ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης για την αποχώρηση του Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από το χώρο της Αυτοδιοίκησης μετά από 20 ολόκληρα χρόνια προσφοράς και δημιουργίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 ο απολογισμός έργων της Νομαρχίας για την τελευταία οκταετία (2003-2010).

Ήταν μια σεμνή τελετή στην οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα έργα που έγιναν κατά τη διάρκεια των δύο θητειών που ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος διετέλεσε Νομάρχης Αρκαδίας.

Στην ομιλία του ο τελευταίος αιρετός Νομάρχης της Αρκαδίας ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για τη βοήθεια που του προσέφεραν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που αφήνει πίσω του και τόνισε ότι φεύγει από τα κοινά αυτού του τόπου απλά, όπως απλά μπήκε.

Στην εκδήλωση οι προϊστάμενοι των Δνσεων της Νομαρχίας παρουσίασαν τα έργα κατά τομείς ευθύνης τονίζοντας ότι έχει γίνει σοβαρή προετοιμασία για την ομαλή μετάβαση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην αιρετή περιφερειακή διοίκηση.

Συγκεκριμένα ομιλητές ήταν: 1) η κ. Ματίνα Πορφύρη προϊσταμένη της δ/νσης διοικητικών υπηρεσιών, 2) ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος προϊστάμενος της δ/νσης πολιτισμού, 3) η κ. Γιάννα Παπαδοπούλου προϊσταμένη της δ/νσης προγραμματισμού, 4) ο κ. Αλέκος Κανελλόπουλος γενικός δντής της αναπτυξιακής εταιρείας ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε. και 5) ο κ. Κώστας Πανουκλιάς προϊστάμενος της δ/νσης τεχνικών υπηρεσιών.

Παρόντες στην εκδήλωση του απολογισμού των έργων της Νομαρχίας ήταν: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ. και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αρκαδίας κ. Γιώργος Μπαρούτσας, ο Δήμαρχος της Τρίπολης κ. Αλέκος Κοτσιάνης, ο Δήμαρχος Φαλάνθου κ. Κώστας Ψυχάρης, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος και ο Υποδιοικητής της ΔΥΠΕ κ. Ιωάννης Λαουδιάς.

Οι επίσημοι που πήραν το λόγο αμέσως μετά την παρουσίαση του απολογισμού εξήραν την προσωπικότητα του Νομάρχη, επαίνεσαν το έργο του και συμφώνησαν όλοι ότι η παρουσία του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στα κοινά αυτού του τόπου ήταν γόνιμη και δημιουργική. Όλοι του ευχήθηκαν να έχει υγεία και να χαρεί την οικογένειά του που τόσο πολύ του είχε λείψει λόγω της εμπλοκής του με την αυτοδιοίκηση.

Με αυτή τη σεμνή μα τόσο ουσιαστική εκδήλωση γράφτηκε ο επίλογος μιας τόσο μεγάλης πορείας στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Ο τελευταίος Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έκλεισε τον κύκλο του αφήνοντας πίσω ένα μεγάλο έργο. Τόσο ως Δήμαρχος Τρίπολης όσο και ως Νομάρχης Αρκαδίας υπηρέτησε τον τόπο με υπευθυνότητα, ήθος και διαφάνεια. Οι ευχές όλων των Αρκάδων για υγεία και οικογενειακή ευτυχία είναι μαζί του.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπορεί να ηταν ήταν έντιμος και καλός άνθρωπος ο κ Κωνσταντόπουλος αλλά απέναντι στην Μεγαλόπολη και τους κατοίκους της νομίζω ότι δεν υπήρξε δίκαιος όσον αφορά την κατανομή των πόρων. Θεωρούσε ότι η Μεγαλόπολη έχει τον πόρο του λιγνιτόσημου. Το λιγνιτόσημο όμως θεσπίστηκε ως ανταποδοτικό τέλος για την ζημιά που προκαλεί στην περιοχή και τους κατοίκους της η λειτουργία των εργοστασίων της ΔΕΗ αλλά και για δημιουργία αναπτυξιακών έργων για την ομαλή μετάβαση στην μεταλιγνιτική περίοδο. Ελπίζουμε η νέα ηγεσία της περιφέρειας να δείξει την απαραίτητη ευαισθησία απεναντι στα προβλήματα του τόπου μας και να πράξει τα δέοντα.
Καλή χρονιά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;