ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ "Ο ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ" ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σε μια κατάμεστη, για άλλη μια φορά, αίθουσα, στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης, την Κυριακή 22 Μαϊου 2011, η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης ανέβασε το δεύτερο έργο της,  «Ο Φιλάργυρο» του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Μολιέρου.
Μετά την πρώτη προσπάθειά της, με το έργο «Δεν Πληρώνω, Δεν Πληρώνω» του Ιταλού θεατράνθρωπου Ντάριο Φο, η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης τόλμησε να προχωρήσει σε ένα κλασικό θεατρικό έργο και το αποτέλεσμα δικαίωσε τους ηθοποιούς και το κοινό.
Με το «Φιλάργυρο» o δημιουργός του έκανε κριτική στην ανίατη, ενίοτε, και συνάμα διαχρονική «ασθένεια» που μαστίζει αρκετούς ανθρώπους κάθε εποχής, οι οποίοι μπρος τη θέα και μόνο του χρήματος, χάνουν κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή, αλλοτριώνονται και εν τέλει δυστυχούν ο ίδιοι και οι γύρω τους.
Στην πρεμιέρα του έργου, το κοινό έμεινε ενθουσιασμένο από την απόδοση των ρόλων, τόσο από τα παλαιότερα μέλη της Θεατρικής Ομάδας, που ήδη έχουν περάσει το «βάπτισμα του πυρός» όσο και από νέα μέλη που έδειξαν ότι μπορούν ακολουθήσουν και να ενισχύσουν τη θεατρική ομάδα της πόλης μας.
Στην παράσταση μετείχαν οι:
1. Παρασκευάς Καραθανάσης (Αρμπαγκόν) στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
2. Iωάννα Φασουλή (Λίζα - κόρη του Αρμπαγκόν).
3. Χρήστος Κασσελούρης (Βαλέριος (Υπηρέτης του Αρμπαγκόν).
4. Γιώργος Μπιλίσης (Κλεάνθης - Γιός του Αρμπαγκόν).
5. Γιούλα Ανδρέου-Κλουκίνα (Σαϊτας- Υπηρέτης του Κλεάνθη).
6. Πόπη Δημοπούλου (Φροσύνη-Προξενήτρα).
7. Γιώργος Παπούλιας (Σίμος-Χρηματιστής).
8. Γιάννης Θεοδοσόπουλος (Κυρ Γιάκουμος-  Οδηγός και Μάγειρας του Αρμπαγκόν).
9.  Κατερίνα Γεωργούλα (Μαριάννα- Νύφη).
10. Ρούλα Σπυροπούλου (Αστυνόμος).
11. Γιώργος Παπούλιας (Ανσέλμης- Άρχοντας).
Τη σκηνοθεσία και την επιλογή των κοστουμιών ανέλαβε, για μιά ακόμη φορά ο κ. Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, που έχει υποστηρίξει τη Θεατρική Ομάδα από την αρχή της σύστασής της, έχοντας  της προσδώσει στάνταρτς που ελάχιστα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα έχουν, ιδιαίτερα στην επαρχία.
Στο τέλος της παράστασης, στην σκηνή, μαζί με τους ηθοποιούς, που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ο σκηνοθέτης έδωσε το στίγμα του, τονίζοντας τη σημασία του Θεάτρου, αλλά και των υπόλοιπων Τεχνών, στη ζωή του Ανθρώπου, ιδιαίτερα σε δύσκολες, όπως σημείωσε, εποχές όπως αυτή που ζούμε.
Και πράγματι, η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε και από αυτό το έργο, στο μεγαλοπολίτικο κοινό, κατάδειξε ότι η Τέχνη συσπειρώνει και ενισχύει τις άμυνες και τις αντιστάσεις της κοινωνίας, όσο και δύσκολες μπορούν να καταστουν οι συνθήκες της ζωής.
Ένα μπράβο σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, εμφανείς και αφανείς, καθώς και στο κοινό, που τίμησε τη Θεατρική Ομάδα με την παρουσία του και έδειξε ότι «διψά» για τέτοιες εκδηλώσεις!  







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;