ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΩ ΚΑΡΥΩΤΩΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  –  ΕΚΛΟΓΕΣ –  ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ  –  ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Καρυωτών Αρκαδίας Ο ΛΥΚΑΙΟΣ ΔΙΑΣ στην κατάμεστη και φιλόξενη αίθουσα της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής. Από τις εκλογές προέκυψε ανανεωμένο  και  με ικανά στελέχη  ΔΣ.

Ο Πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου Χρήστος Κ. Κουμουνδούρος, στην έναρξη της συνεδρίασης καλωσόρισε τα παριστάμενα μέλη τα οποία κάλεσε στη συνέχεια να υποδείξουν και εκλέξουν το Τριμελές Προεδρείο της Συνέλευσης ( Θέμα 1 ) που υπέχει θέση και Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές  που θα επακολουθήσουν, με τον περιορισμό ότι οι προτεινόμενοι δεν είναι υποψήφιοι για το Δ.Σ. ή  την Ε.Ε.

Πρόεδρος της Συνέλευσης εκλέχτηκε ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος του Κωνσταντίνου, απερχόμενος Α΄ Αντιπρόεδρος και Ιστορικό στέλεχος του Συλλόγου και ως Γραμματείς του Προεδρείου οι Μαρία Κουμουνδούρου του Χρήστου και Βασιλική Κωστοπούλου του Αργύρη.  
Με την ανάληψη των καθηκόντων του το Προεδρείο ευχαρίστησε τη Συνέλευση για την εκλογή του, διάβασε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και προέβη στην ανακήρυξη των υποψήφιων για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. με την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων που είχαν υποβληθεί μέχρι και την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης για την κατάρτιση του ενιαίου ψηφοδελτίου.
                   
Οι κύριες εργασίες της Συνέλευσης ξεκίνησαν με το Θέμα 2: “ Διοικητικός / Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ.” με ομιλητές τους κ.κ. Χρήστο Κ. Κουμουνδούρο, Κυριάκο Κ. Καραγιάννη και Θάνο Ε. Λυμπερόπουλο.

Ο κ. Χρήστος Κ. Κουμουνδούρος, Πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ., ευχήθηκε καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους και χαιρέτισε  την πολυπληθή παρουσία των μελών και φίλων  του συλλόγου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε για την παρουσία τους:

·  τον κ. Καραβία, Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου,
·  τον κ. Ηλία Στασινό, Πρόεδρο της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών,
·  τον κ. Φώτη Ζώη, Πρόεδρο του συλλόγου των Απανταχού Βασταίων “ Η Πρόοδος” ,
·  τον κ. Ντίνο Παναγιωτόπουλο, Αρκαδολάτρη – Λυκαιολάτρη Συγγραφέα – Ποιητή, Εκδότη 
των Εφημερίδων “Ολυμπιάς” και  “Νέες Δημιουργίες”,
·  τον κ. Κυριάκο Καραγιάννη, Πρόεδρο της Ένωσης Πατριωτικών Σωματείων Λυκόσουρας
·  τον Επίτιμο Πρόεδρο του συλλόγου κ. Νίκο Κωστόπουλο, και
·  τα Επίτιμα Μέλη του συλλόγου κ. Παναγιώτη Α. Τζεβελέκο και κα Θεώνη (Νίτσα) Τζεβελέκου.

Ακολούθησε η εκφώνηση των ονομάτων των μελών και φίλων του συλλόγου που άφησαν το 2010 και στις αρχές του 2011 την τελευταία πνοή τους και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους:


Μετά, ο κ. Χρήστος Κουμουνδούρος μίλησε εκτενώς για τις δραστηριότητες του Συλλόγου το 2010 και τους άξονες δράσης για το 2011. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων:

