ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ Δ.Ο.Υ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Επιστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για την κατάργηση των περιφερειακών Δ.Ο.Υ.

Τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η φημολογούμενη κατάργηση όλων των περιφερειακών Δ.Ο.Υ. της Αρκαδίας επισημαίνει σε επιστολή του προς τις αρμόδιες αρχές ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ι. Μπουντρούκας.


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται σύντομα να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης προβλέπεται η κατάργηση και συγχώνευση πολλών περιφερειακών Δ.Ο.Υ.. Σύμφωνα και πάλι με τις πληροφορίες που προέρχονται από τα ΜΜΕ και από παράγοντες του Υπουργείου,  μεταξύ των εν λόγω προς κατάργηση Δ.Ο.Υ. συγκαταλέγονται όλες οι περιφερειακές Δ.Ο.Υ. του Νομού Αρκαδίας και η μόνη που θα παραμείνει και θα λειτουργεί είναι η Δ.Ο.Υ. Τρίπολης.
Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στο νομό μας. Καταρχήν, πρέπει να επισημάνουμε ότι πρόκειται για έναν από τους νομούς με το μεγαλύτερο και δυσχερέστερο οδικό δίκτυο. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για να έρθει κάποιος στην Τρίπολη από το Λεωνίδιο, πρέπει να διανύσει 140 χλμ κακού οδικού δικτύου, πολλές φορές με δύσκολες καιρικές συνθήκες και χρειάζεται τουλάχιστον 2,5 ώρες για τη μετάβαση και άλλες 2,5 για την επιστροφή του. Επίσης, η Γορτυνία, εκτός από το κάκιστο οδικό δίκτυο, είναι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποκλεισμένη λόγω καιρικών συνθηκών. Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. ειδικά σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές θα δυσχεράνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των επαγγελματιών, που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα για την επιβίωσή τους. Άλλωστε, δεν υπάρχουν ακόμα οι κατάλληλες εναλλακτικές υπηρεσίες (ηλεκτρονικές, One stop shops) προκειμένου να εξυπηρετηθούν διαφορετικά οι πολίτες. Επιπλέον, η αναγκαστική απομάκρυνση των πολιτών από τις περιοχές αυτές, θα συμβάλλει και στην απομάκρυνση χρημάτων από τους επαγγελματίες και τα καταστήματα των περιοχών αυτών, καθώς οι περισσότεροι πολίτες θα προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους στα πολυκαταστήματα της Τρίπολης, επ’ ευκαιρία της επίσκεψής τους.
Κύριε Υπουργέ,
Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη και για την αναδιάρθωση των δημοσίων υπηρεσιών, όμως οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάποιες περιοχές ή σε κάποιες ομάδες πολιτών. Θεωρούμε ότι η κατάργηση όλων των Δ.Ο.Υ. της Αρκαδίας πλην της Τρίπολης, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις ήδη προβληματικές της περιοχές και πιστεύουμε ότι υπάρχει ενδιάμεση λύση, με τη διατήρηση τουλάχιστον μίας Δ.Ο.Υ. στην επαρχία της Γορτυνίας και μίας στην επαρχία της Κυνουρίας, προκειμένου να υπάρξει μία ισορροπία μεταξύ εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης και εξυπηρέτησης του πολίτη.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη τις προτάσεις μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
              
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ. ΜΠΡΑΒΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;