκπροσώπους τους. Σύμψωνα με άλλα δημοσιεύματα ο χώρος των φυλακών έχει ήδη επιλεγεί οριστικά και σίγουρα αυτός δεν είναι στην Μεγαλόπολη.


Με Γεια τους με Χαρά τους! Τις χαρίζουμε!


Η Ένωση Συλλόγων Λυκόσουρας εκφράζοντας τις απόψεις των μελών και των φίλων των συλλόγων που εκπροσωπεί είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε σκέψη για δημιουργία φυλακών στην Μεγαλόπολη.


Καλούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα κα* κατηγορηματικά να κλείσει οριστικά το θέμα αυτό και να στρέψει την προσοχή του στις παραπάνω αναφερόμενες αναπτυξιακές προτάσεις και στο ασύγκριτα σπουδαιότερο θέμα που απασχολεί την περιοχή, το Χ Δ Β Α , το οποίο υπούλως και χωρίς να ερωτηθούν οι
κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, αποφάσισαν οι κρατούντες να μας το δωρίσουν...


Ασφαλώς δεν θα το δεχθούμε και δηλώνουμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια προκειμένου να αποκρουστεί κάθε σκέψη και κάθε κίνηση για την εγκατάσταση του στην περιοχή.


Τις φυλακές ας τις ξεχάσουμε. Ας πάνε εκεί που τις θέλουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;