·  στην συνέχιση των εργασιών κατασκευής του Μουσείου Λυκαίων Αγώνων και της Λυκαίας Ακαδημίας,
·  στην παραμονή/φιλοξενία από 12 Ιουνίου –  3 Αυγούστου στο χωριό (και στον Ξενώνα του  Καστανοχωρίου) πολυπληθούς άνω των 80 ατόμων ομάδας Ελλήνων και ξένων αρχαιολόγων 
και φοιτητών που ασχολούνται με το πρόγραμμα ανασκαφών στο Λύκαιο Όρος,
·  στην εκδήλωση του συλλόγου της 6ης Ιουνίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την Ίδρυση του Συλλόγου,
·  στη συμμετοχή του συλλόγου στην ημερίδα που οργάνωσε στη Μεγαλόπολη την 1η Αυγούστου στο 
Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης η Ομάδα Ανασκαφών & Ερευνών του Λυκαίου Όρους σε Συνεργασία με την 39η Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας για την προώθηση της ιδέας και την παρουσίαση της σπουδαιότητας και σημαντικότητας της δημιουργίας 
του Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς,
·  στις εκδηλώσεις του συλλόγου που γίνονται το Καλοκαίρι στο χωριό, Του Άη-Λιά και της Αγίας  Σολομονής – εορτασμός για την Ανω Καρυώτισσα – Αγρότισσα Μάνα,
·  στη συνεργασία με τον νεοεκλεγέντα Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Άνω Καρυών κ.Τάκη Τζεβελέκο του Διαμαντή για την επιλογή αφενός των Έργων στο Χωριό που θεωρούνται ως απαραίτητα για να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2001 του Καλλικρατικού Δήμου Μεγαλόπολης και αφετέρου των θεμάτων ποιότητας ζωής του Χωριού (προγραμματισμός δενδροφυτεύσεων, βελτίωσης εγκαταστάσεων κτηνοτροφικών μονάδων).

Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων του συλλόγου καθώς και την πιεστική ανάγκη εξεύρεσης χρηματικών πόρων. Εκτίμησε ότι πρέπει με λιγότερους πόρους να γίνουν έργα που αφορούν τόσο στο κτιριακό συγκρότημα του Μουσείου και της Ακαδημίας, όσο και να δοθεί έμφαση και σε Έργα που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του χωριού.

Απαιτείται, συνέχισε,  καλλίτερος προγραμματισμός και καλλίτερη οργάνωση της λειτουργίας του συλλόγου. Τα ‘Έργα που θα αναλαμβάνει να πραγματοποιεί ο σύλλογος πρέπει να προτεραιοποιούνται, να υλοποιούνται τμηματικά (για τον έλεγχο του κόστους), να έχουν εξασφαλισμένη την χρηματοδότησή τους, η δε παρακολούθησή τους να εξακολουθήσει να γίνεται με αυστηρή τήρηση των όρων των συμφωνιών και την συνδρομή της θεσμοθετημένης σχετικής Επιτροπής Έργων του συλλόγου.

Ο κ. Κυριάκος Κ. Καραγιάννης, Γενικός Γραμματέας του απερχόμενου Δ.Σ. επικεντρώθηκε στις προσπάθειες ολοκλήρωσης του Μουσείου και της Ακαδημίας. Επεσήμανε:

·  τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να μπει το έργο σε κανονική ροή κατασκευής,
·  τόνισε την ανάγκη άμεσης εύρεσης χρημάτων, διότι, το ταμειακό υπόλοιπο του συλλόγου 
δεν επαρκεί για τη συνέχιση του Έργου, απαιτείται δε πρόσθετο σεβαστό ποσό για την ολοκλήρωσή του με τον περιβάλλοντα χώρο,
·  ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν, ιδιαίτερα από Μεγαλόπολη και το χωριό, και
·  παρότρυνε όλους να ενισχύσουν με τις δωρεές τους την κοινή προσπάθεια

και περάτωσε το λόγο του λέγοντας ότι το Έργο αυτό, όπως και οι Αναβιώσεις των Λυκαίων Αγώνων τα τελευταία σαράντα χρόνια είναι το οξυγόνο που δίνει ζωή, όνομα, αίγλη και ελπίδα στο Χωριό μας, που χωρίς αυτά τα δύο κανείς δεν θα το ήξερε καν. Με την ευκαιρία των Αναβιώσεων έγιναν έργα στο Χωριό, διανοίχτηκε και ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τις Άνω Καρυές, κτίσθηκαν οι Πηγές, και οι Άνω Καρυές έγιναν ευρύτερα γνωστές στην Αρκαδία, στη Πελοπόννησο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό !!!

