ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΙΚΑ!

Τον περασμένο Φεβρουάριο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης υπογράφτηκε, μεταξύ του Δήμου Μεγαλόπολης και εκπροσώπων του Ταμείου Διαχείρισης Πόρων Εκτέλεσης Αρχαιολογικών Έργων (ΤΔΠΕΑΕ), Προγραμματική Σύμβαση για τη συνέχιση των εργασιών αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης.
Ο προϋπολογισμός των εργασιών που θα εκτελούνταν ήταν ύψους 500.000,00€, με πιστώσεις από το 3ο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) Μεγαλόπολης. Στη συγκεκριμένη συνάντηση παρευρίσκονταν, πέραν από στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, και οι κ.κ. α. Σταύρος Μπένος, πρώην Υπουργός και νυν Πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα", που δραστηριοποιείται για τη διάσωση των αρχαίων θεάτρων της χώρας και β. Καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ένας επιστήμονας, ακούραστος ανασκαφέας του αρχαίου κόσμου.
Η Προγραμματική Σύμβαση έγινε προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο, τις οποίες εκτελούσε η Επιστημονική Ομάδα Μεγαλόπολης, υπό τον Αρχαιολόγο κ. Δ. Ζιρώ.
Επρόκειτο για μια γενναία οικονομική ενίσχυση από το Δήμο Μεγαλόπολης από το ΕΑΠ, η οποία ήταν μεγαλύτερη και από της έως τότε χρηματοδότηση της τάξης των 400.000,00€ που είχε προέλθει από το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Τα χρήματα του λιγνιτόσημου δεν είναι χρήματα που πρέπει να δίνονται για άσχετα έργα και, οπωσδήποτε, η χρηματοδότηση εργασιών για το Αρχαίο Θέατρο κάθε άλλο από άσχετη κίνηση δεν ήταν.
Ωστόσο, έως σήμερα, όπως ο καθένας μας μπορεί να διαπιστώσει εάν επισκεφθεί το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου, δεν έχει γίνει τίποτα! Το ΤΔΠΕΑΕ δεν έχει προβεί, έξι (6) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης, σε καμία ενέργεια!
Το γιατί συμβαίνει αυτό, το αποκάλυψε ο κ. Δήμαρχος, Παναγιώτης Μπούρας, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας για το Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ανέφερε ότι σε αλλεπάλληλες εκκλήσεις του για δρομολόγηση των εργασιών, απευθυνόμενος στη Διοίκηση του ΤΔΠΕΑΕ (σημειώνεται ότι πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού, με μεγάλο έργο στο παρελθόν) οι εξηγήσεις που συνεχώς λάμβανε ανέφεραν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις διαδικασίες πρόσληψης του απαραίτητου, για την εκτέλεση των εργασιών, προσωπικού!
Δηλαδή, η Διοίκηση του Ταμείου δεν μπορεί, εδώ και έξι μήνες, να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, γιατί πρέπει να είναι πιστό στη διαφάνεια των διαδικασιών των προσλήψεων (!!!!!!). Πρόκειται για συμπεριφορές όμοιες με αυτές των "εγκεφάλων" που έκαναν εννέα (9) μήνες για να ορίσουν Διοικητή στο ΙΚΑ! Όμως το Αρχαίο Θέατρο δεν είναι ΙΚΑ!

Κύριε Πρωθυπουργέ; Κύριε Γερουλάνε; Τι λέτε;

(Τι να πεί και ο κ. Μπένος, που οργώνει τη χώρα για να πείσει τους πολίτες να προσφέρουν για τα Αρχαία Θέατρα, όταν η Πολιτεία δεν είναι σε θέση να πράττει τα αυτονόητα;)...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;