Ο κ.Θάνος Ε. Λυμπερόπουλος, Ταμίας του απερχόμενου Δ.Σ. παρουσίασε τον Ισολογισμό του συλλόγου για την περίοδο 1/1 -  31/12/2010 που συνοψίζεται ως εξής:

·  Το σύνολο των Εσόδων, περιλαμβανομένου και του Υπολοίπου Ταμείου την 31/12/2010, ανήλθε στο 
ποσό των 25.510 ,71 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 10.000, 00 ευρώ προέρχεται από δωρεά του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου κ. Καραγιάννη Κυριάκου του Κωνσταντίνου για την ανέγερση του Μουσείου και της Ακαδημίας.
·  Το σύνολο των Εξόδων ήταν  22.466, 45 ευρώ, που αναλύεται ως εξής: (τα ποσά σε ευρώ)

1. δαπάνες για το κτιριακό συγκρότημα Μουσείου – Ακαδημίας……….12.003,51
2. έξοδα λειτουργίας Γραφείου (ενοίκιο, κοινόχρηστα, ΔΕΗ, ΟΤΕ).......   2.748,39
3. παραγωγή ταινίας για τα Λύκαια 2009 και DVDs……………………… 2.662,00
4. εκδήλωση 80 χρόνων του συλλόγου………………………………….... 1.760,40
5. φιλοξενία Αρχαιολόγων………………………………………………...... 1.072,45
6. εργασίες στο χωριό………………………………………………………..   965,71
7. φορολογικές υποχρεώσεις………………………………………………..   783,99
8. συνδρομές…………………………………………………………………..  470,00

·  Το υπόλοιπο του Ταμείου την 31/12/2010 διαμορφώθηκε στο ποσό των 3.044, 26 ευρώ.

Ακολούθησε το Θέμα 3: “Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε/Ε)”  την οποία παρουσίας (επισυνάπτεται)  
η Πρόεδρος της Ε.Ε Παρασκευή Ηρ. Αγγελοπούλου, η οποία επιβεβαίωσε τα μεγέθη του Ισολογισμού, όπως τα ανέλυσε ο απερχόμενος Ταμίας κ.Θάνος Ε. Λυμπερόπουλος, με την ρητή αναφορά της Έκθεσης ότι « ……..η Εξελεγκτική Επιτροπή διαπίστωσε πως όλα τα βιβλία και τα παραστατικά του Συλλόγου (Αποδείξεις Εισπράξεως – Τιμολόγια Αγορών και Δαπανών , κ.λ.π.) έχουν τηρηθεί με απόλυτη τάξη και ανταποκρίνονται σύμφωνα με τον ισολογισμό, καθώς και με τις σχετικές εγγραφές του Βιβλίου Ταμείου».

Στο επόμενο Θέμα 4:” Κρίσεις – Σχόλια – Προτάσεις Μελών” έγιναν  τοποθετήσεις – προτάσεις 
και λοιπές παρεμβάσεις των εξής μελών και φίλων του συλλόγου:

Ο κ. Κυριάκος Κ. Καραγιάννης, μιλώντας ως Πρόεδρος της Ένωσης Πατριωτικών Σωματείων Λυκόσουρας, αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της ρύπανσης του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και τους κινδύνους από την επικείμενη λειτουργία της μονάδας φυσικού αερίου. Απεύθυνε πρόσκληση σε όλους για δράση προς αποτροπή των δυσμενών συνεπειών στο φυσικό περιβάλλον και στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων που χειροτερεύουν και οδηγούν τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές γύρω από το Λύκαιο Όρος και την Αρχαία Λυκόσουρα σε ερήμωση.

Στη συνέχεια τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει αντίσταση και να επιδειχθεί φροντίδα και κοινωνική συνεισφορά στα χωριά με την δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την υλοποίηση προτάσεων για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, όπως είναι η ιδέα της δημιουργίας του Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Παράλληλα, είπε ότι για τα θέματα ποιότητας ζωής που απασχολούν πολλά χωριά, πρέπει να αντιμετωπιστεί το σοβαρό θέμα των μαντριών που λειτουργούν εντός των κατοικημένων περιοχών και να τηρούνται οι υγειονομικοί όροι λειτουργίας τους. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι ο Σύλλογος πήρε πρόσφατα ομόφωνη απόφαση για το θέμα αυτό και ζήτησε εγγράφως από τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Άνω Καρυών κ. Τάκη Τζεβελέκο να θέσει το θέμα στην αρμόδια Γεωργική Διεύθυνση του Δήμου Μεγαλόπολης και ταυτόχρονα κοινοποίησε το έγγραφο στο Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Τάκη Μπούρα και την Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Λυκόσουρας.

Κατέληξε προτείνοντας για την εύρυθμη, συλλογική  και αποτελεσματική λειτουργία του συλλόγου την δημιουργία τριών επιτροπών, η πρώτη για την παρακολούθηση του Έργου του Μουσείου των Λυκαίων Αγώνων & της Λυκαίας Ακαδημίας, η δεύτερη για την φιλοξενία των Αρχαιολόγων και η τρίτη για την προετοιμασία των Λυκαίων Αγώνων 2013 από τώρα. Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ψήφισε την πρόταση του κ. Κυρ. Καραγιάννη

Ο κ. Χρήστος Κ. Κουμουνδούρος αναφέρθηκε στην επικείμενη απογραφή πληθυσμού του Απριλίου και τόνισε την σημασία να γίνει κινητοποίηση μέσω συλλόγων και του Δήμου Μεγαλόπολης για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση και παρουσία εκείνων που έχουν σπίτια στα Χωριά την ημέρα της απογραφής. Διακυβεύεται η κατανομή των πόρων σε βάρος των περιοχών με μειωμένο πληθυσμό.

Μετά την εξάντληση των θεμάτων του απολογισμού και των κρίσεων – προτάσεων των μελών και φίλων του συλλόγου,  ο Πρόεδρος της Συνέλευσης έθεσε το ερώτημα προς την Γενική Συνέλευση εάν εγκρίνει τον Διοικητικό και τον Οικονομικό Απολογισμό και εάν απαλλάσσει από κάθε ευθύνη τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβούλιου (Θέμα 5). Η γενική Συνέλευση του Συλλόγου ομόφωνα και παμψηφεί ενέκρινε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό και απάλλαξε ομοίως, ομόφωνα και παμψηφεί,  το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του από κάθε ευθύνη.

Ακολούθησαν, με απόλυτη τάξη, μυστική ψηφοφορία  και  δια ενιαίου ψηφοδελτίου, οι εκλογές ( Θέμα  6) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την περίοδο 13/02/2011 έως και την 12/02/2013.

Μετά τη λήξη των εκλογών έγινε σε πανηγυρικό κλίμα αισιοδοξίας η κοπή της πίτας και οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα εδέσματα, τα γλυκά και τα ποτά που πρόσφερε ο Σύλλογος. Στους τυχερούς που βρήκαν το φλουρί δόθηκαν ως δώρα Βιβλία για την Αρκαδία.


ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΔΣ -  ΣΥΝΘΕΣΗ  ΟΡΓΑΝΩΝ  -  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα στις 21 Φεβρουαρίου 2011 και 
η σύνθεση των οργάνων του Συλλόγου διαμορφώθηκε ως εξής:

Α. Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ):

1.     Χρήστος Κ. Κουμουνδούρος,                 Πρόεδρος
2.     Αγγελική Γ. Σπανού – Πουλοπούλου,    Γεν. Γραμματέας
3.     Θάνος Ευστ. Λυμπερόπουλος,              Α’  Αντιπρόεδρος
4.     Αθανάσιος (Σούλης) Ηλ. Στασινός         Β΄ Αντιπρόεδρος
5.     Σοφία Σάβ. Κακουλίδου,                        Ταμίας
6.     Γιώργος Ευάγ. Τζεβελέκος,                    Ειδικός Γραμματέας
7.     Νίκος Ηλ. Κανάκης,                               ‘Εφορος
8.     Αντωνία Κυρ. Καραγιάννη,                     Ειδικός Σύμβουλος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
9.     Αργύρης Ν. Κωστόπουλος,                    Σύμβουλος

Β. Εξελεγκτική  Επιτροπή (ΕΕ):

1.     Παρασκευή (Βούλα) Ηρ. Αγγελοπούλου, Πρόεδρος
2.     Καλλιόπη Δ. Γρίσπου – Κουτουζή,           Μέλος
3.     Ηλίας Ι. Κοντός,                                        Μέλος

Δημιουργούνται  τρεις Επιτροπές κατόπιν απόφασης της  Τακτικής Γεν. Συνέλευσης, οι οποίες 
συντονίζονται από Μέλη του ΔΣ και στις οποίες η συμμετοχή είναι ανοικτή και εθελοντική:

1. Επιτροπή Υποδοχής & Φιλοξενίας στις Άνω Καρυές των Αρχαιολόγων (που διεξάγουν τις Ανασκαφές στο Λύκαιο Όρος) & λοιπών Επισήμων και Επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Λυκόσουρας και του Λυκαίου Όρους.
Συντονιστής: Χρ. Κουμουνδούρος, Πρόεδρος ΔΣ. Συμμετέχουν από το ΔΣ οι Σοφία Κακουλίδου και Αντωνία Καραγιάννη ,  από την τοπική κοινωνία ο νεολαίος Θεόδωρος (Ρούλης) Αθ. Στασινός, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης.

2.  Επιτροπή Προετοιμασίας Λυκαίων Αγώνων του 2013.
Συντονιστές και εκπρόσωποι του Συλλόγου οι Χρ. Κουμουνδούρος και Αγγελική Σπανού - Πουλοπούλου (Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας αντίστοιχα),   από τους νεολαίους ο Κωνσταντίνος Κουμουνδούρος.

3.  Επιτροπή Παρακολούθησης ‘Εργου Μουσείου Λυκαίων Αγώνων & Λυκαίας Ακαδημίας. 
Συντονιστής Χρ. Κουμουνδούρος, Πρόεδρος ΔΣ. Συμμετέχουν από το ΔΣ οι Νίκος Κανάκης, Αντωνία Καραγιάννη και Γιώργος Τζεβελέκος, και  από την τοπική κοινωνία ο Τάκης Τζεβελέκος, Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Καρυών.
Σημειώνεται ότι:
·  Επιβλέπων Μηχανικός του Έργου είναι ο Φώτης Ζώης και Τεχνικός Σύμβουλος ο Κυριάκος Καραγιάννης.
·  Την οικονομική διαχείριση του έργου έχουν οι Χρ. Κουμουνδούρος (Πρόεδρος), Θάνος Λυμπερόπουλος 
(Αντ/δρος), και Σοφία Κακουλίδου (Ταμίας), μέλη του ΔΣ.

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Μεγαλόπολης ορίσθηκαν ως Εκπρόσωποι δύο μέλη 
του ΔΣ που είναι μόνιμοι κάτοικοι Μεγαλόπολης:
·  Ο Αθανάσιος (Σούλης) Ηλ. Στασινός, και
·  Ο Αργύρης Νικ. Κωστόπουλος, Αναπληρωτής

Στην Παναρκαδική Ομοσπονδία , ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου  κ. Κυριάκος Καραγιάννης παραιτήθηκε πρόσφατα από το ΔΣ καταγγέλλοντας, με σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου, την απραξία και την μη κανονική λειτουργία της Ομοσπονδίας. Ο Σύλλογος ζητά την άμεση υιοθέτηση της πρότασης του Εκπροσώπου του για την προκήρυξη εκλογών στην Παναρκαδική για την ανανέωση και την επαναδραστηριοποίησή της.

Στην ‘Ενωση Πατριωτικών Σωματείων Λυκόσουρας , Προεδρεύει ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου 
κ.Κυριάκος Καραγιάννης. Η  ‘Ενωση μετά τις πρόσφατες εκλογές ισχυροποιήθηκε και εμφανίζει έντονη δραστηριότητα για την οποία και ο Σύλλογος συγχαίρει όλα τα μέλη του ΔΣ της.


ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΡΡΑΣΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιδρύματος με την επωνυμία Parrhasian Heritage Foundation εξελέγησαν από τη χώρα μας ο Καθηγητής του ΕΜΠ κ. Κώστας Κασσιός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Κουμουνδούρος. Το νέο προαναφερθέν Διεθνές Ίδρυμα, προεδρεύεται από τον Επικεφαλής των Αρχαιολογικών Ανασκαφών στο Λύκαιον Όρος Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πενσυλβάνιας των ΗΠΑ κ. David Gilman Romano και στο ΔΣ συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων, αρκαδολάτρες, υποστηρικτές και υπέρμαχοι της ιδέας του Πάρκου. Έχει σαν σκοπό την προώθηση, προβολή, άντληση – εξασφάλιση πόρων και υλοποίηση της δημιουργίας του Παρράσιου Πάρκου 
Πολιτιστικής Κληρονομίας. Έργο το οποίο πραγματοποιούμενο θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομική και τουριστική  ανάπτυξη του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης καθώς και στο ζωντάνεμα και την προστασία, μεταξύ άλλων, του περιβάλλοντος, του φυσικού, μυθολογικού, θρησκευτικού και αρχαιολογικού πλούτου των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών γύρω από το Λύκαιον Όρος και την Αρχαία Λυκόσουρα. 
Είναι έργο μακρόπνοο που εκτείνεται στα όρια των τριών νομών  Αρκαδίας – Ηλείας – Μεσσηνίας. 
Ο Σύλλογος εύχεται κάθε επιτυχία και θα είναι όπως πάντα δίπλα σε αυτή τη φιλόδοξη και αναγκαία για την περιοχή προσπάθεια που της δίνει το φιλί της ζωής.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;